reklama
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Emotion - udało się :-) oto koszyk Michasia, ma też stelaż ,ale z płozami (najwyżej opracujemy system blokowania) :-)
Na ila taki koszyk starcza tzn do kiedy dziecko może w nim spać?
azorek84
mama Amelii 2009
sonkaa ja mam taki kosz dla amelkowny i teraz dla drugiego bobo bedzie
mamba ten akurat jest maly i amelkowne z niego przenosilam jak skonczyla 3 mce bo wyrosla. ale wiem ze na allegro byly wieksze kosze tylko to i tak max 4-5mcy zanim dziecko sie nauczy siadac bo malo to stabilne jest w takim wypadku i dzidziol moze wypasc z kosza
mamba ten akurat jest maly i amelkowne z niego przenosilam jak skonczyla 3 mce bo wyrosla. ale wiem ze na allegro byly wieksze kosze tylko to i tak max 4-5mcy zanim dziecko sie nauczy siadac bo malo to stabilne jest w takim wypadku i dzidziol moze wypasc z kosza
Marteczka23
Fan(ka)
A u nas z ubrankami było tak,że do szpitala zabrałam same 56,Zuza urodziła się 58cm,więc jak prostowała nóżki to śpiochy się same rozpinały,i tak byłyśmy tam 10dni więc musieli nam dostarczyć ciuszki z kupki z rozm 62,w tych jej znowu troszkę stopki zwisały ale bynajmniej nie były ciasne
Wczoraj brat mojego G kupił dla córy nowy wózek spacerówkę,więc zaklepaliśmy,że weźmiemy od nich tamten,bo zamiar mieli sprzedać a jest w ogóle nie zniszczony.
A to taki tylko zielony
WÓZEK TAKO JUMPER 3w1 WYPRZEDAŻ SUPER CENA!!! (2233287230) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wczoraj brat mojego G kupił dla córy nowy wózek spacerówkę,więc zaklepaliśmy,że weźmiemy od nich tamten,bo zamiar mieli sprzedać a jest w ogóle nie zniszczony.
A to taki tylko zielony
WÓZEK TAKO JUMPER 3w1 WYPRZEDAŻ SUPER CENA!!! (2233287230) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
SlicznyEmotion - udało się
:-) oto koszyk Michasia, ma też stelaż ,ale z płozami (najwyżej opracujemy system blokowania) :-)
Marteczka23
Fan(ka)
Mnie też się podobają te koszyki Tylko z praktyczniejszego punktu widzenia jestem jednak za łóżeczkiem,jak się okazało nie potrzebnie w zeszłym roku sprzedałam po Zuzi łóżeczko,fotelik i spacerówkę parasolkę.Łóżeczko kosztowało mnie wtedy z materacem prawie 500zł,musiałam zamawiać bo nigdzie w sklepach go nie było.Mieliśmy takie w kolorze słomka
ŁÓŻECZKO DLA DZIECKA TOMI X SZUFLADA RATY KOLOR X6 (2235123211) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A teraz kupiłabym takie i chyba już bez szuflady bo troszkę utrudnia podejście do łóżeczka,no i żeby odkurzyć pod spodem musiałam je wysuwać:/
http://allegro.pl/lozeczko-bajkowa-kraina-bez-szuflady-gratis-jasiek-i2239425962.html
ŁÓŻECZKO DLA DZIECKA TOMI X SZUFLADA RATY KOLOR X6 (2235123211) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A teraz kupiłabym takie i chyba już bez szuflady bo troszkę utrudnia podejście do łóżeczka,no i żeby odkurzyć pod spodem musiałam je wysuwać:/
http://allegro.pl/lozeczko-bajkowa-kraina-bez-szuflady-gratis-jasiek-i2239425962.html
Ostatnia edycja:
azorek84
mama Amelii 2009
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Dziewczynki w Polsce sprawa wyglada z ubrankami jakos latwiej, te rozmiary i wszystko,
A tutaj rozmiary sa :
newborn [3,2kg]
0-3mies [6 kg]
3-6 kg.... itd
Noto jak mi sie dziecko urodzi 3,5 -4 kilo [tak zakladam bo takie tradycyjne u mnie w domu]
to jak ja dziecko wcisne w ubranko do 3,2 kg? Heh,
tak niby zartuje, ale naprawde sie zastanawialam wczxoraj z mezem
Bo znowu to wieksze ubranko na 6jscio kilowke to jak worek na ziemniory bedzie
----- Wiem jeszcze wczesnie sie zamartwiac, ale nie mam co juz na tym L4 robic To wymyslam
A tutaj rozmiary sa :
newborn [3,2kg]
0-3mies [6 kg]
3-6 kg.... itd
Noto jak mi sie dziecko urodzi 3,5 -4 kilo [tak zakladam bo takie tradycyjne u mnie w domu]
to jak ja dziecko wcisne w ubranko do 3,2 kg? Heh,
tak niby zartuje, ale naprawde sie zastanawialam wczxoraj z mezem
Bo znowu to wieksze ubranko na 6jscio kilowke to jak worek na ziemniory bedzie
----- Wiem jeszcze wczesnie sie zamartwiac, ale nie mam co juz na tym L4 robic To wymyslam
Widze ze mala sie lubi wiercic Slicznie PS. Azorek a jak wyglada w uk sprawa ubranek//rozmiarow?amelkowna w swoim koszu spala o tak: ....
Ostatnio edytowane przez moderatora:
azorek84
mama Amelii 2009
emotion ja na new born mialam tylko jedna pake bodziakow (3szt) i tak samo pajacyki tylko jedna paka w tym rozmiarzereszte mialam 0-3 zauwaz ze sa z regoly pakowane po kilka sztuk min 3 sztuki w paczce (czasem po 6-7) i tak kazda z tych 3 sztuk rozni sie w rozmiarze jest mala srednia i wieksza ja kupowlam sporo ubranek w M&S (dostalismy od meza z pracy goft carte do tego sklepu) plus asda np jakosciowo swietne ubrankamalo rzeczy mam z mothercare czy nexta bo place za firme a nie jakosc o czym sie juz przekonalam
reklama
mamba - azorek ma rację, kosze mogą służyć najwyżej do czasu, gdy dziecko zaczyna obracać sie i siadać, ten ma mieć 74 cm długości, więc się zobaczy
azorek - masz identyczny? czy on ma jakiś materacyk? bo ja cielę nie dopytałam przed zakupem ani z jakiej firmy, ani czy jest materacyk, czasem ma wrażenie, że mózg zostawiłam gdzieś w I miesiącu ciąży :-)
azorek - masz identyczny? czy on ma jakiś materacyk? bo ja cielę nie dopytałam przed zakupem ani z jakiej firmy, ani czy jest materacyk, czasem ma wrażenie, że mózg zostawiłam gdzieś w I miesiącu ciąży :-)
Podziel się: