reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Serio serio 6350 gram czyli ponad 6kg żywej wagi - lekarka powiedziała że inaczej jest u dzieci z dużą wagą urodzeniową a Olcia miała 4230 gram
wiec przytyła ponad 2kg!!
Ja za szczepionkę Infanrix Hexa 6w1 zapłaciłam 180 zł !

Co do mojej dietki to jak pisałam jem wszystko, gotowane, pieczone i smażone na oliwie ;) dużo rybek (wedzony łosoś na chlebek) mleko ok 1litr dziennie
no i córcia rośnie !!! ;D

no to pieknie Olcia rosnie, ciekawa jestem ile moj kolosek teraz wazy, dowiemy sie w przyszlym tygodniu u lekarza, ale mysle ze nie bedzie mniej niz 6, tak przynajmniej to czuje w rekach ;), przez pierwszy miesiac tez przytyl 2 kg ::)

karolla ja tez jem wszystko , ale moja tak nie przybiera , ale miimo to olcia wyglada przeslicznie

polozna powiedziala mi , ze dzieci powinny przytyc okolo 200 gram na tydzien

Blond a mi mówiono że ok 200-300 gram tyg to norma ale moja córcia już mnie przyzwyczaiła do tego że jest ponad norme ;D
przez cała ciaże tak było ;) mam sąsiadkę któa ma synka 4,5 miesiaca i waży 6400gram - karmiony sztucznie czyli powinien ważyć wiecej bo mleczko
modyfikowane bardziej ponoć tuczy dzieci - a mimo to jej synek nie jest za duzy wrecz za mały jak na swój wiek !

Myfcia
a010.gif

reklama
Wróciliśmy od pani doktor. Maryśka przytyła przez 12 dni, od ostatniego ważenia 550g i teraz ważymy 4000g. Bardzo jestem dumna z mojego "grubaska" :) :) :) (będziemy Olcię gonić... ;)) Pani doktor kazała nam odstawić chusteczki do pupy i wszystko myć wodą, ze względu na te krostki. zobaczymy, bo ja nadal uważam, ze to od tych nowych Huggiesów.

Do góry