reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

Mina ty uważaj teraz jak masz tego 16 latka w domu:happy:;-)

hihihihi.. całe szczęście że to taki grzeczny poukładany chłopak jest... ale szlafrok wyciągnęłam z dna szafy za to :-D

ja dziś kupiłam w aptece podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne i tak naprawdę już wszystko wszystko do pielęgnacji Małej (poza pieluchami, ale już bez przesady). torbę do szpitala już mam spakowaną, jedynie koszul brak. a no i tetry, ale dziś zamówię. ufff już nic mnie nie zaskoczy.
szacun!!!

i na koniec moje ostatnie zakupy :)
maty do przewijania Pampers (bardzo zachwalane wsrod moich znajomych)
pilka
koszulka i pizamka (tylko, ze ja wzielam w kolorze niebieskim, nie rozowym
i kilka jeszcze ciuszkow dla Ksiecia i ciepla czapencja (zamowilam nr 5)

a gdzie ty takie cuda zakupiłaś? a ten bodziak z Kotkiem jest przepiękny!!

reklama
krak śliczne body z kocurkiem :-)

ja mam podkłady tylko do szpitala i podpaski mega wielkie firmy bella prócz tego nie mam nic :eek:

a always użyłam raz jak miałam okres i podziękowałam całą dupę mi odparzyło :no:

Ptyska - ja dlatego nigdy podpasek nie uzywalam - cala zapocona bleh, nawet wkladki Always jak uzywalam to mi bylo bardzo nieprzyjemnie - ciagle mi sie wydawalo, ze mam "mokro", a to po prostu czlowiek sie poci, bo one w ogole nie przepuszczaja powietrza :/

Dziewczyny, link do kotka (sprawdzilam i sprzedawca wysyla tez do Polski):

http://www.ebay.co.uk/itm/Spiral-Direct-Bright-Eyes-Cat-Kitten-Black-Gothic-Button-Baby-Grow-Onesie-/230754962484?pt=UK_Baby_Girls&var=&hash=item35ba114c34

ja szukam jeszcze jednej rzeczy w wózku otóż podkładki na stópki przy stelażu już kiedyś to pokazywałam

Moj wozeczek ma o ile dobrze sie przypatrzylam :D HaH

Ja bardzoooo bym chciala sie pakowac i szykowac juz ale niestety listy nie mam swojej [bo komp dalej w naprawie] a pozatym lezec mam, wiec narazie sie oszczedzam. Choc przy najblizszej okazjii bede musiala kupic trocszke podstawowych rzeczy. Zwlaszcza ze jestem w sytulacjii jakiej jestem :D
Ogolnie poczatkiem sierpnia jade dowiedziec sie o wozek moj, to wtedy pojade odrazu na ciuchy, pizamy i te inne duperele - zeby zalatwic wszystko na raz - a do tamtego czasu lezenie z mocno scisnietymi nogami :D

Pizamke sobie musze kupic ale musi byc na szeleczkach - bo mi wiecznie goraco jest :D

Torbe jak narazie mam taka : Zobacz załącznik 482502, znaczy mniej wiecej - dosc fajnie pojemna jest, kupilam na silownie i poki co ma dwa lata a byla wszdzie tylko nie na silowni :D, A jak nie bedzie wygodnie to wezme walizke na kolkach - zobaczymy jeszcze nie planuje :D

krak - śliczne zakupy, piżamka bardzo mi się podoba , o bodziaku z kocurkiem nawet nie wspominam :-)

ja dla siebie mam już chyba wszystko, kupiłam też biustonosze do karmienia na allegro, ale maja sztuczna domieszkę i muszę do szpitala kupić bawełniane, coby się wietrzyć na początku, jeśli Michaś mnie użre :-)

chyba zaraz nastawię jeszcze pieluchy tetrowe i resztę rzeczy Michasia, bo od jutra małż płytuje pralnię i będę miała przestój w praniu, chyba, że zabiorę się za to za kilka dni, tak też w sumie mogę, :-)

mi brakuje jeszcze tylko (i aż) bazy do fotelika, śpiworka do fotelika (chyba, że poprzestanę na kocyku, ale wolałabym mieć, bo to będzie zima zaraz) i dużego ochraniacza na łóżeczko, a z kosmetyków tylko mydełka dla Miska, pampersów i chusteczek nawilżanych, choć na początku tylko waciki (już mam) i woda P:-)

dziewczyny , a jaki kupujecie krem na brodawki, bo myślę o bephantenie?

slyszalam ze bepanthen jest super na 'te sprawy'

a i jescze zapomnialam swoich zakupow z srody:D Zanim jeszcze poszlam do lekarza:
taki konplecik na poczatek, jak w pierszych tygodniach do lekarza bede musiala isc czy cos w tym stylu:Zobacz załącznik 482540Zobacz załącznik 482541Zobacz załącznik 482542
i spodenki tez 'male' [jedna fotka dla porownania z dlonia]Zobacz załącznik 482543Zobacz załącznik 482544
Zobacz załącznik 482545
to takie juz na 9 miesiecyZobacz załącznik 482546Zobacz załącznik 482547
i malutkie body 'lilipucie' na pierwsze tygodnie :DZobacz załącznik 482548

Mamba ja teraz kupilam kospetyki turystyczne i wzielam po 2 buteleczki kazdego rodzaju. Wole tak niz tachac butke z szamponem, plynem do higieny, zelem, balsamem, kremem do rak. Jest tez mydlo w plynie wiec super nie trzeba kostki brac. Choc tu mi nie potrzebne bo na sali oprocz lazienki jest umywalka a przy niej mydlo i reczniki papierowe

Sonka nie myslalam jeszcze, poprzednio mialam to co piszesz i jeszcze 2 inne, jedne w takiej malutkiej tubce. Jak poszukam to napisze jakie

Krak, Emotion super zakupy, slicznosci

Ostatnia edycja:
Krak body z kotem wspaniałe!! Zobacz załącznik 482556 Zakupy jak zawsze udane :-)
Emotion również super zakupy :-)

Podpaski allways z siateczką i każde inne z siateczką są u mnie spalone przez to jak potrafią odparzać Zobacz załącznik 482557
Jak czytam ile rzeczy już macie do szpitala lub o spakowanych torbach, kosmetykach itp. to mnie ogarnia przerażenie. Ja mam tylko koszule i majtki jednorazowe :sorry:
Mam za to pokupowane wszystkie rzeczy potrzebne do wykończenia mieszkania i wózek dla dziecka :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Na szkole rodzenia położna na co dzień poleciła linomag, bepanthen lub alantan, a w razie problemów sudocrem, bo z cynkiem.

Do góry