Dziwi mnie to,że jedna medycyna, a każdy co innego mówi. Mojej koleżance lekarz powiedział, że w I trymestr paracetamol, a II ibuprom. Nospe może przez całą ciążę.Paulinasz - o nospie z forum, potem zweryfikowałam w internecie. Nospa działa w ten sposób, że u kobiety rozluźnia napięcie mięśniowe, u płodu też. Przy dłuższym zażywaniu potem często skutek jest taki, że bobas ma osłabione napięcie mięśniowe, ląduje się u fizjoterapeuty. Ginekolodzy często sami zalecają nospę w ciąży. Chyba nie są świadomi konsekwencji w sumie te maluszki nie trafiają potem do ginekologów. A te objawy u dziecka nie są od razu mocno widoczne.
Co do ibuprofenu, to ponoć zakazany jest dopiero w III trymestrze tak jak i aspiryna i jej podobne.
Co do stymulacji to niestety siłą rzeczy musi być bardziej uciążliwa od "normalnej" mnie jeszcze dobijał okres co 28 dni [emoji23] sama z siebie miałam raz na 3 - 5 miesięcy [emoji23] to był luksus!
Hahaha dokładnie ! Ja tak samo miesiączka co 60 dni, a ostatnio dostałam 23 d.c. i to podczas brania luteiny. Koniec z luksusem moja droga