reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Nie znam się na tych wszystkich dziecięcych sprzetach, dlatego kupiłam cały zestaw, a przy okazji wszystko będzie do siebie ładnie pasowało:-), ok wrzuce fotki jak już będzie stało w pokoju, tylko odrazu po dostarczeniu nie będziemy montować łóżeczka, bo to jeszcze za szybko zakurzyłoby się;-)

A ja do kąpieli wyczaiła ostatnio coś takiego:

LEŻAK LEŻACZEK DO KĄPIELI NOWORODKA Z FROTKI TEGA (2545385017) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co o tym myślicie? Wydaje mi się bardziej higieniczne od gąbki, bo tą tetrę się zdejmuje i można wyprać, i bardziej przyjemne w dotyku niż te plastikowe wkładki.

Oluśka, komplet super. My też chcieliśmy komplet kupić, ale za drogo wychodzi- łóżeczka z szufladą w kompletach zaczynają się od 500 zł, a my byśmy się chcieli w 400 zmieścić.

Nikolaa, zapodasz link do tej poscieli w paseczki?

Jutrzenka chusta fajne rozwiązanie moja znajoma małego nosiła w chuście i super tylko masz rację w kombinezonie też tego nie widzę:no:
Ja też jestem za czterokołowcami i bo te trzy nie przemawiają do mnie w ogóle:no:
Nikola daj znać jak pościel bo ja dalej nie kupiłam:no: Nie potrafię się zdecydować a tu mało czasu. No ale byliśmy w tej Agacie obejrzeć meble i nie kupiliśmy niczego bo kurde ta komoda do kompletu okazała się mała i się jeszcze zastanawiamy no ale pewnie skończy się na tym komplecie.
Paula ja dostałam wanienkę więc nie miałam wyboru i też kupiłam ten wkład gąbkowy:tak: Przestestuję i zobaczę jak to będzie wyglądać a gabeczkę będę miała gdzie suszyć a bakterie Hmmm może uznacie mnie za wyrodną matkę ale myślę że dziecko i tak styka się z taką gromadą na co dzień że tutaj bym nie szalała:no:
Oluska śliczny komplet pościeli ja z tym wyborem zwariuje bo nie wiem już w sumie na co sie zdecydować:eek: Zresztą z wózkiem taki sam problem mam. Jeszcze koleżanka mi mówiła że przez całą ciążę mówiła do brzuszka Jasio a przy porodzie wyszła Olusia i mam nadzieję, że u mnie tm jednak jest ogonek:-)
Erde ja tez nic nie kupuje teraz na przecenie kupiłam dwie sukienki ale w rozm. 36 więc opinają mi brzusio więc potem powinny być w sam raz. Mam nadzieje:baffled:

Doświadczone mamy mam pytanie odnośnie poduszek do karmienia. Wymacałam w niedzielę w Smyku dwie - jedna wypełniona miękko chyba jakąś watą albo czymś w tym rodzaju (dokładnie firmy motherhood), druga miała napis "wypełnienie perełkowe". Przy macaniu te perełki to takie twardsze kuleczki. Która poducha będzie lepsza :hmm: Boję się że ta motherhoodu jest za miękka, a kolei czy te perełki nie uczulą mi małej....

Do zwykłej wanienki proponuję coś takowego
Kosztuje grosze, a jest bardzo fajny :)
My teraz mamy zwykłą wanienkę, bo tamtą sprzedaliśmy jak mała przestała korzystać i jesteśmy z tego zadowoleni.
Idealnie pasuje do wanienki.
Jak maluch dorośnie, można spokojnie wyjąć.
lezaczek7.jpg
Co do bakterii, to ja jestem zdania, że nie można też przesadzać z wyjaławianiem dziecka.
Owszem, trzeba uważać, ale nie nadto przesadnie, bo potem dziecko w starszym wieku i tak czy tak styknie się z tymi bakteriami, przed którymi je chroniliśmy i będzie chorowało dużo za dużo.

Paja
user-online.png

Ja osobiście nie stosowałam czegoś takiego, ale moja sąsiadka miała i bardzo sobie ją chwaliła.
Wypełnienie pozwala dziecku swobodnie dostosować pozycję do karmienia, tak samo mamie.

Nikolaa
user-offline.png

Słodkie :)

reklama
Mamba u nas ma być chłopczyk, ale wzięlam kolor beżowy więc wrazie gdyby wyskoczyła córeczka to kolor również będzie pasował. Jakoś nawet nie przypadły mi do gustu kolory różowy i niebieski wolę takie uniwersalne, tym bardziej że planujemy z mężem jeszcze jedno dziecko kiedyś, dlatego kupujemy rzeczy takie aby pasowały do obu płci.

Paja co do poduszki to mam tego rogala ale dużego do spania z motherhoodu i jest miękka owszem, ale nie ubija się, śpię na niej od maja i jestem baaardzo zadowolona, wręcz nie wyobrażam sobie teraz spania bez niej. Także mogę polecić. Ale nie wiem nic o wypełnieniu perełkowym, być może jest jeszcze lepsza.

Do góry