Paja, ja mam tą poduszkę z Motherhood i jest cudna, z perełkowym wypełnieniem nie miałam styczności. A co do butelek, to tez planuję karmienie piersią i chcę na razie tylko 1 szt. kupić. Żadnego sterylizatora ani podgrzewacza też nie planuję, laktator tylko.
Mallinowa_Paula, dostaliśmy taki sam prezentowy śliniak znad morza:-) Tylko oczywiście różowy z innym imieniem:-)
Mamba, też kupiłam wcześniej cały komplet pościeli, właśnie dlatego żeby wszystko do siebie pasowało. Zostawiłam pod ręką tylko prześcieradła i ochraniacz, resztę po wypraniu wsadziłam w worki próżniowe.
emotion_sickness, bardzo ładny rożek i śpiworek, właśnie na takie polowałam (tylko w inny wzorek), ale dostałam 2 rożki więc odpuściłam. Później, jak z rożka przerzucimy się na spanie w śpiworku, to pewnie zamówię.
Musa, wyczułaś mnie chyba, bo wczoraj rozmawiałam z tą koleżanką:-) Jak nam się uda, to pojedziemy obejrzeć wózek jeszcze dziś, a jak nie to może w weekend. Nie mogę za bardzo zwlekać, bo chcę go w przyszłym tyg. zamówić. Pamiętam o Tobie:-)
paulawawa, gdzieś na początku wątku powinna być taka lista wyprawkowa wrzucona przez Sandy, powinna byc pomocna:-) Ja się opierałam właśnie na tej i na drugiej sporządzonej przez koleżankę, która dopisywała swoje szczegółowe uwagi dotyczące konretnych produktów.
A co do
kosmetyczki, to popieram wersję "mini", ja mam właściwie spakowaną po ostatnim pobycie w szpitalu, same miniaturki. Kiedyś w Ikei też można było kupić komplet takich kolorowych mini-butelek na kosmetyki właśnie, ale już ich chyba nie ma.
Odnośnie
podkładów poporodowych to są też Tesco pod własną marką, 12szt. w paczce, tylko nie pamiętam po ile