reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Mina ty uważaj teraz jak masz tego 16 latka w domu:happy:;-)

hihihihi.. całe szczęście że to taki grzeczny poukładany chłopak jest... ale szlafrok wyciągnęłam z dna szafy za to :-D

ja dziś kupiłam w aptece podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne i tak naprawdę już wszystko wszystko do pielęgnacji Małej (poza pieluchami, ale już bez przesady). torbę do szpitala już mam spakowaną, jedynie koszul brak. a no i tetry, ale dziś zamówię. ufff już nic mnie nie zaskoczy.
szacun!!!

i na koniec moje ostatnie zakupy :)
maty do przewijania Pampers (bardzo zachwalane wsrod moich znajomych)
pilka
koszulka i pizamka (tylko, ze ja wzielam w kolorze niebieskim, nie rozowym
i kilka jeszcze ciuszkow dla Ksiecia i ciepla czapencja (zamowilam nr 5)

a gdzie ty takie cuda zakupiłaś? a ten bodziak z Kotkiem jest przepiękny!!

reklama
krak śliczne body z kocurkiem :-)

ja mam podkłady tylko do szpitala i podpaski mega wielkie firmy bella prócz tego nie mam nic :eek:

a always użyłam raz jak miałam okres i podziękowałam całą dupę mi odparzyło :no:

Ptyska - ja dlatego nigdy podpasek nie uzywalam - cala zapocona bleh, nawet wkladki Always jak uzywalam to mi bylo bardzo nieprzyjemnie - ciagle mi sie wydawalo, ze mam "mokro", a to po prostu czlowiek sie poci, bo one w ogole nie przepuszczaja powietrza :/

Dziewczyny, link do kotka (sprawdzilam i sprzedawca wysyla tez do Polski):

http://www.ebay.co.uk/itm/Spiral-Direct-Bright-Eyes-Cat-Kitten-Black-Gothic-Button-Baby-Grow-Onesie-/230754962484?pt=UK_Baby_Girls&var=&hash=item35ba114c34

ja szukam jeszcze jednej rzeczy w wózku otóż podkładki na stópki przy stelażu już kiedyś to pokazywałam

Moj wozeczek ma o ile dobrze sie przypatrzylam :D HaH

Ja bardzoooo bym chciala sie pakowac i szykowac juz ale niestety listy nie mam swojej [bo komp dalej w naprawie] a pozatym lezec mam, wiec narazie sie oszczedzam. Choc przy najblizszej okazjii bede musiala kupic trocszke podstawowych rzeczy. Zwlaszcza ze jestem w sytulacjii jakiej jestem :D
Ogolnie poczatkiem sierpnia jade dowiedziec sie o wozek moj, to wtedy pojade odrazu na ciuchy, pizamy i te inne duperele - zeby zalatwic wszystko na raz - a do tamtego czasu lezenie z mocno scisnietymi nogami :D

Pizamke sobie musze kupic ale musi byc na szeleczkach - bo mi wiecznie goraco jest :D

Torbe jak narazie mam taka : Zobacz załącznik 482502, znaczy mniej wiecej - dosc fajnie pojemna jest, kupilam na silownie i poki co ma dwa lata a byla wszdzie tylko nie na silowni :D, A jak nie bedzie wygodnie to wezme walizke na kolkach - zobaczymy jeszcze nie planuje :D

krak - śliczne zakupy, piżamka bardzo mi się podoba , o bodziaku z kocurkiem nawet nie wspominam :-)

ja dla siebie mam już chyba wszystko, kupiłam też biustonosze do karmienia na allegro, ale maja sztuczna domieszkę i muszę do szpitala kupić bawełniane, coby się wietrzyć na początku, jeśli Michaś mnie użre :-)

chyba zaraz nastawię jeszcze pieluchy tetrowe i resztę rzeczy Michasia, bo od jutra małż płytuje pralnię i będę miała przestój w praniu, chyba, że zabiorę się za to za kilka dni, tak też w sumie mogę, :-)

mi brakuje jeszcze tylko (i aż) bazy do fotelika, śpiworka do fotelika (chyba, że poprzestanę na kocyku, ale wolałabym mieć, bo to będzie zima zaraz) i dużego ochraniacza na łóżeczko, a z kosmetyków tylko mydełka dla Miska, pampersów i chusteczek nawilżanych, choć na początku tylko waciki (już mam) i woda P:-)

dziewczyny , a jaki kupujecie krem na brodawki, bo myślę o bephantenie?

slyszalam ze bepanthen jest super na 'te sprawy'

a i jescze zapomnialam swoich zakupow z srody:D Zanim jeszcze poszlam do lekarza:
taki konplecik na poczatek, jak w pierszych tygodniach do lekarza bede musiala isc czy cos w tym stylu:Zobacz załącznik 482540Zobacz załącznik 482541Zobacz załącznik 482542
i spodenki tez 'male' [jedna fotka dla porownania z dlonia]Zobacz załącznik 482543Zobacz załącznik 482544
Zobacz załącznik 482545
to takie juz na 9 miesiecyZobacz załącznik 482546Zobacz załącznik 482547
i malutkie body 'lilipucie' na pierwsze tygodnie :DZobacz załącznik 482548

Mamba ja teraz kupilam kospetyki turystyczne i wzielam po 2 buteleczki kazdego rodzaju. Wole tak niz tachac butke z szamponem, plynem do higieny, zelem, balsamem, kremem do rak. Jest tez mydlo w plynie wiec super nie trzeba kostki brac. Choc tu mi nie potrzebne bo na sali oprocz lazienki jest umywalka a przy niej mydlo i reczniki papierowe

Sonka nie myslalam jeszcze, poprzednio mialam to co piszesz i jeszcze 2 inne, jedne w takiej malutkiej tubce. Jak poszukam to napisze jakie

Krak, Emotion super zakupy, slicznosci

Ostatnia edycja:
Krak body z kotem wspaniałe!! Zobacz załącznik 482556 Zakupy jak zawsze udane :-)
Emotion również super zakupy :-)

Podpaski allways z siateczką i każde inne z siateczką są u mnie spalone przez to jak potrafią odparzać Zobacz załącznik 482557
Jak czytam ile rzeczy już macie do szpitala lub o spakowanych torbach, kosmetykach itp. to mnie ogarnia przerażenie. Ja mam tylko koszule i majtki jednorazowe :sorry:
Mam za to pokupowane wszystkie rzeczy potrzebne do wykończenia mieszkania i wózek dla dziecka :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Na szkole rodzenia położna na co dzień poleciła linomag, bepanthen lub alantan, a w razie problemów sudocrem, bo z cynkiem.

Do góry