Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do żłobka nie jest wymagane wyksztalcenie wyższe, ale jak ktoś ma to dziala na plus. Praca w żłobku to ciężka, fizyczna praca. Praca w przedszkolu mniej fizyczna ale wyczerpująca psychicznie. I oczywiscie do niej wymagany jest mgrChciałabym kiedyś pracować w przedszkolu albo w żłobku
Wg mnie kierunek beznadziejny. Praca raczej niskopłatna, a w sumie przez 5 lat niewiele się nauczysz.
Jak napisała moja poprzedniczka - wszystko zależy od tego co chcesz robić.
Chciałabym kiedyś pracować w przedszkolu albo w żłobku@Elencza Dlatego napisałam, że "wg mnie". Jak dla nie to żadna nauka. Jak już się za coś brać, by iść w kierunku terapeutycznym, to lepiej pójść na psychologię. A jak ktoś chce zostać nauczycielem przedszkolnym lub wczesnoszkolnym, to wówczas faktycznie zostaje pedagogika (tylko trzeba dobrze wybrać, bo z tego co mi wiadomo ukończenie kierunku np. pedagogika opiekuńczo-resocjalizacyjna, nie daje uprawnień do zostania nauczycielem). Także pytanie do @Jus270817 Co mają dać Ci takie studia i co chcesz po nich robić?
Do żłobka nie jest wymagane wyksztalcenie wyższe, ale jak ktoś ma to dziala na plus. Praca w żłobku to ciężka, fizyczna praca. Praca w przedszkolu mniej fizyczna ale wyczerpująca psychicznie. I oczywiscie do niej wymagany jest mgrChciałabym kiedyś pracować w przedszkolu albo w żłobku