reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS - stymulacja gonadotropinami

reklama
Ja dość dobrze tylko słaba.. Czasem mnie chyta żołądek ale zauważyłam, że wtedy nie mam ochoty jeść ale jak się zmusze i zjem to jest lepiej. Więc staram się nie dopuścić do uczucia głodu które pojawia się co 2-3h. Dzisiaj bardzo zachęcająco wolą mnie toaleta ale się opieram... Co wejdę do łazienki to mam odruch wymiotny... Nie ogarniam tego... Dlaczego? [emoji23]
Hejka. Plamienie ustało,trwało 3 dni. Ogólnie samopoczucie trochę lepiej,teraz z rana się lepiej czuje a wieczorami mnie bierze na mega mdłości. Jakiś taki hormonalny rollercoaster [emoji6] A jak u Ciebie?? Jak się czujesz???

Ja dość dobrze tylko słaba.. Czasem mnie chyta żołądek ale zauważyłam, że wtedy nie mam ochoty jeść ale jak się zmusze i zjem to jest lepiej. Więc staram się nie dopuścić do uczucia głodu które pojawia się co 2-3h. Dzisiaj bardzo zachęcająco wolą mnie toaleta ale się opieram... Co wejdę do łazienki to mam odruch wymiotny... Nie ogarniam tego... Dlaczego? [emoji23]
To mam tak samo z tym jedzeniem. Każdy poranek zaczynam od kromki suchego chleba,żołądek zaczyna pracować i jako tako można funkcjonować 😉 Jem małe porcje ale często,to pomaga. Też ciągle czuję się zmęczona a nic nie robię wielkiego. Mam nadzieję że to minie w drugim trymestrze bo wyobrażałam sobie że będę mogła góry przenosić jak zajdę a jak narazie jestem wykończona 😉mnie odrzuca od kawy i jajek. Na sama ich myśl robię sobie żołądkową krzywdę hehe 😉nawet autem jak jadę to mnie bierze na wymioty...eeehhh siedzę tylko w domu przez te dolegliwości. Strach gdzieś iść 😉

Dokładnie tak! Mówią, że ciąża to nie choroba a jednak od miesiąca czuję się jakbym była chora.. Byle dotrwać do wizyty, później w grudniu genetyczne i tak będzie czas leciał.. Oby dolegliwości ustąpiły [emoji120]
To mam tak samo z tym jedzeniem. Każdy poranek zaczynam od kromki suchego chleba,żołądek zaczyna pracować i jako tako można funkcjonować [emoji6] Jem małe porcje ale często,to pomaga. Też ciągle czuję się zmęczona a nic nie robię wielkiego. Mam nadzieję że to minie w drugim trymestrze bo wyobrażałam sobie że będę mogła góry przenosić jak zajdę a jak narazie jestem wykończona [emoji6]mnie odrzuca od kawy i jajek. Na sama ich myśl robię sobie żołądkową krzywdę hehe [emoji6]nawet autem jak jadę to mnie bierze na wymioty...eeehhh siedzę tylko w domu przez te dolegliwości. Strach gdzieś iść [emoji6]

Witam. Droga łatwa nie była ale udało się. Tylko że skończyło się na In Vitro. Pierwszy transfer we wrześniu się nie udał. Drugi w październiku z dwoma zarodkami się udał. Jestem w 8 tyg. ciąży.
Niestety stymulację nic nie dawały. Dopiero In Vitro pomogło.
Nie dodalam ze 4 lata poronilam, dlatego mam ciagle nadzieje ze stymulacje pomoga , i jest szansa ze uda sie bez in vitro , chociaz z miesiaca na miesiac trace nadzieje . Jeszcze miesiac z tabletkami a pozniej zaczynam zastrzyki. Czy mieliscie moze taki lek o nazwie Rekowelle ?

Nie dodalam ze 4 lata poronilam, dlatego mam ciagle nadzieje ze stymulacje pomoga , i jest szansa ze uda sie bez in vitro , chociaz z miesiaca na miesiac trace nadzieje . Jeszcze miesiac z tabletkami a pozniej zaczynam zastrzyki. Czy mieliscie moze taki lek o nazwie Rekowelle ?
Rozumiem. Czyli u ciebie jednak coś zaskoczyło te 4 lata temu. Poronienie napewno to ciężkie przeżycie ale daje nadzieję że zaskoczy raz jeszcze czego ci życzę ale ze szczęśliwym finałem ☺️ Ja nie brałam tego leku,w zastrzykach brałam Fostimon (gonatropiny) ale tylko jeden miesiąc bo sprawiły u mnie hiperstymulacje.

Rozumiem. Czyli u ciebie jednak coś zaskoczyło te 4 lata temu. Poronienie napewno to ciężkie przeżycie ale daje nadzieję że zaskoczy raz jeszcze czego ci życzę ale ze szczęśliwym finałem ☺️ Ja nie brałam tego leku,w zastrzykach brałam Fostimon (gonatropiny) ale tylko jeden miesiąc bo sprawiły

Dziekuje bardzo :)O tym leku tez slyszalam, ale zastanawiam sie jaka jest roznica miedzy tabletkami a zastrzykami ja Akurat biore lametta .

Dziekuje bardzo :)O tym leku tez slyszalam, ale zastanawiam sie jaka jest roznica miedzy tabletkami a zastrzykami ja Akurat biore lametta .
Ja też brałam Lamette coś tam się działo ale moja gin nie była zbyt zadowolona z reakcji jajników. Dołączyła gonatropiny czyli ten Fostimon i urosło o wiele więcej pęcherzyków. Tłumaczyła mi że taka jest droga od tabletek po zastrzyki i że mogą po zastrzykach być lepszej jakości komórki jajowe.

reklama
Dziekuje bardzo :)O tym leku tez slyszalam, ale zastanawiam sie jaka jest roznica miedzy tabletkami a zastrzykami ja Akurat biore lamet
Ja też brałam Lamette coś tam się działo ale moja gin nie była zbyt zadowolona z reakcji jajników. Dołączyła gonatropiny czyli ten Fostimon i urosło o wiele więcej pęcherzyków. Tłumaczyła mi że taka jest droga od tabletek po zastrzyki i że mogą po zastrzykach być lepszej jakości komórki jajowe.
acha wlasnie tak myslalam ze jednak przy zastrzykach moze powstac ich wiecej lub byc lepszej jakosci , jesli teraz sie nie uda planujemy sprobowac z zastrzykami za miesiac . Mam pytanie bralas moze jakies dodatkowe leki ? Ja dolaczylam miovelle , miovelle nac dodatkowo moZe nie pomoga ale tez nie zaszkodza .

Do góry