reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

Tak racja. Diagnistyka to podstawa. Mam pytanie poniekad dotyczace diagnozy ale nie PCOS. Chodzi o mojego meza. Czy u któreś wystapil taki problem : mąż / partner ma obniżona ruchliwosc plemników ? i czy to było przeciwskazaniem do zrobienia inseminacji ? Mój ma obniżona ale dużą liczebność.
U nas sytuacja jest nieco inna, bo nie ma problemu z ruchliwością. Poszukaj, może są jakieś preparaty na polepszenie? Nam lekarz zalecił cynex i androvit, żeby poprawić jakość nasienia.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej [emoji5] @Artemida @Colorado1989 czyli jesteśmy na podobnym etapie jeśli chodzi o czas starań [emoji17]jeżeli chodzi i nasienie u mojego lubego wyszło Ok, tylko mały problem z budową. Teraz od pół roku bierze witaminy promen - okaże się podczas następnych badań czy w ogóle się poprawiło, czy warto jest brać tego typu suplementy. Wszędzie leczenie wyglada inaczej, śle dużą role odgrywa lekarz. Lubię mojego gina, ale patrząc z perspektywy tego choćby miesiąca (jesteśmy już pacjentami Novum) to widzę różnice. Warto zrobić kompleksowe badania tylko one są bardzo drogie. Za nami już 550 zł, a do końca zleconych badań jeszcze Ok 600 zł. Liczę, że nie robię tego wszystkiego na darmo [emoji5]w ogóle za ten cały czas (za mną już 30 miesięcy od poronienia) może Pan Bóg obdaruje mnie chociaż 1 zdrowym dzieciątkiem [emoji5]Tego życzę również Wam [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, nie chcę zapeszać, ale chyba nam się udało. Jest druga kreseczka. Trzymajcie kciuki, żeby się utrzymała

Dziewczyny, nie chcę zapeszać, ale chyba nam się udało. Jest druga kreseczka. Trzymajcie kciuki, żeby się utrzymała

Po cichutku gratuluję!!!! i zaciskam kciuki!!!! [emoji4] idziesz na betę czy do gina od razu? Ale się cieszę [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to książkowe pcos, brak miesiączki plus wysoki stosunek lh i fsh. W ogóle lh mam wysokie co mi blokuje owulacje. Mam bardzo dużo pęcherzyków na jajnikach. Nie reaguje na stymulację. Muszę brać bardzo duże dawki. Ja testuje za kilka dni, aktualnie choroba mnie dopadła

reklama
Ja to książkowe pcos, brak miesiączki plus wysoki stosunek lh i fsh. W ogóle lh mam wysokie co mi blokuje owulacje. Mam bardzo dużo pęcherzyków na jajnikach. Nie reaguje na stymulację. Muszę brać bardzo duże dawki. Ja testuje za kilka dni, aktualnie choroba mnie dopadła

U mnie stosunek tych 2 hormonów to wynik 1,6 przez co moje AMH tez 5,6 [emoji33] na obrazie usg zawsze minimum 12 pęcherzyków na każdym jajniku i niestety brak jakiegoś dominującego [emoji17]cykle raczej regularne co 32 dni.
@Artemida a może u Ciebie coś jest na rzeczy i stad ta „choroba” [emoji5][emoji6]oby oby [emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry