reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

kira moj ma podobne kupki czasem ja daje plaska lyzeczke glukozy na 100 ml, a te problemy z wyproznieniem moj tez ma sama juz nie wiem od czego bo odtawilam juz zelazo, ale moze tez miec od cukru ....

reklama
Ja jutro wbieram się do lekarza do kontroli Oliwka bedzie ważona i takie rózne. Na Usg bioderek jestesmy umówione z lekarką za dwa tygodnie u nas takie usg kosztuje 15 zł .

KIra Moja Oliwka karmiona jest mleczkiem modyfikowanym i przez to robi twarde kupki, i czasem z trudem ja robi , ale polożna poleciła mi PlanteX jest super po mleczku raz dziennie taka cherbatke i momentalni kupka jest zrobiona jeżeli ktos ma tez taki problem polecam . Ta herbatka jest w saszetkach na 50 ml rozpuszcza sie jedna saszetke

My jak się umawiałyśmy do ortopedy, czy nefrologa - w przychodni przy szpitalu, to telefonicznie na godzinę i nie trzeba było czekać. Więc nie narzekam.

Dzieki Dziewczyny za info

hmm... no to te zielone kupy to zagadka :) moja robi od czasu do czasu ale jest wesoła i pogodna i niema gorąckzi i innych takich wiec chyba jest ok

a z tym ulewaniem to moja se ulewa systematycznie, dzisiaj miała kilka krostek czerwonych na buzi ale wczoraj zjadłam fistaszki wiec sądze, ze to od tego.Po takiej ilosci sera byłaby raczej cała wysypana gdyby coś było nie tak.Jak sadzicie?

Antares nie maetw sie na pewno wszystko dobrze
kilkoma krostkami nie musisz sie przejmowac,moze to po prostu potówki

I ja byłam zaniepokojona kupkami mojego maleństwa, są co prawda koloru musztardy ale ze śluzem, czasem pieniste często są wodniste bąki. No i Tomeczek mocno się męczy przy ich robieniu.
Na pierwszej wizycie pani dr sugerowała, że mały nie dojada i kazała mi spróbować go dokarmić, nie robiłam tego bo mleka mam dużo i w/g mnie mały się najada.
Na kolejnej wizycie, po tygodniu okazało się, że Tomuś przybrał 320 g w 7 dni, norma jest niby do 200g. Tak więc pani dr powiedziała, że niepokojące mnie kupki są efektem przejedzenia, i że mam się nie martwić bo jak dziecko tak ładnie przybiera to napewno jest zdrowe :)

Antares skaze białkowa bys zauwazyła od razu - plamki i krostki na całym ciele by były(pod kolankami, na brzusiu) wiec spoko!!!

reklama
Dzięki Dziewczęta po stokroć :) ja to taka panikara jestem... i bez sensu szukam w necie o róznych choróbskach.... głupia matka ;)

Do góry