reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Super informacje z dziś, dobrze się to czyta ♥️. Dziewczyny czy wizyty są co dwa tygodnie czy zależy to od rozwoju sytuacji?

Ja chyba jeśli woda nie działa pomeczylabym się kilka nocy przytulając rozmawiając bez dawania piersi i on powinien załapać ze nie ma i już, albo posmarować Odrazu czymś z grubej rury i jak będzie chciał to go odrazu odrzuci hehe mi się udało ta woda odzwyczaić ale moja Koleżanka nie dała rady i musiała piersi smarować jakimiś obrzydlistwami bo nic nie działało na oduczenie 🙆‍♀️
Poczekam najdalej do świąt jak mąż będzie miał dłuższą przerwę w pracy, bo on póki co w domu tylko na weekendy przez pracę w delegacji, a na pewno przyda mi się jego pomoc 😉
Jeszcze na nfz powiedziała, że jak będzie ok to już 23 pójdę na zwolnienie. Ale też będę chodziła do prywatnego po tej wizycie bo chciałabym chodzić do lekarza, który ewentualnie będzie odbierał poród.
W takim razie lekarz na prywatnej wizycie na pewno wyśle Cię na wszystkie podstawowe badania, które powinnaś zrobić nawet ze względu na pracę, tylko prywatnie kilka stów trzeba wyłożyć, ja za samą różyczkę zapłaciłam dzisiaj 98 zł 🙄
super, że tak sprawnie poszlo. U mnie mały ma rok i 4miesiace i dalej cyc...sa dni że w ogóle w dzień nie chce a są ze do drzemki musi być mleko.. A noce to już w ogóle 🥴🥴
Myślę, że dla mnie było to trudniejsze niż dla niego, bo wydawało mi się, że to się nie uda 🙈
Uciesze się tak naprawdę jak się uda całkowicie odstawić, a Ty chcesz odstawić czy karmić później w tandemie? 😉

Super informacje z dziś, dobrze się to czyta ♥️. Dziewczyny czy wizyty są co dwa tygodnie czy zależy to od rozwoju sytuacji?
Najczęściej co miesiąc, chyba że coś jest nie tak 🤔
W poprzedniej ciąży miałam co miesiąc, a jak wyskoczyło nadciśnienie to już co 2 tygodnie, teraz mam co miesiąc póki co 😉

super, że tak sprawnie poszlo. U mnie mały ma rok i 4miesiace i dalej cyc...sa dni że w ogóle w dzień nie chce a są ze do drzemki musi być mleko.. A noce to już w ogóle 🥴🥴
moja córa też rok i 4 miesiące ;) ja na razie nie planuję odstawiać, może bliżej połowy ciąży się za to zabiorę. Dla mnie to jeszcze małe bobo jest, jak potrzebuje to niech pije. A w nocy pije kilka razy. W poprzedniej ciąży lekarz mówił, żeby zakończyć kp, ale tak naprawdę to nie ma takich zaleceń. Odstawiłam wtedy, bo już chciałam odpocząć.

Cześć wszystkim przyszłym mamom😊 chcialabym dołączyć do Was, dzisiaj kilka testów wyszlo pozytywnych i mila niespodzianka na Walentynki. Podchodzę na luzie, bo to dopiero początek ale chcialabym zaczerpnac od Was wiedzy, kiedy wybrałyście sie do lekarza? Jakie badania powinno sie zrobić? Biore tylko kwas foliowy, czy cos wiecej brac czy jakies badania na witaminy? Dziekuje i mam nadzieje ze z Wami uda mi sie jak najdłużej tutaj być 😊

reklama
Cześć wszystkim przyszłym mamom😊 chcialabym dołączyć do Was, dzisiaj kilka testów wyszlo pozytywnych i mila niespodzianka na Walentynki. Podchodzę na luzie, bo to dopiero początek ale chcialabym zaczerpnac od Was wiedzy, kiedy wybrałyście sie do lekarza? Jakie badania powinno sie zrobić? Biore tylko kwas foliowy, czy cos wiecej brac czy jakies badania na witaminy? Dziekuje i mam nadzieje ze z Wami uda mi sie jak najdłużej tutaj być 😊
cudowna walentynka 🥰❤️. Trzymamy kciuki!
Badanie około 5-6 tygodnia, żeby coś było widać. 🙂 możesz zrobić sobie morfologię, ale na pewno na pierwszej wizycie lekarz Ci powie co zrobić.

Do góry