reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
No mnie stanowczo za późno nacięły.. i tez nie uważam ochrony krocza za największy priorytet bo bez sensu akcja trwała
Jakieś 30/45 minut dłużej przez to ze kazała mi przec mimo
Ze młody nie miał
Szans wyjść 😬 a Mała zapowiada się rozmiarów Aleksa wiec jk trzeba niech nacinają i już 🙈

Jedyne co to wszędzie na około teraz widzę, ze porody się cesarka kończą wiec mam nadzieje ze mnie to nie czeka 🙈 koleżanka ostatnio rodziła 3h parte a młody jej się w kanał nie wstawił i na koniec jeszcze cesarka 🙈
No u mnie podobna sytuacja, bo dziecko dosyć duże a poród wywoływany, w dużej mierze leżący, to też tkanki się nie przystosowały wystarczająco. Ale w drugim porodzie u mnie nie było potrzeby nacinania, więc może i u Ciebie tak będzie, bo tam już wszystko porozciagane po pierwszym 🙂

No mnie stanowczo za późno nacięły.. i tez nie uważam ochrony krocza za największy priorytet bo bez sensu akcja trwała
Jakieś 30/45 minut dłużej przez to ze kazała mi przec mimo
Ze młody nie miał
Szans wyjść 😬 a Mała zapowiada się rozmiarów Aleksa wiec jk trzeba niech nacinają i już 🙈

Jedyne co to wszędzie na około teraz widzę, ze porody się cesarka kończą wiec mam nadzieje ze mnie to nie czeka 🙈 koleżanka ostatnio rodziła 3h parte a młody jej się w kanał nie wstawił i na koniec jeszcze cesarka 🙈
Przede mną na planowana CC były 4 dziewczyny niby ten szpital woli CC i po też większość na CC przychodziła.Pytalam się jedej co była przede mną akurat z mamą nie miała 18lat to ani cukrzycy ani nic jedynie usłyszałam że prywatnie jeździły kawał drogi do tego miasta i najlepszy wybór to CC.
Ja tam nic nie mówię każdy rodzi jak chce ja teraz po takim czasie też jak pierwszy raz.

W moim szpitalu plan porodu jest wymagany jako dokument jeśli kobieta nie ma go napisanego to z położona wypełnia taka mini ankietę właśnie na zasadzie czy zgadzasz się na nacięcie krocza, czy przy porodzie będzie osoba towarzyszącą, czy i jaka formę znieczulanie chce.

"Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza"

Eeee to można nie dostać znieczulenia do szycia?
🤣🤣🤣🤣

Czy ktoras z Was spotkała się ze szpitalem w którym nie ma w ogóle możliwości znieczulenia zewnatrzopnowego?

Cycki mi nie rosnąl ale sutki mnie bolał już kolejny dzień was też ?
Moje niestety nie urosły i na szczęście nie bolą ;)
Ale mam inny kłopot z cyckami. Bo mam jedna brodawke wklęsła i lekarz powiedział, że nie mam sobie tym głowy zawracać i, że dziecko sobie samo ja wypracuje i wyciągnie. Zaczęłam jednak czytać i widzę, że bywa wcale niewesoło z tymi wkleslymi brodawkami. Od 32 tyg można zacząć je ćwiczyć i o ile nie będzie p/wskazań na pewno spróbuję. Czy któraś z Was miała taki problem?

reklama
Do góry