Byłam u gina niecałe 2 tyg wcześniej i mówił, że szyjka jest ok, twarda i długa, ale też o tym myślę czy to aby nie szyjka. Moje obecne źródło stresówMnie tez czasem kłuje i u mnie to nic złego, dziecko po prostu ale wiem że kłucie to też ponoć może być objaw skracającej szyjki więc warto zwracać uwagę u gin na to
reklama
Spróbuje poćwiczyćja miewam takie kujniecie, ale raczej od strony szyjki i u mnie to ewidentnie gmyrajace gdzieś w dole rączką dziecko
A do bólu pachwin się nie przyzwyczajaj tylko odpoczywaj w pozycjach odciążających, czyli np. z piłką pod pupą, z nogami na ścianie albo w pozycji kolankowo-łokciowej i idź do fizjo, bo to jeszcze kupa czasu i nie ma co się męczyć
W ogóle to ostatnio oglądałam taki webinar z osteopatką uroginekologiczną i był poruszany temat nieleżenia na plecach i ona mówiła, że to są stare zalecenia i jeśli kładziemy się na plecach i nie robi nam się duszno, dziecko nie rusza się jakoś nerwowo to jak najbardziej można. Wiele ćwiczeń dla kobiet w ciąży jest właśnie na plecach.
crainte
Fanka BB :)
Tyle dobrego z tych moich wszystkich zagrożeń, że mam dodatkowe wizyty kontrolne i w lipcy wypadają równo co dwa tygodnieByłam u gina niecałe 2 tyg wcześniej i mówił, że szyjka jest ok, twarda i długa, ale też o tym myślę czy to aby nie szyjka. Moje obecne źródło stresówjednak staram się podejść do tego zdroworozsadkowo i to uczucie mam tylko gdy zmieniam pozycję więc chyba bardziej prawdopodobne jest że to coś w miednicy się luzuje. Na razie się pooszczedzam i poobserwuje, chetnie poleciałabym do gina na kontrolę, ale jest na urlopie i wraca dopiero w połowie sierpnia
![]()

aspekt
Ja niej histeryzuję jak się obudzę na plecach, ale akurat w tej ciąży szybko robi mi się słabo. Tylko nie wiem co myślec o poprzedniej, gdzie ja się czułam OK, ale były zle przepływy na USG podczas leżenia na plecach...ja miewam takie kujniecie, ale raczej od strony szyjki i u mnie to ewidentnie gmyrajace gdzieś w dole rączką dziecko
A do bólu pachwin się nie przyzwyczajaj tylko odpoczywaj w pozycjach odciążających, czyli np. z piłką pod pupą, z nogami na ścianie albo w pozycji kolankowo-łokciowej i idź do fizjo, bo to jeszcze kupa czasu i nie ma co się męczyć
W ogóle to ostatnio oglądałam taki webinar z osteopatką uroginekologiczną i był poruszany temat nieleżenia na plecach i ona mówiła, że to są stare zalecenia i jeśli kładziemy się na plecach i nie robi nam się duszno, dziecko nie rusza się jakoś nerwowo to jak najbardziej można. Wiele ćwiczeń dla kobiet w ciąży jest właśnie na plecach.
crainte
Ja generalnie nie śpię na plecach, bo mi niewygodnieJa niej histeryzuję jak się obudzę na plecach, ale akurat w tej ciąży szybko robi mi się słabo. Tylko nie wiem co myślec o poprzedniej, gdzie ja się czułam OK, ale były zle przepływy na USG podczas leżenia na plecach...

Anulka4247
Ja zawsze dostaję kopy na lewym boku. Wtedy się uaktywnia jak ja chcę odpocząćJa generalnie nie śpię na plecach, bo mi niewygodnieZauważyłam jednak, że to jest u mnie niezawodny sposób na kopniaka, nawet, jak Maluch spokojny dłuższy czas. Zastanawiam się, czy to kwestia tego, że Mu nagle ciaśniej, czy mniej wygodnie, czy po prostu ja wtedy lepiej czuję ruchy
Albo kwestia przepływów właśnie...
No rzeczywiście mam jeszcze polozna fajną babkę. Zobacze jak dziś będzie i jakby coś to umowie się do niej. Ale dziś od rana już nic nie kujneloTyle dobrego z tych moich wszystkich zagrożeń, że mam dodatkowe wizyty kontrolne i w lipcy wypadają równo co dwa tygodnieA jesteś pod opieką położnej poz? Ona by dużo wiedziała
Chyba, że u Ciebie, jest jak u mnie, że ufam swojej gin i jak ona powie, że jest dobrze to dopiero mam spokój.
Brzuch się znów trochę przesunął do przodu, skóra napiela iiii w koncuuu zaczyna mi się pojawiac linea negra, doczekałam się
U mnie lewy, prawy bok czy plecy bez różnicyJa zawsze dostaję kopy na lewym boku. Wtedy się uaktywnia jak ja chcę odpocząć![]()

A już obraza jak opre przedramię na prawej stronie brzucha (np. jak robię na drutach) to zaraz mała pannica podrzuca mi rękę
Koniczynka93
U mnie to samo jest, położę się na plecach w pozycji polezacej nawet i już co chwilę kopniaki. To samo mam na prawej stronie jak śpię... Jedynie mogę spokojnie poleżeć na lewej stronieJa generalnie nie śpię na plecach, bo mi niewygodnieZauważyłam jednak, że to jest u mnie niezawodny sposób na kopniaka, nawet, jak Maluch spokojny dłuższy czas. Zastanawiam się, czy to kwestia tego, że Mu nagle ciaśniej, czy mniej wygodnie, czy po prostu ja wtedy lepiej czuję ruchy
Albo kwestia przepływów właśnie...

reklama
crainte
Ostatnio mi gin mówi, że Maluch leży główką w dół. Ja zdziwiona mówię, że po prawej stronie wybrzusza mi się coś, co ma kształt główki i myślałam, że chłopak wrócił do pozycji poprzeczej. Na to lekarz mówi "Nóżki tak tam sobie wyciąga"U mnie to samo jest, położę się na plecach w pozycji polezacej nawet i już co chwilę kopniaki. To samo mam na prawej stronie jak śpię... Jedynie mogę spokojnie poleżeć na lewej stronieale też ostatnio często po prawej stronie mam takie wybrzuszenie jak by się przeciągała i taka kulka jest z 5 min a potem puszcza.. Moja sobie strasznie upodobała prawa stronę. Ale polewej też nieraz czuje kopniaki