reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

8+1
Witam się po krótkiej przerwie
staram się czytać na bieżąco Ale gorzej z pisaniem :( od kilku dni męczą mnie mdłości a tak bylo fajnie bez nich, chyba zaczyna odrzucać mnie od mięsa :/ w ogóle w niedzielę byliśmy na chrzinach :)
@Loli05 strasznie mi przykro :(
Też mam teraz stresa bo w poniedziałek przy sikaniu zobaczyłam krew :( ale stwierdziłam że jak to się nie powtórzy to nie będę panikowac i poczekam do wizyty i na razie spokój
Nie wiem czy zauwazylyscie ale wczoraj pojawiły się juz listopadowki 2019 szok
zaraz lukne co u nich ;)
oprócz wcześniej wspomnianych mdłości cały czas śpiąca jestem :/
miałam której napisać ze widzę piękną córkę Ale zapomniałam której to zdjęcie było ;)

reklama
Dobrze słyszeć że nie tylko mi widać brzuszek :D w poprzednich ciążach przez pierwszy trymestr nie było widać, a i później kto nie wiedział to się nie orientował. Hitem była pani na targu u której co dwa dni robiłam zakupy i gdy urodziłam i przyszłam już z młodym to była w szoku bo się nie kapneła ;) ale to była zima, więc pod kurtką łatwiej schować. Teraz, szczególnie wieczorem, brzuszek już mi odstaje.

@Amica20 12kg to optymalnie, też tyle przytyłam :) a z jaką wagą córeczka? Mój pierwszy książkowo 3,4kg, drugi już okruszek 2,6kg ale też urodził się w 37tc.

@dorzynka przybijam piątkę bo też na razie odstawiłam rower. Na razie :D jak się unormuje to na łagodne traski zamierzam jeździć ;) szczególnie że wczoraj odebrałam nowiutką, wyczekaną maszynę i już nie mogę się doczekać [emoji7]

QUOTE="Czoperka, post: 17790195, member: 151191"]Dobrze słyszeć że nie tylko mi widać brzuszek :D w poprzednich ciążach przez pierwszy trymestr nie było widać, a i później kto nie wiedział to się nie orientował. Hitem była pani na targu u której co dwa dni robiłam zakupy i gdy urodziłam i przyszłam już z młodym to była w szoku bo się nie kapneła ;) ale to była zima, więc pod kurtką łatwiej schować. Teraz, szczególnie wieczorem, brzuszek już mi odstaje.

@Amica20 12kg to optymalnie, też tyle przytyłam :) a z jaką wagą córeczka? Mój pierwszy książkowo 3,4kg, drugi już okruszek 2,6kg ale też urodził się w 37tc.

@dorzynka przybijam piątkę bo też na razie odstawiłam rower. Na razie :D jak się unormuje to na łagodne traski zamierzam jeździć ;) szczególnie że wczoraj odebrałam nowiutką, wyczekaną maszynę i już nie mogę się doczekać [emoji7][/QUOTE]
Czoperka, a to szyjesz? :) Zaczynasz czy już dłużej?

QUOTE="Czoperka, post: 17790195, member: 151191"]Dobrze słyszeć że nie tylko mi widać brzuszek :D w poprzednich ciążach przez pierwszy trymestr nie było widać, a i później kto nie wiedział to się nie orientował. Hitem była pani na targu u której co dwa dni robiłam zakupy i gdy urodziłam i przyszłam już z młodym to była w szoku bo się nie kapneła ;) ale to była zima, więc pod kurtką łatwiej schować. Teraz, szczególnie wieczorem, brzuszek już mi odstaje.

@dorzynka przybijam piątkę bo też na razie odstawiłam rower. Na razie :D jak się unormuje to na łagodne traski zamierzam jeździć ;) szczególnie że wczoraj odebrałam nowiutką, wyczekaną maszynę i już nie mogę się doczekać [emoji7]
Czoperka, a to szyjesz? :) Zaczynasz czy już dłużej?[/QUOTE]
Hahaha, teraz się zczaiłam, że chyba o rowerze mówiłaś :-D

Mam brzuch. Po poprzedniej ciąży jeszcze... [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja też

@Czoperka ale okruszki, u mnie pierwsza corka tylko mała 3400, potem syn 4220 (a co Śmieszne o ciąży z nim Dowiedziałam się uwaga w 21tc, karmilam córkę, brałam tabletki i okresu mogło nie być, jaki mój szok jak. W brzuchu poczułam kopniaki :D )
i najmlodszy 4070 :)

A w Każdej ciąży +9kg, teraz miałam na Minusie kg ciekawe jak dalej się potoczy.....

Amica20, a już myślałam że to ja dużo przytyłam bo 18 kg, ale to jak widać różnie jest, moja córeczka urodzona w 40 tc, ważyła 4125 g, 61 cm :) z kolei koleżanka przytyła podobnie jak ja bo 17 kg, urodziła też w 40 tygodniu a dzieciątko niecałe 3 kg

reklama
Carla89 kciuki za wizytę, czekamy na relacje!

Czoperka super, że udało Ci się dostać do lekarza i że z maluszkiem wszystko w porządku ;) abstynencji nie zazdroszczę :D

Co do kwestii brzucha, to u mnie też bardziej wzdęty niż ciążowy, aczkolwiek do specjalnie drobnych nie należę, raczej przeciętnie :p

W poprzedniej ciąży przytyłam 9 kg a córka się urodziła w 38tc: 2,900 kg i 54 cm. Mam nadzieję, że teraz dużo więcej mi nie przybędzie, a zaczynam z identycznej wagi i w sumie póki co to od pierwsze ważenia to mi nawet spadło troche ;)

@Liza niezła akcja z tym, że dopiero kopniaki wyczułaś! Myślałam, że to niemożliwe jak słyszałam o takich sytuacjach, że laski o ciąży dopiero na jakimś dalszym etapie się dowiadywały a tu jednak prawda :D

Ostatnia edycja:
Do góry