reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Wow dziewczyny ile nowości i jak zwykle same śliczności :-)

Anć, pufy super :-) też o takich myślimy ale zobaczymy jak to będzie z realizacją

MalinowaP, same piękności a kosz jest przecudny :-) a śliniaki z nad morza też mamy tylko "córeczka tatusia" i "córeczka mamusi"

emotion, jak zwykle solidna porcja samych śliczności :-) i widzę zapasy chusteczek i pampersów już masz

sonkaa, wózek super no i wydaje się bardzo pakowny :-)

Charlois, tak samo same cudeńka :-)

Mamba, bardzo fajny wózek wybraliście :-) a kolor zielony super :-)

Nikolaa, cudna pościel i jakie ładne kolorki :-) a ciuszki suuuper

Vibeke, suuuper zakupy :-) mnie teraz też czekają praktyczne zakupy

Mina, super zakupy i zielony pajac genialny, a bodziak ten biały z różowymi mamy identyczny :-)

Co do przygotowania butelek to ja nie używałam żadnego płynu tylko po razy pierwszy to wygotowałam, ale Olek był na cycu, a jak przeszedł na butlę to myłam w normalnym płynie i wyparzałam potem.

A co do pampersów to ja tak samo zastanawiałam się Pampers czy Huggies ale wybiorę chyba Pampersa bo przy Olusiu używałam i byłam zadowolona i teraz i tak zamierzam początkowo używać właśnie Pampersowych.

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeżeli tak przepraszam i nie było to celowe, ale jak oglądam tyle cudności i praktycznych rzeczy, które i mnie właśnie czekają mogłam nieopacznie coś przegapić :zawstydzona/y:

reklama
sonka ta mata to właśnie kompromis w naszym przypadku, bo ja nie przepadam za jaskrawymi kolorami :-D biały, brązowy, czarny, czerwony, inne kolory mogłyby dla mnie nie istnieć tak naprawdę
a co do kontrastowych zamiłowań Maluchów ostatnio widziałam czarno-białą książeczkę dla Maluszków o super wyraźnych kształtach i podobno psychologowie rozwojowi zachwyceni nią, bo między czarnym, a białym to właśnie najlepiej widoczny kontrast dla dziecka. więc tak naprawdę nie sądzę, żeby to miało znaczenie jakieś wielkie....

EDIT:
Patrzcie co znalazłam.... piękne tylko dlaczego to takie drogie????
ja już mam leżaczek, ale może Wam się spodoba.
http://www.dadum.pl/lezaczek-cocool-malinowy-l-oiseau-bateau.html

Ostatnia edycja:
Vibeke zakupy pokaźne,ale Ty podwójnie musisz być zabezpieczona hehehe .
Mina śliczne ubranka.Ja mam identyczne półśpiochy :tak:
Anć nie mam pojęcia czemu to tyle kosztuje ,może ,że ma inny kształt :zawstydzona/y:???

Ja planuję smoczek zabrać do szpitala więc wyparzę i butelkę , smoczek ,nakładki na piersi oraz laktator w sterylizatorze za jednym zamachem.Wiecie czy do szpitala można zabrać laktator właśnie?

Vibeke matko to ja przy tym wszystkim w czarnej dziurze jestem:szok: Niezłe zakupy.
Ja częściowo spakowana do szpitala i brak szlafroka, koszuli, śpioszków, bodziaków i kosmetyków. Muszę też kupić te podkłady na łóżko i smoczek i wiele wiele innych rzeczy. AAAAAAAAAAAAAAAAA:eek:
Mina twoje zakupy mnie przekonują tylko do tego że w końcu muszę zajechać do tego Pepco:tak:
Paula co to za seria kosmetyków???
Co do chusteczek nawilżanych to ja na pewno bambino przetestowane przez rodziców w żłobku:tak: Co do huggisów to u mnie w żłobku uczulały dzieciaków:confused2:
Anć te książeczki są genialne :tak: Dziecko naprawdę wcześnie zwraca na nie uwagę i nie wiem jak one działają ale normalnie hipnotyzują. Syn mojej koleżanki uwielbia je przeglądać

emotion: :szok: ile ty tego masz... jeżeli jakaś promocja była to i ja bym brała bo to są rzeczy które poleżą i się nie psują..
byla akurat :D
Zreszta nja lubie miec wsystko dopiete na ostatni guzik i bym swira dostala jakbym wiediala ze zostawie to na glowie meza i ze sie nie zna i wogule :D
podkłady mam belli te wielkie :-D kupiłam dwa opakowania w aptece i mam nadzieję, że to wystarczy.
Ja kupilam sobie 3 opakowania - ale jak sie ostatnio naczytakam to sobie pomyslalam ze moze na pobyt w szpitalu mi starczy i ze z 10 bede musiala pewnie dokupic :D

Ja planuję smoczek zabrać do szpitala więc wyparzę i butelkę , smoczek ,nakładki na piersi oraz laktator w sterylizatorze za jednym zamachem.Wiecie czy do szpitala można zabrać laktator właśnie?
U nas w szpitalu jak ma sie zamiar karmic piersia to nawet lepiej nie ppokazywac ani butelki ani smoczka - nie ma mowy zeby dzieciakowi dac cumla chociaz

azorek84 ja mam wózek 2w1 :)
Co do tetry, to ja kupiłam teraz skromnie, tylko 4 sztuki.
Bo pamiętam, że w zasadzie jej nie używałam.
Póki co kupiłam takowe rzeczy.
25889_1.jpg34_1.jpg530_1.jpg531_1.jpg24755_1.jpg24822_2.jpg
No i znalazłam nareszcie wkłady poporodowe, które stosowałam po Lence i byłam z nich bardzo zadowolona, także też kupiłam sobie 12 sztuk póki co, najwyżej dokupie, bo lepiej mieć więcej jak za mało ;)

Załączniki

• 22002_1.gif
    22002_1.gif
    36,7 KB · Wyświetleń: 24
reklama
U nas w szpitalu jak ma sie zamiar karmic piersia to nawet lepiej nie ppokazywac ani butelki ani smoczka - nie ma mowy zeby dzieciakowi dac cumla chociaz
to samo u nas....dostalam mega opieprz ze mlodej dalam smoka wszpitalu:confused2: zabraly mi go i oddaly jak wychodzilam do domu...jak pozniej mialam wizyty srodowiskowej to musialam sie pilnowac zeby mloda bez smoka akurat byla bo znow sie nasluchalam i mialam gadane i gadane i gadane:crazy:

Do góry