reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

Antares, nam pobierali tez krew na badanie w kierunku fenyloketonurii i niedoczynności (czy nadczynności?) tarczycy. POwiedzieli, ze jak w ciągu 3 tygodni nie zadzwonią, to wszystko ok. 3 tygodnie już minęły dawno :).A ile było krzyku przy tym pobieraniu... ::) 9 razy z piętki wyciskała, piguła wstrętna :mad:.

Z nabiałem chyba mamy problem. Te zafajdane krostki na twarzy, co to miały byc trądzikiem niemowlęcym, nie znikają. Tylko sie teleportują po całej główce i zdecydowanie najwięcej jest pod włoskami, niektóre są tylko czerwone, nie wszystkie (choć większość) maja ropne czubki. I te zielone kupska. A ja dzisiaj i wczoraj jogurciki, płatki na mleku, nie podoba mi się to. Przelecialam wszystkie fora w poszukiwaniu objawów skazy białkowej i nadal jestem głupia. W przyszłym tygodniu mam szczepienie, to o wszystko wypytam.

reklama
a - czyli z tymi badaniami na F. też u nas chyba luz.Bo pewnie już by coś sie działo, ktoś by zadzwonił.

skaza - też nei znalazłam nic konkretnego (jak znajdziesz - daj linka).Dzisiaj normalnie mam faze na biały ser - będe obserwować ale jadłam (co prawda w mniejszych ilosciach) wczesniej żołty ser, homogenizowany, biały i nic nie było wiec tez chyba spokój.hmmm...

Kurcze tyle opisałam i coś wcisnełam i się skasowała :-[ więc jeszcze raz piszę ;D

Kupki zielone mogą być od kolek, z przejedzenia, od witamin i żelaza - mój tak ma nie przez cały dzień ale 1 raz dziennie na banq - pani doktor powiedziała, że tak może być.

Smoczek waży 5330g i 65 cm - w ciągu 2,5 miesiąca urusł 14 cm!!! ::)

Za 2 tyg. jak Piter skończy 12 tyg. wprowadzamy zupki jarzynowe a za następne 2 miesko.
Tak wczesnie bo lepiej w żywności podawać mu żelazo niż tak jak dotychczas. W szoku jestem bo takie rzeczy to od 4 miesiecy a on będzie miał prawie 3 - a dzieci na cycu to nawet do pół roku mogą tylko na cycu - szok.

Pani doktor zapytała się jakich kosmetyków uzywamy bo ani plameczki czy krosteczki nie uwidzisz u niego - uśmiałam sie bo ja zwykły linomag i nivea używam :D :D

No to na tyle ;D

Madzia_S pisze:
Aha. I zielona kupa nie jest ok. Nie powinna taka być w ogóle, zwłaszcza, że był tam śluz, czy coś. Na to dostałyśmy Lakcid w ampułkach, a jak nie pomoże, to Smectę.

Spotkałam ciocię, doświadczoną matkę szóstki dzieci i się dowiedziałam, ze bardzo często zielona kupa jest po tym, jak mama zmarznie, a zwłaszcza jej mleczarnia :). To nie jest wykluczone, sprawdzę.

a co jeszcze oznacza zielona kupa poza ww?

Antares przeważnie jak dzidzię brzunio boli to robi zielone tak mi się zdaje - albo może jak temperatura - tak strzelam. ;)

Antares zieone kupki sa takze od tego co zjemy...mi lekarz powiedzial ze jesli kupka zielona to znaczy ze 2-3 godziny wczesiej zjadlam cos niedobrego dla malego....
poza tym moj walnal nawet ziolono ciemne cos jak zelazo bralam i to od tego bylo terazz juz nie biore skoro hemoglobine mam 15,3 zobacze co na to moj gin jutro...
poza tym maly zrobil mi niepsodzianke i byl dzeielny na szczepieniu i jakby tego malo bylo wypowiedzial tam swoje pierwsze agyyy :-) trenowalam od tygodni zeby wkoncu to piwiedziec i az sie zaczal smiac jak mu sie udalo zagaworzc na powaznie :-)
teraz spi i chyba nie ma gorazczki ale moze w nocy mu zmierze .....
poza tym wazy 5440 gram 64 cm dlugosci ma noi od razu skierowanko dostal na usg bioderekk ktore juz odbebnilismy musiala odwolac prywatna wizyte ale ciesze sie bo kasiorka w kieszeni :) za 6 tyg szczepienie i kolejne usg - kontrola bbioderek bo maly jedno mniej odwodzi....ech i pieluchowanko na szeroko...

Dziewczyny ja dosc duzo czytałam o skazie białkowej
bo mój maz miał wiec wieksze ryzyko
główne róznicujace objawy to łuszczaca sie skóra za uszkami
w zgieciach łokciowych i moga tez pojawic sie krostki na twarzy
i za uszami (ta skora za uszkami ma ponoc nieprzyjemny zapach)
a i jeszcze jak dzieci duzo wymiotuja,lub ulewaja to tez moze byc skaza.

Zaliczylismy wczoraj pierwszy raz pediatre.
Dostalam lekki ochrzan, bo mala za duzo przybrala na wadze (podobno... czytalam, ze u Was tez podobnie idzie, ale nie dyskutowalam). Wazymy 4200 :-)
Mam jej ograniczac jedzonko ;-( Bo nie dosc, ze wedlug tej dziwnej pani te niecale 700 w 2 tygodnie, to zdecydowanie za szybko, to zielon, spienione kupeczki o wodnistej konsystencji mamy podobno wlasnie od przezarcia....
Od wczoraj probuje mala troche oszukiwac i.... No w nocy spala jak zloto (wreszcie sie wyspalismy na maksiora) i kupa byla zolta i bardziej zwarta...
Ale rano znow zielona pianka ;-(

Ale kolek nie mamy. Brzuszek nie boli, tylko trzeba sie nastekac przy cisnieciu tych kup...
Sama nie wiem...

A i mam mala czasami oszukiwac troche glukoza... W jakich to proporcjach mieszac??

reklama
Właśnie wróciłyśmy od ortopedy. Tragedia z tą służbą zdrowia - rejestracja od 7, mąż byl za 15 i 25 w kolejce :o No i przedostatni numerek dostal na 8:30. Więc w te pędy 2 dzieci wybrałam i do lekarza. Ale na szczęście wsio OK - tylko szeroko pieluchować i żeby mała główkę na lewo kladła jak leży na pleckach, a w dzień ma spać na brzuchu - bo to lepiej dla bioderek. Następna wizyta za 2 miesiące.

Do góry