reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pęcherzyk ciążowy

Anka2001

Początkująca w BB
Dziewczyny w poniedziałek beta 234, dzisiaj 669 ☺️ Mam pytanie, byłam dzisiaj u ginekologa, bo wczoraj miałam jednorazowe plamienie. Dostałam duphaston. Lekarz zrobił usg i powiedział, ze na 80% widzi już pęcherzyk w macicy. Jest maleńki ok 2 mm, ale jest. Czy to możliwe przy tak niskiej becie?

reklama
Skoro powiedział że coś tam widzi ? 2mm to faktycznie malutki ale jeśli ma dobry sprzęt to widocznie coś wyłapał.
Betę robiłaś dzisiaj i od razu dzisiaj miałaś wyniki i zaraz potem ginekolog ? Czy może krew oddawałaś wczoraj a dziś je po prostu odebrałaś ? Bo może znowu się ciut podniósł.

Wyniki robiłam z samego rana, a ginekologa miałam wieczorem. Byłam jeszcze bez tego drugiego wyniku, bo zaniepokoiło mnie to plamienie.

Słyszałam o takich przypadkach... W medycynie jak w kinie, wszystko jest możliwe...
Wszystko zależy od wielu czynników
1. Szybkość przyrostu - z rana mógł już podnieść się na 800 wieczorem... W końcu przyrost jest dość dynamiczny
2. Doświadczenie lekarza
3. Dobry, nowoczesny sprzęt
To takie czynniki at minimum.
Jak za tydzień/dwa pojawi się pęcherzyk żółtkowy lub/i bijące serduszko to zostaje pogratulować...

Na tą chwilę można po cichutku pogratulować 8-)

Do góry