martamarta123
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Carenik super, pajacyki też będziesz szyć? bo ja tylko portki i czapki szyję chłopakom bo najłatwiej. Raz szyłam bluzy. I dla młodszego kocyk bambusowy i ochraniacze na przewijak.
@Czaata czytałam na pantabletka o metafolianie i trochę nie ma dowodów że się lepiej przyswaja. Kwas foliowy w układzie pokarmowym zmienia się w metafolian generalnie rzecz biorąc.
@martamarta123 czytałam w pierwszej ciąży dla pierworódki dużo przydatnej wiedzy, ale trochę też przestarzałych informacji. Chyba że jest jakaś nowa wersja.
No wlasnie wiem ale czy to wtedy tylko w wybranych placowkach?Nie prenatalne po 35 roku są za darmo
Tak w ogóle to witam nowe ciężaróweczeki
Ostatnio go widziałam w Ziko aptece więc spokojnie jest dostępny ale nie wszedzie. Ja mam już 400mg folianu w composita mama więc w końcu zrezygnowałam z dodatkowego.Ja też kupiłam i to dawno [emoji85]
A kwas foliowy lekarz mi zalecił taki jak na zdjęciu, ma lepszą przyswajalność ponoć. Minus taki, że trzeba go zamawiać przez internet. Zobacz załącznik 947980
A tego nie wiem, tutaj na miejscu mogę zrobić ale już muszę 200 zł zapłacićNo wlasnie wiem ale czy to wtedy tylko w wybranych placowkach?
Prenatalne to chyba każdy ma a po 35 roku życia można za darmo zrobić test pappa.tak myślę że to co innego. Ja mam chyba jakiś pod koniec marcaNie prenatalne po 35 roku są za darmo
Tak w ogóle to witam nowe ciężaróweczeki
Tak za darmo po 35 roku, chyba że prywatnie to już się płaciPrenatalne to chyba każdy ma a po 35 roku życia można za darmo zrobić test pappa.tak myślę że to co innego. Ja mam chyba jakiś pod koniec marca
Ps: mam na myśli takie dokładne usg z pomiarami
A ja już mam tak że weryfikuje informacje a moje zaufanie do lekarzy w kwestii suplementów czy kosmetyków jest dość ograniczone niestety kobiety w ciąży to świetny biznes.Ja słucham się lekarza, tak już mam. [emoji23]
Raczej nie, badania ze skierowania od lekarza prywatnego są odpłatne.A jak dostane skierowanie na badania prenatalne od prywatnego lekarza to moge isc na nfz?