reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pęcherzyk żółtkowy

hej! Pierwsza ciąża według moich obliczeń 7+5 ale cykle czasami nieregularne. Dziś pierwsze usg i według lekarza 6tydzien bliźniaki ale .. pęcherzyk jest chyba za duży .. nie dostałam informacji jakiej jest wielkości ale mam zle przeczucia. Czy ktoś może coś podpowiedzieć ?
773A7DC0-3237-4081-A766-F4EDB5046B18.png

reklama
Jeśli pęcherzyk żółtkowy ma powyżej 7mm to jest to niepomyślny znak.

Na "oko" jest ok ze 3 razy większy niż CLR, czyli ma powyżej 9mm - to nie wróży dobrze.

Jeśli pęcherzyk żółtkowy ma powyżej 7mm to jest to niepomyślny znak.

Na "oko" jest ok ze 3 razy większy niż CLR, czyli ma powyżej 9mm - to nie wróży dobrze.
Zadzwoniłam do tej kliniki aby go zmierzyli ponieważ w Szwecji (tutaj mieszkam) nie mierzy się go wcale .. dostałam odpowiedz ze ma około 6-7 mm. Jakie są wartości maksymalne dla 6tyg ciąży ?

reklama
Trudno cokolwiek powiedzieć. Czasem bywa tak, że tylko 1 bliźniak się utrzymuje.
Jeśli to ciąża bliźniacza, to z założenia jest to ciąża wysokiego ryzyka.

Do góry