reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Emotion - udało się :-) oto koszyk Michasia, ma też stelaż ,ale z płozami (najwyżej opracujemy system blokowania) :-)

30if7rr.jpg

reklama
sonkaa ja mam taki kosz dla amelkowny i teraz dla drugiego bobo bedzie:-D
mamba ten akurat jest maly i amelkowne z niego przenosilam jak skonczyla 3 mce bo wyrosla. ale wiem ze na allegro byly wieksze kosze tylko to i tak max 4-5mcy zanim dziecko sie nauczy siadac bo malo to stabilne jest w takim wypadku i dzidziol moze wypasc z kosza:tak:

A u nas z ubrankami było tak,że do szpitala zabrałam same 56,Zuza urodziła się 58cm,więc jak prostowała nóżki to śpiochy się same rozpinały,i tak byłyśmy tam 10dni więc musieli nam dostarczyć ciuszki z kupki z rozm 62,w tych jej znowu troszkę stopki zwisały ale bynajmniej nie były ciasne:tak:
Wczoraj brat mojego G kupił dla córy nowy wózek spacerówkę,więc zaklepaliśmy,że weźmiemy od nich tamten,bo zamiar mieli sprzedać a jest w ogóle nie zniszczony.
A to taki tylko zielony
WÓZEK TAKO JUMPER 3w1 WYPRZEDAŻ SUPER CENA!!! (2233287230) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mnie też się podobają te koszyki:) Tylko z praktyczniejszego punktu widzenia jestem jednak za łóżeczkiem,jak się okazało nie potrzebnie w zeszłym roku sprzedałam po Zuzi łóżeczko,fotelik i spacerówkę parasolkę.Łóżeczko kosztowało mnie wtedy z materacem prawie 500zł,musiałam zamawiać bo nigdzie w sklepach go nie było.Mieliśmy takie w kolorze słomka

ŁÓŻECZKO DLA DZIECKA TOMI X SZUFLADA RATY KOLOR X6 (2235123211) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A teraz kupiłabym takie i chyba już bez szuflady bo troszkę utrudnia podejście do łóżeczka,no i żeby odkurzyć pod spodem musiałam je wysuwać:/
http://allegro.pl/lozeczko-bajkowa-kraina-bez-szuflady-gratis-jasiek-i2239425962.html

Ostatnia edycja:
Dziewczynki w Polsce sprawa wyglada z ubrankami jakos latwiej, te rozmiary i wszystko,
A tutaj rozmiary sa :
newborn [3,2kg]
0-3mies [6 kg]
3-6 kg.... itd
Noto jak mi sie dziecko urodzi 3,5 -4 kilo [tak zakladam bo takie tradycyjne u mnie w domu]
to jak ja dziecko wcisne w ubranko do 3,2 kg? :D Heh,
tak niby zartuje, ale naprawde sie zastanawialam wczxoraj z mezem :D
Bo znowu to wieksze ubranko na 6jscio kilowke to jak worek na ziemniory bedzie :D

----- Wiem jeszcze wczesnie sie zamartwiac, ale nie mam co juz na tym L4 robic:D To wymyslam :D

amelkowna w swoim koszu spala o tak: ....
Widze ze mala sie lubi wiercic:D Slicznie :DPS. Azorek a jak wyglada w uk sprawa ubranek//rozmiarow?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
emotion ja na new born mialam tylko jedna pake bodziakow (3szt) i tak samo pajacyki tylko jedna paka w tym rozmiarze:tak:reszte mialam 0-3 zauwaz ze sa z regoly pakowane po kilka sztuk min 3 sztuki w paczce (czasem po 6-7) i tak kazda z tych 3 sztuk rozni sie w rozmiarze jest mala srednia i wieksza:tak: ja kupowlam sporo ubranek w M&S (dostalismy od meza z pracy goft carte do tego sklepu) plus asda np jakosciowo swietne ubranka:tak:malo rzeczy mam z mothercare czy nexta bo place za firme a nie jakosc o czym sie juz przekonalam:zawstydzona/y:

reklama
mamba - azorek ma rację, kosze mogą służyć najwyżej do czasu, gdy dziecko zaczyna obracać sie i siadać, ten ma mieć 74 cm długości, więc się zobaczy

azorek - masz identyczny? czy on ma jakiś materacyk? bo ja cielę nie dopytałam przed zakupem ani z jakiej firmy, ani czy jest materacyk, czasem ma wrażenie, że mózg zostawiłam gdzieś w I miesiącu ciąży :-)

Do góry