reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
u mnie dziś 11+3i też od południa już mam brzuch 🤣😅 w ogóle w szoku jestem.. Że to tak szybko w tej ciąży widać i weź tu nic nikomu nie mów 😅😉 ja czekam na te prenatalne jak na zbawienie😅 dzidzie raz widziałam i z objawami tez słabo u mnie, bo w sumie nie mam żadnych i już się stresuje, oby do wtorku 😉
Ja też dziś 11+3 i też czekam na prenatalne a to za 13 dni 😉

U mnie wczoraj lekarka powiedziała: " dam Pani duphastan na podtrzymanie ciąży"
Ciekawe komu i kiedy dają...

Dziś mam wizytę. Jak nie zapomnę to zapytam. Mi wypada dziś 8+2 i nie mam żadnych objawów poza sennością - trochę mnie to martwi

Czytałam trochę o becikowych i kosiniakowych, ale się nie wczuwalam, bo będę liczyć dochody jak już będzie taka potrzeba ;) z ciekawości czytałam tylko o rodzinnym kapitale opiekuńczym i jeżeli dobrze rozumiem, można po ukończeniu 12 mc życia dziecka pobierać po 1000 zł przez rok, lub po 500 zł przez 2 lata i do tego 500+

Jeżeli tak to działa to trochę mam będzie mogło sobie pozwolić dzięki temu na urlop wychowawczy...

Tak, wprowadziło PO ale ile lat minęło, ile było inflacji i jak ceny sie zmieniły na przestrzeni lat a niestety nikt z rządu nie wprowadził poprawki 🤷‍♀️ tak jak pisałaś dzisiaj 1922 a 10 lat temu 1922 to duza różnica.. Nie wiem, ale myślę ze każda kobieta która płaci zus, skladki, kruz itd itp powinna dostać becikowe co umówmy się - też jakimś majątkiem nie jest ta suma ale zawsze coś, na początek 😅 troche śmieszne jest tyle zabawy z papierami, takie niskie progi o taką sumę 😔 ja drugie tyle zusu miesięcznie płacę a oni robią tyle progów..
Bo w naszym chorym kraju wszystko jest nie tak.
Cud że zmienili skalę podatkową i teraz drugi próg podatkowy jest od 120 tys bo jeszcze w zeszłym roku, od września dostawałam nagle 2 tys zł netto mniej bo podatek... próg nie zmieniany chyba 15 lat, a przecież jak już ktoś tu wcześniej pisał, 10 lat temu te 10tys brutto to było bardzo dużo, teraz to ma zupełnie inną wartość. Też mnie wkurza, że parę tysięcy z wypłaty miesięcznie zabierają, a po lekarzach trzeba latać prywatnie. Ale i tak bardziej współczuję dziewczynom na własnych działalnościach.

Dziewczyny! Czy któraś z was bierze luteinie dopochwowgo?
Biorę od tygodnia i dziś rano się budze, na podkładce Szare upławy z tabletka(?)
Takiego dnia były biale...

reklama
Dziewczyny! Czy któraś z was bierze luteinie dopochwowgo?
Biorę od tygodnia i dziś rano się budze, na podkładce Szare upławy z tabletka(?)
Takiego dnia były biale...
Ja biorę luteinę i zazwyczaj mam na wkładce resztki tabletki w białym kolorze.
Ty też masz termin na 12.10, nie? To czemu u mnie 10+1 dziś? :D
Wiesz ten dzień różnicy może wynikać z długości cyklu 😉

Do góry