reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

reklama
Dziewczyny powiem wam ze boje się robić test/beta hcg ... mam już w tym roku za sobą trzy poronienia i mam już dość. Chciałabym w końcu „zaskoczyć”

Dziewczyny powiem wam ze boje się robić test/beta hcg ... mam już w tym roku za sobą trzy poronienia i mam już dość. Chciałabym w końcu „zaskoczyć”
Ja też się nadal boję.. nie wiem co przyniesie jutro. Wierzę że lekarze oceniają dobrze usg i na prawdę się przykładzie do roboty i będzie dobrze. Będąc w ciazy codziennie mysle o tym czy donoszę czy dziecko jest zdrowe..

Olciak gratulacje [emoji4][emoji4]

A reszta zdawać relacje! Kto testuje, kto się stara? Ja robię test w sobotę
Ja się staram 3 lata. W tym miesiącu na nic nie liczę, bo nie było pęcherzyka, więc czekam na następny cykl. No i ten następny będzie z Clo i monitoringiem. Mam nadzieję, że będzie dobrze. :(

reklama
Cześć dziewczyny :) Staramy się o dziecko od 14miesięcy - bezskutecznie. Ginekolog zlecił mi badania. Wykonałam je w 3dc. Czy któraś z Was też miała tak wysokie LH? Stosunek wynosi 1,92.. Typowych jajników dla PCOS nie mam ale zawsze jest torbielka na USG. Może nie występuje owulacja? Nie miałam monitoringu cyklu (jeszcze).
Możecie mi powiedzieć jak obniżyć LH i wyrównać FSH/LH, tak żyby wynosiło 1? :(

wyniki:
LH 11,63 (2,4-12,6)
FSH 6,05 (3,5-12,5)
Estradiol 30,02 (12,4 - 233)
Progesteron 0.26 (0,057 - 0,893)
Prolaktyna 11,82 (4,79-23,30)
Androstendion 2,02 (0,30 - 3,30)
Testosteron 28,92 (8,40 - 48,10)
TSH 1,32 (0,270 - 4,200)
FT3 3,07 (2,00 - 4,40)
FT4 1,70 (0,93 - 1,71)