reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
No przecież zapomniałam, że wczoraj byłyśmy u ortopedy, za miesiąc kolejna wizyta i zmienimy pieluszkę na rozwórkę i jeszcze jeden miesiąc i to już może być koniec leczenia ;D ;D ;D
Teraz teściowa ma problemy z biodrami, moja babcia i mama również, pan doktor powiedział, że główną przyczyną tych dolegliwości są właśnie takie maleńkie niedoskonałości przeoczone w dzieciństwie. Dzięki temu stwierdzeniu, mam bardzo silną motywację do przypilnowania Iguni, bo momentami szkoda mi się jej robiło i miałam wątpliwości czy to konieczne i czy dobrze robię i chciałam cisnąć w kąt tą pieluchę.

6630 g, 64 cm. Krasnal ;D. Ale przybrała prawie 900 g przez 6 tygodni. Ja co do tych centymetrów mam obiekcje, bo mierzyłam Marysię w domu, na prosto, centymetrem i miała 67. Ale przecież nie pójdę wybić kłów pielęgniarce, bo mi się wzrost nie zgadza :laugh:. Pani doktor nadal jest zdania, że będzie małą kobietką.

Czego oczywiście Tobie i Antoninie życzę z całego serducha, Kochana, chociaż ona mi się podoba w takiej "kompaktowej" wersji z oczętami blue i falą włosów nad zamyślonym czołem. Po co ma być Landroverem, kiedy może być małym, zgrabnym Yariskiem :laugh:.

haha, może Mini Morriskiem :D ja tam uważam że wsjo ok z tą wagą Tosia idzie łeb w łeb z moją wagą za mego niemowlęctwa :D

dynia świetnie że z bioderkami lepiej, faktycznie lepiej przypilnować za młodu tych spraw a potem będzie brykać :D

Wiktor na wadze łazienkowej ma 8 kg. A jak mierzę centymetrem to wychodzi 72 cm.

Dynia nie ciskajcie pieluchy w kąt - super, że bioderka coraz lepsze

A co do mierzenia dzieciaczków To wczoraj najpierw Ige mierzyła pani doktor i wyszło jej 67 cm (czyli, że niby przez 2 miesiące skurczyla sie o 1 cm), a potem pielęgmiarka i było 70 cm. No i same powiedziały, że sa różne techniki mierzenia i stąd te niedoskonałości. Dokładnie będzie wiadomo jak maluchy bedą same stały.

Mi też się podobają kompakciki ;) W końcu lepsze to niz kombi ;)

ja wole kombi dla rodzinki sa praktyczniejsze :-) ale to w odniesieniu tylko i wylacznie do samochodow ...
a z tym mierzeniem to lekarz mi powiedzial ze nie ma ustalonej normy skad malucha mierzyc czy od szczytu glowki czy od innego miejsca czy wyprostowane czy skulone....stad te rozbierznosci moj ma w skaizeczce nie zla jazde mial 60 a na badaniu wpisali 54 czyli mniej niz zaraz po urodzeniu...

Ja też wole kombiaczki ;D samochodowe ofkors no i dzis o 7.00 zadzwoniłam i na środe mamy wizyte po 3 miesiacach u naszej pani doktor zobaczymy
ile moja "kruszynka" waży!

reklama
taaaa... za kombi to z powodzeniem moge robić, na cieżarókę jeszcze za wczesnie.... ;)

Misia ja tam też nie mam nic do wagi Tosi - jest proporcjonalna, zadowolona, nie marudzi, je regularnie wiec wydaje sie ,z e wszytko jest ok.No ale daje jej to mleko.Zobaczymy efekty.
Poza tym dzisiaj miała pobieraną krew do badania - zniosła to bardzo dzielnie.Ciewkaw jestem wyników.

a tak nawiasem mówiąc - Tosia po modtfikowanym robi co najmniej 2 wielkie kupy dziennie w kolorze zgniło zielonym / letko brundzowym.Tygrys sie martwi - ja ich nie widziałąm ale chyb wsjo ok?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry