reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pcos objawy

Amen. Nie dogadamy się w tym temacie. Ja o niebie a Ty o chlebie. Sama sobie przeczysz. Porażka.

Ty mass ubzdruna jedno i to samo, skoro ty mialas in vitro to znaczy ze jest to najpotężniejsza choroba i pewnie kazdy tak będzie mial.
Napisalam ze rozmawialam na temat pcos ze swoją lekarką, nie napisałam ze ona mowila ze dot. jednego jajnika takze radzę nie przeinaczać tego co jest napisane czarno na białym.
A ja sobie tez nie dam wmawiać skoro sama czegos doswiadczam.

reklama
Ty mass ubzdruna jedno i to samo, skoro ty mialas in vitro to znaczy ze jest to najpotężniejsza choroba i pewnie kazdy tak będzie mial.
Napisalam ze rozmawialam na temat pcos ze swoją lekarką, nie napisałam ze ona mowila ze dot. jednego jajnika takze radzę nie przeinaczać tego co jest napisane czarno na białym.

Po 2 wiek tez ma znaczenie. Ile masz lat ?

Po 2 wiek tez ma znaczenie. Ile masz lat ?
Ja nie muszę Ci się z niczego tłumaczyć. Nigdzie nie napisałam,że jest to najgorsza z chorób. Może czytaj ze zrozumieniem. Radzę Ci tylko nie wypisywać tutaj bzdur bo możesz kogoś wprowadzić w błąd. I na tym skończę dyskusje.

ja akurat też jestem przypadkiem z pcos, któremu udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań przy stymulacji owulacji. Moje jajniki są "bogato policystyczne" i miałam wiele innych objawów tej choroby. Też uważam, że pisanie swoich historii kiedy udało się szybko zajść w ciążę jest potrzebne i daje nadzieję. Jednym uda się szybko zajść pomimo tej choroby, a innym niestety nie, ale nie wiem dlaczego można krytykować osoby, którym się udało szybko zajść w ciążę i piszą o tym. Sama szukałam takich informacji i dawały mi nadzieje.

ja akurat też jestem przypadkiem z pcos, któremu udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań przy stymulacji owulacji. Moje jajniki są "bogato policystyczne" i miałam wiele innych objawów tej choroby. Też uważam, że pisanie swoich historii kiedy udało się szybko zajść w ciążę jest potrzebne i daje nadzieję. Jednym uda się szybko zajść pomimo tej choroby, a innym niestety nie, ale nie wiem dlaczego można krytykować osoby, którym się udało szybko zajść w ciążę i piszą o tym. Sama szukałam takich informacji i dawały mi nadzieje.

Jestem tego samego zdania. Po prostu nie powinno się wszystkich mierzyć jedną miarą....

Ja nie muszę Ci się z niczego tłumaczyć. Nigdzie nie napisałam,że jest to najgorsza z chorób. Może czytaj ze zrozumieniem. Radzę Ci tylko nie wypisywać tutaj bzdur bo możesz kogoś wprowadzić w błąd. I na tym skończę dyskusje.

Właśnie za bronie tego abys ty nie prawiła herezji. A kolezanka z dołu bardzo dobrze napisała.
Nie powinno się pisac, zanim lekarz powie co dokładnie komu jest. Ty mialas problem i dlatego to jest taka okropna choroba..pewnie gdybys go nie miala zmieniłabyś zdanie. Mysle co piszesz bo umiesz tylko straszyć.
Czytaj dalej w internecie na pierwszej lepszej stronie a bedziesz mądrzejsza od Profesorów.

Ale ja nikogo nie krytykuje!!! Gdzie Wy takie rzeczy wyczytałyście??? Naprawdę czytanie ze zrozumieniem się kłania.
@Lauritaa z Tobą już skończyłam dyskusje bo to jak grochem o ścianę. Jak ktoś nadinterpretuje moje wpisy to nie będę z kimś takim polemizować.

Po tym cyklu pójdę do niego, bo i tak kazał po pół roku przyjść, więc akurat będzie wypadać.
PCOS to przede wszystkim problemy z miesiączkowaniem, niereguralne cykle lub całkowity brak miesiączki. Do tego dochodzą również inne spośród wielu czynników, np wysoki poziom hormonów męskich lub hirsutyzm.
Zanim u mnie to zdiagnozowano odwiedziłam chyba z 10 lekarzy także ten.. każdy robił USG i każdy widział moje policystyczne jajniki diagnozy jednak nikt nie potrafił postawić. W końcu trafiłam na godnego zaufania lekarza, który tylko spojrzał i już widział 😉

Czekaj cierpliwie na wizytę a wszystko się wyjaśni (miejmy nadzieję) 🙂

Podsumowując uważam, ze ta choroba to nie wyrok. W kazdej chorobie znajdą sie odstępstwa. Nie warto przejmować się na zapas tylko znaleźć lekarza który tym sie specjalizuje (sama do takiego chodzę) i mu zaufać oczywiście obserwując swój organizm,a wszystko bedzie dobrze 😀 i jeszcze trochę cierpliwości

reklama
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Tamta lekarka chyba mnie nastraszyła, ja się nakręciłam, mam IO i przez to się boję że mogę mieć PCOS. Póki co właśnie mam objawy owulacji, ten cykl pije miovielie pro i brałam nac. W zeszłym roku miałam problemy z cyklami ale to przez to że miałam torbiel 4cm. Poczekam na wizytę i powiem mu o mich wątpliwościach.

Do góry