reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hej dziewczyny, ja wczoraj zdecydowałam że mam dość dojazdów do pracy, wczesnego wstawania i strachu i infekcje(pracuje w DPS) I poszłam na l4. Byłam w pracy porozmawiać na temat mojego stanu I przyszłej nieobecności I całkiem nieźle pani dyrektor to przyjęła, pogratulowala I zaplanowała jak rozdysponować moje obowiązki. Z kolei główny księgowy z którym współpracuje i w sumie wszystko co najbardziej skomplikowane w księgowości robie powiedział że to zla wiadomość że jestem w ciąży.. na prawdę niektórzy ludzie to trolle
Co za idiota, niech zawija rękawy i bierze się do roboty

reklama
Zrobiłam, tamta ciaza ne była zdrowa. To było dawno temu, w innych czasach również prawnych.
Pappa o niczym ńie przesądza tylko sugeruje rozszerzenie badań. Wyłapuje z piasku na plaży wiaderko, gdzie znajdzie się nieprawidłowa szczypta. Tak, to stresujące dla tych, co znajda się w wiaderku ale za to te ze szczypty są wyłapane i maja możliwość rozszerzyć badania. Tak to działa. Są kraje refundujące Nifty zamiast pappa, u nas niestety nie a nie ma co się oszukiwać ze każdego na Nifty stać.

Z tego co pisałaś jesteś po Nifty a pappa nie był bardzo niepokojący i naprawdę nie ma sensu na ten temat rozmyślać, będzie dobrze
U mnie właśnie cena nifty mnie odstrasza 🙁 zobaczymy co będzie😉 ale liczę że będzie dobrze i USG i Pappa wystarcza i nas uspokoją 🤞

Naprawdę? Przy pierwszej ciąży jak byłam prywatnie to nam puścił. Ale to jedyne moje doświadczenie, wiec może być jak mówisz
My tak właśnie poszliśmy na wizytę w pierwszej ciąży i lekarz powiedział, że to niebezpieczne dla dziecka i tylko pokazał serduszko na monitorze, w tej ciąży lekarka też tylko pokazała. Jest bardzo dużo artykułów w internecie, ale też dużo jest w temacie na FB " ciąża pytania i odpowiedzi" 😉

U mnie właśnie cena nifty mnie odstrasza 🙁 zobaczymy co będzie😉 ale liczę że będzie dobrze i USG i Pappa wystarcza i nas uspokoją 🤞
Ale to chyba wszystkim dobrze po 30 rż wyjdzie duże prawdopodobieństwo. Najważniejsze parametry na usg bo jak ci później wklepia wiek to się można przerazić statystyką.

Hej. Jak z waszymi objawami? 7 tydzień jutro lekarz. Ja raz bym mogła góry przenosić raz bym mogła cały dzień leżeć. Czasem to sama się zastanawiam czy rzeczywiście w ciąży jestem. Nie slyszalam serduszka mam nadzieję że jutro usłyszę.
Tez chętnie się od Was dowiem!!
Ja jestem dopiero 5+5 ale objawow jeszcze nie mam. Moja mama nie miala objawów w ciąży i ciekawa jestem czy sie w nią wdam czy nie. Narazie czasem miewam raz na jakis czas krótkie ciągnięcia na dole, czasem poboli jak na @ ale chwilkę. I czasem czuje takie lekkie ciagniecia jak do pachwin. I chyba tyle. Piersi w dotyku mam wrazliwe ale jakoś mocno nie bolą i sa dużo pelniejsze i większe. Sutki sa bolesne. Zachcianek brak. Zmęczenie szybsze. Jedynie czuje mniejszy apetyt, do południa mam totalna blokade przed jedzeniem... 🤔 To byloby na tyle. Ale gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży - nie zwracałabym na to uwagi i nawet nie poczuła że jestem w ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
dostęp do prywatnej kliniki z mojej mieściny w UK jest około 2h autem w jedna stronę.

Nie mam fizycznie jak tego ogarnąć wiec się oszczędzam.
Luteina mi nie zaszkodzi a i ogólnie wszystkie kobietki w mojej rodzinie maja ten sam problem wiec z góry zakładam ze się cud nie stał i dalej mam ten sam problem.
Ze starszym synem wytrwałam 8tygodni ciąży nim zaczęłam brać progesteron i się utrzymał ładnie, z młodszym brałam od 6+4tc wiec jeśli teraz mi się uda dobrać do nich od jutra to będę i tak w dobrym czasie.
We wcześniejszych ciążach już były krwawienia a nie tylko plamienia z powodu niedomogi.
Także wierze ze dam radę do jutra.

Będę miała 100 czopków. Jeden dziennie. Starczy na dużo dłużej niż do 8tc ;) ale ja i tak musiałabym brać do 12-14 tc nawet, wtedy przeważnie już mi się wszystko uspokaja.
No to mocno trzymam kciuki. Pewnie, progesteron nie zaszkodzi. Zszokowalaś mnie trochę z tym dostępem do laboratorium. Wiem ze w GB za bardzo nie zajmują zie wczesnymi ciążami ale że prywatnie tak ciężko podstawowe badania z krwi sobie zrobić 🤭 ja wychodzę po bułki i mam punkt pobran a w promieniu 3 km to jeszcze ze 3 więc aż ciężko mi wczuć się w taką sytuację…

A w poprzedniej ciąży jak już zaczęto się tobą opiekować to wyszło skąd te krwawienia? Nie bylko krwiaków czy żylaków w drogach rodnych?

Do góry