reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe skarby :)

Witam
Niedawno wróciliśmy z dworku. Pogoda rewelacyjna ! Mój ogród zaczyna żyć:-) Na drzewach pojawiły się pierwsze listki , a na wierzbach koćki:tak:
Ach jak ja lubię wiosnę !
W domku mam już wszystko posprzątane - jak nigdy na niedzielę palmową -BŁYSK. Nie jest to niestety moja zasługa :zawstydzona/y: , tylko Pani Danusi , kochana kobitka , która od jakiegoś czasu pomaga mi w domowych porządkach.

Szczepić nie szczepić ?! Hmmm Niusia nie idzie w tym roku do przedszkola,
więc z pneumo... się wstrzymamy .
Jestem zwolenniczką szczepień więc na pewno w przyszłym roku małą kujniemy . Mamy już za sobą szczepienie przeciw ospie wietrznej, mogę stwierdzić , że działa ponieważ Niunia miała styczność z dziewczynką z ospą i nie zachorowała. Wpływ ma również na mnie moja mama , która całe życie przepracowała jako epidemiolog.

I na koniec , rzecz jakże istotna ! Moja córka chodzi bez pieluchy i WOLA siusiu !:tak:
Pozdrawiam , Magda

reklama
Magda ciesze się bardzo że się udało.

Aniu nie musisz Damiana szczepić na pneumokoki - rybomunyl jest po części szczepionką na pneumokoki. To wiem od mojej pediatryczki bo tez chciałam szczepić. Nie zabezpiecza w takim stopniu jak typowa szczepionka ale podobno wystarczy.

Pozdrawiam
Basia

Witam,

Magda gratuluje.
Sonia tez nie zachorowala na ospe, a w czasie ferii ta choroba rozlozyla wiekszosc dzieciakow. To juz z reszta druga proba Soni, zaczymam sie zastanawiac, co jest, bo szczepiona nie byla.

Pozdrawiam,

Witam
Magda no to gratulacje dla Nikoli! :-)
BASIU pozwolilam sobie skopiowac twoja rade co do nocnikowania.. mam nadzieje ze nie masz mi tego za zle?? moze innym dziewczynom pomoze, ale jesli Ci przeszkadza to to wykasuje :tak:

Co u nas.. dzisiaj jest ostatni pampers na noc i wtedy juz calkowicie odpuszczam! :-) :baffled: troche sie tego obawiam ale coz ;-)

Nicole coraz wyrazniej zaczyna mowic az milo :laugh2:
papuguje kazde slowo wiec trzeba niesamowicie uwazac hihi

Ostatnio mam niesamowitego lenia i nic mi sie nie chce.. a tu swieta niedlugo..
dzisiaj siedze przy kompie bo kupe roboty dostalam a mialam myc okna :no:
Niestety musza poczekac.

Podczytuje Was czasem ale nie zawsze mam czas odpisac :dry:
Buziaczki dla Was i skarbow!!

Monia a proszę bardzo:tak: po to je umieściłam. U nas ze spaniem w nocy jest w miarę ok. Zdażają się wpadki ale to dlatego, że Mati czasem nie chce dać się odsikać w nocy. Choć jedna wpadka na 2-3 tygodnie to jeszcze nic takiego:-)

Czytałam twój post o krzyczeniu na dziecko na innym wątku . Jak byłam z Matim u tej psycholożki to ona powiedziała mi, że dwulatek jest super choć już sprawia probelmy ale trzylatek jest osiem razy gorszy. Dzieciaki sie buntują, nie chca współpracować, zawsze mają inne zdanie i są na tyle cwane, że potrafią nami manipulować ( ale się zrobiłam autorytet po jednej wizycie ). Więc myślę sobie, że chyba najgorsze jeszcze przed nami :)

Ja tez się wkurzam na Matiego, najbardziej jak chcę żeby poszedł spac a on robi wszystko, żeby mnie rozbawić : stoi miny, chowa się pod kołdrę, śpiewa itd. i co najgorsze zwykle mus ię udaje. A potem to już jest nie do opanowania i kończy się zwykle krzykiem :(

Pzdr.
Basia

Witam,

Basia nie strasz, Soni juz cwaniaczy i sie buntuje. Ja naszczescie jeszcze jakos sobie radze, ale Rafal to juz nie daje rady. Sonia wie, ze przy nim moze wiecej i coraz manipuluje nim.
U nas jeszcze niestety dochodzi rozpieszczanie w przedszkolu...
Jednyne krzyki sa przy jedzeniu - ostatnio nie umiemy jej w domu nakarmic, nie usiedzi przy stole nawet 5 min, nie mowiac juz by cokolwiek chciala jesc, a w przedszkolu podobno je najpiekniej....

Pozdrawiam,

Hej
ehh no ja staram sie juz troche pilnowac z tym krzykiem :baffled:
A wiecie mamy pierwsza nocke bez pampka zaliczona!!!! :-) :happy:
Przed snem zrobila siusiu i rano odrazu na nocnik siusiu :-D
no zobaczymy jak to dalej bedzie ;)
Oj wystraszylas mnie z tym 3-latkiem :baffled:
No ale coz
Jakos ostatnio mam lenia jesli chodzi o sprzatanie.. ale dzisiaj sie zamierzam za nie zabrac...
Milego dnia!

Witam !
Moniaa gratulacje dla Nicole !
U nas póki co nie ma szans na nockę bez pieluchy. Mała śpi twardym snem i nie kontroluje się na tyle , aby przebudzić się na siusiu.
Pampers z nocy zawsze jest mokry .
Natomiast w dzień córka spisuje się na medal , do tego stopnia , że nawet na dworek chodzi bez pieluchy !
Mam już święta w domu :tak: Gości mam w lany poniedziałek więc na spokojnie wszystko zdążę sobie przygotować .
W niedzielę jedziemy świętować do mojego brata .

Niunia póki co nie sprawia nam większych kłopotów wychowawczych , ale jestem przygotowana na pogorszenie się jej zachowania . Ja również słyszałam o buncie trzylatków .
Ważna będzie z pewnością konsekwencja , która jest słabą domeną mojego męża.

Pozdrawiam

reklama
Witam

Wychodzi na to że tylko Damian leje w pieluchy :(
Kiedy on zrozumie że piluchy sa beeee

Wczoraj zaszczepiłam Damiana na Pneumokoki, zakupiłam juz na Meningokoki i zaszczepię go za 4 tygodnie.Sczepionki nie były tanie jedna 270 zł druga 150....
Ale i tak idą jak swieze bułeczki.Jak kupowałam szcepionkę na meningokoki była ostatnia.Sanepid dostał je dzisiaj raniutko a ja byłam o 10 i juz wzięłam ostatnią.

No cóż moje kochane.....zblizaja się swieta więc chciałam Wam złozyć życzenia...

BASIU,MONIKO.......................wam zycze SUPER DZIEWCZYNKI!!!!
A wszystkim innym dziewczyną wszystkiego tego co sobie wymarzą

WESOŁYCH ŚWIAT

Do góry