reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Co do suplementów, bo też było takie pytanie pueria uno biorę.
Co do pierwszych objawów, ból piersi i zgaga oraz zmęczenie, później doszło częste oddawanie moczu, mdłości i wymioty.

U mnie wygląda to tak
Mój pierwszy pozytywny test ( robiony 7 lutego) a beta tego dnia z 7 rano 57 :) na drugim zdjęciu są testy z tego dnia po 16 :)
IMG20230207055500.jpg
IMG20230207163514.jpg

Ja dzisiaj pierwszy raz chyba miałam taki trudny poranek. Myślałam że nie przełknę śniadania. Jak mam mdlosci to raczej w dzień albo wieczorem. Najczęściej jak spóźniam się z jedzeniem. Mój organizm chyba się przyzwyczaił do godzin posiłków. Jak tylko teraz zaczynam być głodna bo zjem np godzinę później niż zwykle to się zaczyna...

Hmm przyszedł wynik proga. 21,5, a 6 dni temu był 22,5 🤔 ciekawe co powie jutro lekarz.
W poniedziałek prog 19,8 a dziś 15,8. Poleciałam do gina przestraszona, ale powiedział że wszytsko dobrze, mieszczę się w widełkach. I że patrzy się na przyrost bety bardziej niż proga.. kazał odstawić folik, przepisał feminbion i duphaston. Nie chciał zrobić usg bo ponoć jeszcze za wcześnie (5 tydzień) za dwa tygodnie ide na kolejną wizytę i zobaczymy wtedy.

W poniedziałek prog 19,8 a dziś 15,8. Poleciałam do gina przestraszona, ale powiedział że wszytsko dobrze, mieszczę się w widełkach. I że patrzy się na przyrost bety bardziej niż proga.. kazał odstawić folik, przepisał feminbion i duphaston. Nie chciał zrobić usg bo ponoć jeszcze za wcześnie (5 tydzień) za dwa tygodnie ide na kolejną wizytę i zobaczymy wtedy.
A ty który tydzień? :)

reklama
A ja w sumie domyśliłam się, że jak zawsze będzie u mnie ciekawie 😅. No niestey wymioty i mdłości bardzo wykańczają 🙈. Cieszę się bo dziś zaliczyłam dentystę i udało się plombę zrobić pomimo odruchów wymiotnych, bałam się, że będzie dużo gorzej🙈
To juz cos😁
Mnie wykancza ta niemożność jedzenia. A jak postawie na płyny to mam zgage 😅 wariactwo😮‍💨 na nastepnej wizycie poproszę o cos na to bo nie dam tak rady żeby od rana do wieczora. Gdyby to chociaz bylo tak z 2/3h dziennie 😎 ale nieeeeeee😅

Btw dziewczyny myślę, ze czas na prywatna grupe zebysmy mogly byc bardziej otwarte itd I tez nie sadze żeby jeszcze wiele październikowych sie zjawilo 😉

Do góry