reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
No przecież zapomniałam, że wczoraj byłyśmy u ortopedy, za miesiąc kolejna wizyta i zmienimy pieluszkę na rozwórkę i jeszcze jeden miesiąc i to już może być koniec leczenia ;D ;D ;D
Teraz teściowa ma problemy z biodrami, moja babcia i mama również, pan doktor powiedział, że główną przyczyną tych dolegliwości są właśnie takie maleńkie niedoskonałości przeoczone w dzieciństwie. Dzięki temu stwierdzeniu, mam bardzo silną motywację do przypilnowania Iguni, bo momentami szkoda mi się jej robiło i miałam wątpliwości czy to konieczne i czy dobrze robię i chciałam cisnąć w kąt tą pieluchę.

6630 g, 64 cm. Krasnal ;D. Ale przybrała prawie 900 g przez 6 tygodni. Ja co do tych centymetrów mam obiekcje, bo mierzyłam Marysię w domu, na prosto, centymetrem i miała 67. Ale przecież nie pójdę wybić kłów pielęgniarce, bo mi się wzrost nie zgadza :laugh:. Pani doktor nadal jest zdania, że będzie małą kobietką.

Czego oczywiście Tobie i Antoninie życzę z całego serducha, Kochana, chociaż ona mi się podoba w takiej "kompaktowej" wersji z oczętami blue i falą włosów nad zamyślonym czołem. Po co ma być Landroverem, kiedy może być małym, zgrabnym Yariskiem :laugh:.

haha, może Mini Morriskiem :D ja tam uważam że wsjo ok z tą wagą Tosia idzie łeb w łeb z moją wagą za mego niemowlęctwa :D

dynia świetnie że z bioderkami lepiej, faktycznie lepiej przypilnować za młodu tych spraw a potem będzie brykać :D

Wiktor na wadze łazienkowej ma 8 kg. A jak mierzę centymetrem to wychodzi 72 cm.

Dynia nie ciskajcie pieluchy w kąt - super, że bioderka coraz lepsze

A co do mierzenia dzieciaczków To wczoraj najpierw Ige mierzyła pani doktor i wyszło jej 67 cm (czyli, że niby przez 2 miesiące skurczyla sie o 1 cm), a potem pielęgmiarka i było 70 cm. No i same powiedziały, że sa różne techniki mierzenia i stąd te niedoskonałości. Dokładnie będzie wiadomo jak maluchy bedą same stały.

Mi też się podobają kompakciki ;) W końcu lepsze to niz kombi ;)

ja wole kombi dla rodzinki sa praktyczniejsze :-) ale to w odniesieniu tylko i wylacznie do samochodow ...
a z tym mierzeniem to lekarz mi powiedzial ze nie ma ustalonej normy skad malucha mierzyc czy od szczytu glowki czy od innego miejsca czy wyprostowane czy skulone....stad te rozbierznosci moj ma w skaizeczce nie zla jazde mial 60 a na badaniu wpisali 54 czyli mniej niz zaraz po urodzeniu...

Ja też wole kombiaczki ;D samochodowe ofkors no i dzis o 7.00 zadzwoniłam i na środe mamy wizyte po 3 miesiacach u naszej pani doktor zobaczymy
ile moja "kruszynka" waży!

reklama
taaaa... za kombi to z powodzeniem moge robić, na cieżarókę jeszcze za wczesnie.... ;)

Misia ja tam też nie mam nic do wagi Tosi - jest proporcjonalna, zadowolona, nie marudzi, je regularnie wiec wydaje sie ,z e wszytko jest ok.No ale daje jej to mleko.Zobaczymy efekty.
Poza tym dzisiaj miała pobieraną krew do badania - zniosła to bardzo dzielnie.Ciewkaw jestem wyników.

a tak nawiasem mówiąc - Tosia po modtfikowanym robi co najmniej 2 wielkie kupy dziennie w kolorze zgniło zielonym / letko brundzowym.Tygrys sie martwi - ja ich nie widziałąm ale chyb wsjo ok?

Do góry