reklama
Calineczka92
Fanka BB :)
Ja tak samoja szczerze mówiąc aż tak bardzo się nie ograniczam. Staram się głównie unikać surowego, niedogotowanych jajek, serów pleśniowych
Koralina95
Zaangażowana w BB
ja też. W pierwszej ciąży baaardzo się pilnowałam ze wszystkim. Teraz mam więcej luzu i jak mam ochotę to i krewetki zjem (z tym, ze sama je smażę), a nawet kawałek pasztetu z wątróbką i nie mam wyrzutów sumienia…Ja tak samo
Calineczka92
Człowiek by zwariował w sumie za chwilę jakby tak od a do z, chciał się trzymać, ważne, żeby zdrowo, dbać o czystość, nie jeść surowego i typowo zakazanych rzeczyja też. W pierwszej ciąży baaardzo się pilnowałam ze wszystkim. Teraz mam więcej luzu i jak mam ochotę to i krewetki zjem (z tym, ze sama je smażę), a nawet kawałek pasztetu z wątróbką i nie mam wyrzutów sumienia…
Koralina95
Zaangażowana w BB
dokładnieCzłowiek by zwariował w sumie za chwilę jakby tak od a do z, chciał się trzymać, ważne, żeby zdrowo, dbać o czystość, nie jeść surowego i typowo zakazanych rzeczy
Calineczka92
A jakie miałaś cykle?Będzie 10 tydzień. Ale ten rozjazd najprawdopodobniej jest spowodowany tym że od jakiegoś czasu miałam nieregularne miesiączki według mojego ginekologa wszystko jest w normie i tego się trzymam
Natalianatka96
Zaciekawiona BB
Hejka w którym tygodniu ciąży miałyście wizytę u ginekologa na NFZ ? Bo ja będę szła w 10 tygodniu ale ciaza potwierdzona była już prywatnie w którym tygodniu ciąży powinno się widzieć płeć dziecka ?
Calineczka92
Zależy o co pytasz. Jak się starają o becikowe czy jak to tam się zwie to muszą mieć kobiety potwierdzenie, że są pod opieką lekarza od 10 tyg ciąży.Hejka w którym tygodniu ciąży miałyście wizytę u ginekologa na NFZ ? Bo ja będę szła w 10 tygodniu ale ciaza potwierdzona była już prywatnie w którym tygodniu ciąży powinno się widzieć płeć dziecka ?
Nie ma jednej konkretnego terminu na wizytę kiedy musisz być, jedna z nas były w 5,6,8,10 inne tylko 8 i 10tyg,a inne jeszvze inaczej. Moja znajoma prowadzę ciszę na nfz miała co 2tyg. wizytę, a druga co 4,więc nie ma takiej dokładnej odpowiedzi na to.
Co do płci jeśli robisz testy genetyczne sanco, nifty to poznac możesz już w 10 tyg.. Potem przy prenatalnych jak się uda i coś pokaże, (najczęściej słyszałam wtedy o chłopakach), to jest szansa. A tak to różnie, znajoma np. 18tyg. dopiero dowiedziała się. To zależy też jak dzidziuś się pokaże . Są też owszem firmy które na podstawie wyrostka oceniają po zdj usg, ale nie znam dokładnie tematu.
Natalianatka96
Zaciekawiona BB
dziękuję bardzo za odpowiedź i informacjeZależy o co pytasz. Jak się starają o becikowe czy jak to tam się zwie to muszą mieć kobiety potwierdzenie, że są pod opieką lekarza od 10 tyg ciąży.
Nie ma jednej konkretnego terminu na wizytę kiedy musisz być, jedna z nas były w 5,6,8,10 inne tylko 8 i 10tyg,a inne jeszvze inaczej. Moja znajoma prowadzę ciszę na nfz miała co 2tyg. wizytę, a druga co 4,więc nie ma takiej dokładnej odpowiedzi na to.
Co do płci jeśli robisz testy genetyczne sanco, nifty to poznac możesz już w 10 tyg.. Potem przy prenatalnych jak się uda i coś pokaże, (najczęściej słyszałam wtedy o chłopakach), to jest szansa. A tak to różnie, znajoma np. 18tyg. dopiero dowiedziała się. To zależy też jak dzidziuś się pokaże . Są też owszem firmy które na podstawie wyrostka oceniają po zdj usg, ale nie znam dokładnie tematu.
reklama
Littlefunkyy
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki moczu i 500 WBC/ul jestem przerażona, mam nadzieję że to nic poważnego bo nie mam objawów oprócz delikatnych bólów w podbrzuszu co jakiś czas. wpw 25-30, czy myślicie żeby powtórzyć badanie ? Ze mogłam źle wykonać oddanie próbki moczu ? Niektórzy piszą żeby to robić najlepiej od razu po podmyciu pod prysznicem a nie na ubikacji co uważacie ? Strasznie się martwię a jutro wchodzę w 11 tydzień wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek ale dizisiaj zapisałam się do rodzinnego na 17.