reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Wyobraźcie sobie że jeszcze wózka nie mamy. I tu muszę Was pognębić
wink2.gif
tzn. prosić o opinię
biggrin.gif

Ostatnio w sklepie oglądaliśmy Mutsy Evo
http://www.**********/mutsy-evo-wozek-gleboko-spacerowy-nowosc-,d1802.html
oraz Jedo Fyn http://www.jedo.pl/pl/#/fyn/freeline/
Jeśli chodzi o Mutsy, to mam dylemat co do gondoli (wym. 75cm) czy wystarczy dzidzi do 5-6mc. Poza tym buda w spacerówce
dziwnie sie kładzie, gdy rozłożymy do leżenia, prawie nie osłaniając dziecka...
A w Jedo buda z kolei jest ogromna i gdy się ją złoży, a siedzenie jest w pionie starsze dziecko będzie głową ocierać o nią...
Mutsy mnie kusi swoją wagą i wymiarem po złożeniu, a Jedo obszerną gondolą i ceną...
Masakra, czasu co raz mniej a my niezdecydowani
confused.gif

Ostatnia edycja:
reklama
A probowalas sama? Ciekawa jestem czy mozna kupic bardziej pojedynczo zeby poprobowac :D Bym zrobila kilka testow, HaHaHa

Ja kupowałam pieluchy z lidla i jak dla mnie to były bardzo dobre,porównywalne z pampersami.
Mina wózeczek świetny i kolor super
:-)

/QUOTE]

ja tez osobisci polecam te piluszki z lidla, ja uzywałam tez z biedronki dada i nie byl zle.

Ja zakupilam wkoncu podklady poporodowe wybralam Hartmana, teraz czekam na przesylke. I mam tylko jedna koszule bo nie moglam nic znalesc co mi sie podoba a jest w przyzywoiltej cenie. Mailam dostac od jesdnej dziewczyny sliczne ale sie rozmyslia, moze cos jeszcze uda mi sie znalesc.

Ja też zamówiłam podkłady Hartmanna. Co do koszul, to bardzo fajne widziałam w Textil Market (jeżeli jest u ciebie w mieście). Zakupiłam 3, rozpinane, więc nadają się do karmienia. Nie mają wzorków i cena super, bo niecałe 15 zł.

Mina dopiero teraz wypatrzyłam, fajny wózeczek i kolorek tez :)
Emotion ja nie próbowałam zadnych innych pieluch, ale zawsze łapie promocje na pampersy i wychodza bardzo tanio bo placisz połowe ceny.Kupuje mega paki za 15 lub 17e zamiast 30 kilku e.

arwen - jedna koszula to za mało, niestety, szkoda, że koleżanka się rozmyśliła - po porodzie nie tylko zapaskudzi się koszulę krwią, ale też strasznie się człowiek poci i trzeba zmieniać te koszule często, niestety

A może poszukaj jescze innego wózka? Czy bierzesz tylko te 2 pod uwagę? Często tak jest że jak gondola ok. to coś ze spacerówką. Moja gondola ma 79 cm. ja woziłąm Wojtka od poczatku września do marca -kwietnia. Spokojnie sie mieścił. ALe on nie był jakiś wielki.

JA pieluchy też zawsze w promocji kupowałam albo Pampki albo Lidl albo Rossman. Teraz te z biedronki jeszcze sprawdzę.

Nie było w sklepie medycznym podkładów. Mieli tylko Bella i babka bardzo zdziwiona że ich nie chcę. Kupiłąm w efekcie tena leydy. Babki podobno też kupują. Są w różnych rozmiarach od wkładek do takich olbrzymów prawie jak pielucha. Też sa profilowane podobnie jak HArtmann. Cena podobna tylko jest ich 12 i każda sztuka pakowana osobno w woreczek.

Ja też zamówiłam podkłady Hartmanna. Co do koszul, to bardzo fajne widziałam w Textil Market (jeżeli jest u ciebie w mieście). Zakupiłam 3, rozpinane, więc nadają się do karmienia. Nie mają wzorków i cena super, bo niecałe 15 zł.

dzieki za info powinen byc u mnie bo nazwe sklepu kojarze.

sandrik sumie oba mi sie podobaja ale co do gondoli to teoretycznie dziecko 6m ma 74 cm, a 6 m dziecko mozna wozic juz w spacerowce. a tak mniej wiecej w kwietniu wypada 6 m wiec juz spokojnie mozna wozic w spacerowce.

tylko weźcie pod uwagę że to zima będzie i dochodzi kombinezon, kocyk, jakiś śpiworek ...
ja mam jedo własnie ze względu ze tam gondola ponad 80cm
wczesniej miałam implasta z wielką gondolą i super sie sprawdziła

reklama
nie ma u nas biedronki niestety wiec tak tesco i lidla testowalam juz pisalam o tym wczesniej:tak: sama nie probowalam tylko Amelka:rofl2: na mnie nie maja rozmiarow:-D
HeHe co fajt to fakt :)
Ale niewiem czy widzialas w tesco sa tez dla doroslych papmki :D

Emotion ja nie próbowałam zadnych innych pieluch, ale zawsze łapie promocje na pampersy i wychodza bardzo tanio bo placisz połowe ceny.Kupuje mega paki za 15 lub 17e zamiast 30 kilku e.
Wlasnie siostra mi mowila ze czsto jest tak ze tych tanich z tesco/lidl/aldi czasem sie po prostu nie oplaca- bo wychodza kilka centow tniej niz Pampersa - pampersy

Do góry