reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pcos objawy

Moje objawy: brak owulacji, długie cykle,
Problem z wagą, wypadanie włosów, temperatura (raz zimno raz ciepło) na badaniach 17-20 pęcherzyków na jajnikach. Ogólnie to mocne zaburzenia hormonalne dużo męskich hormonów 🤷‍♀️ wyszły mi włosy tam gdzie nie powinny a na głowie tracę ..

No to masz PCOS, ale dobre leczenie przyniesie pozywtyny rezulataty. Jak to moja lekarka powiedziała potrzeba tylko cierpliwości 🙂

reklama
Pco dotyczy jednego jajnika tylko takze mylisz pojęcie....i Ty ignorujesz bo wsadzasz wszystkich do jednego worka.
Co za bzdury. Jeżeli tak twierdzi Twój lekarz to czym prędzej bym go zmieniła.
Naprawdę wystarczy pierwsza lepsza strona gdzie opisane są obie przypadłości i porównać je ze sobą.

Co za bzdury. Jeżeli tak twierdzi Twój lekarz to czym prędzej bym go zmieniła.
Naprawdę wystarczy pierwsza lepsza strona gdzie opisane są obie przypadłości i porównać je ze sobą.

Nie zmienię bo nie mam potrzeby, leczenie jest dobre lekarz jeszcze lepszy.
Takze Ty zmien postrzezenia i nie mierz innych własną miarą.
PCOS nie wyklucza ciąży a wręcz mozna ją miec tak jak kazda "zdrowa" kobieta i nie wkręcaj innym.
A to co ja mam to moj problem, a nie Twój.
Dziecko jedno mam(bezproblemowo) także podważać nie mozesz

Nie powiem, dużo jest konowałów na świecie, ale w takim wypadku, jeśli ktoś ma wątpliwości, to powinien iść do innego lekarza, a nie czytać w necie.

Nie zmienię bo nie mam potrzeby, leczenie jest dobre lekarz jeszcze lepszy.
Takze Ty zmien postrzezenia i nie mierz innych własną miarą.
PCOS nie wyklucza ciąży a wręcz mozna ją miec tak jak kazda "zdrowa" kobieta i nie wkręcaj innym.
A to co ja mam to moj problem, a nie Twój.
Dziecko jedno mam(bezproblemowo) także podważać nie mozesz

Czej, lekarza olać i uwierzyć w to, co piszą w necie...?

Nie, ale skoro lekarz twierdzi,że pco dotyka tylko jednego jajnika a nie oba to dla mnie bzdura. Nie mierze wszystkich swoją miarą. Ale Ty za to sprowadzasz PCOS do niegroźnego schorzenia a takim nie jest. I nigdzie nie twierdziłam, że nie można zajść przy nim naturalnie w ciążę. Uwielbiam takie nadinterpretacje.

Nie, ale skoro lekarz twierdzi,że pco dotyka tylko jednego jajnika a nie oba to dla mnie bzdura. Nie mierze wszystkich swoją miarą. Ale Ty za to sprowadzasz PCOS do niegroźnego schorzenia a takim nie jest. I nigdzie nie twierdziłam, że nie można zajść przy nim naturalnie w ciążę. Uwielbiam takie nadinterpretacje.

Czepilas sie jednegoo slowa i tyle.(napisalam, ze to powiedział lekarz ? Hmm nie przypominam sobie).Nie bede sprowadzać PCOS do wielkiej choroby, bo widzę co sie dzieję i kto przychodzi do Kliniki, choroba jak kazda albo nawet inna bo mozna w niej zajsc w ciążę, a są choroby ktore ciazy nigdy nie dzadzą i co wtedy jak to nazwac ? Jedne zajda w 1 cyklu inne w 6 albo 10 i co z tego? Komus to umniejsza ? Jak sie trafi na dobrego lekarza (który podejmie leczenie a nie zacznie naciagac na nie wiadomo co od razu bez prob) to sukces murowany. Oczywiście, ze kobiety tez w ciążę nie zajdą, ale statystycznie zdrowe kobiety tez w nie nie zachodza albo te z przyczyn nie znanych.

reklama
Czepilas sie jednegoo slowa i tyle.(napisalam, ze to powiedział lekarz ? Hmm nie przypominam sobie).Nie bede sprowadzać PCOS do wielkiej choroby, bo widzę co sie dzieję i kto przychodzi do Kliniki, choroba jak kazda albo nawet inna bo mozna w niej zajsc w ciążę, a są choroby ktore ciazy nigdy nie dzadzą i co wtedy jak to nazwac ? Jedne zajda w 1 cyklu inne w 6 albo 10 i co z tego? Komus to umniejsza ? Jak sie trafi na dobrego lekarza (który podejmie leczenie a nie zacznie naciagac na nie wiadomo co od razu bez prob) to sukces murowany. Oczywiście, ze kobiety tez w ciążę nie zajdą, ale statystycznie zdrowe kobiety tez w nie nie zachodza albo te z przyczyn nie znanych.
Amen. Nie dogadamy się w tym temacie. Ja o niebie a Ty o chlebie. Sama sobie przeczysz. Porażka.

Do góry