reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

reklama
Kika gratulacje! Zamieść koniecznie swoje aktualne zdjęcie!!! Ostatnio widziałyśmy Cię w maju!!!

Hej, a ja mam na plusie 9kg i w pępku 97, a wcale mi się moj brzusio duży nie wydaje.
DOXA- mnie tez swędziała skóra strasznie, i pomyslałam ze to moze uczulenie, wyeliminowałam z diety pomidory (bo chyba jestem na nie uczulona) i swedzenie przeszło. Ale ogladałam raz program gdzie mowa jest o pokrzywce ciążowej (ponoc wszystko swedzi- ie tlko brzuch) i na to nie ma rady, trzeba dzidzie urodzić i potem przechodzi wszystko. ;D

Dzięki Atas za informacje! Najbardziej niepokoi mnie to, że ja nie mam żadnych zmian na skórze ani krostek, ani czerwonych plam, ani szorstkich, nic! Normalnie jakbym sobie wymyśliła to swędzenie ;) Najprawdopodobniej jutro zrobię nieplanowany nalot mojej lekarce ;D

Doxa, mnie od wczoraj juz nie swędzi. kupiłam masło z karity do smarowania. Wysmarowałam się cała wczoraj wieczorem i póki co nie swędzi. Może za mało tłusto. Acha masażystko mówiła żeby delikatnie okrężnymi ruchami brzuszek masować!!!!! szczoteczką z miękkiego włosia to może też pomogło. Od piątku tak robię.

Doxa mnie tez swedzi brzuch. Musisz bardzo natłuszczac skorę. Ma prawo swedzic w koncu sie rozciaga :) Moja kolezanka miala zlecone proby watrobowe , ale Ona chorowala na cos tam jesczce przed ciaza. Tak wiec swedzenie jest normalne.
Jolik gonię Cie z obwodem brzuszka. Centymetr pokazuje 93 cm.

Ja się jeszcze nie "chwaliłam" swoimi wymiarami: na plusie 7,5 przy czym w ciągu ostatnich dwóch tyg. 1,5 kg a brzuszek w najszerszym miejscu 95,5 cm.

Po ostatniej wizycie u gina mam dodatkowy 1 kg .Czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4 kilo na +.Mam nadzieję ,że przez te ostatnie 2 miesiące nie roztyję się za bardzo( przy Patrycji miałam trochę kilogeamów do zrzucenia po porodzie)

Wlasnie wrocilam od lekarza - przez ostatnie 5tygodni przytylam 4,5. W sumie 10,5! Niedlugo bedzie mozna mnie toczyc :-[

reklama
jako fanka czytania wyczytałam ostatnio, ze przyrost wagi do ok. 20% masy ciała sprzed ciązy jest ok. to ja sie mieszcze jeszcze ;D

Do góry