reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Hejka.

Ja dzisiaj zaczynam 10-ty tydzień. Powiedzcie mi bo nie pamiętam, w którym tc zaczyna się drugi trymestr?
Dzisiaj pojechałam po kwas foliowy. Naczytałam się o chlorelli, folianach itd i w końcu kupiłam nazwyklejszy Folik, który brałam dla świętego spokoju w poprzednich ciążach. Trochę późno zaczynam ;) ale chlorelle odstawiam na razie bo wyczytałam że ma dużo wit a i się przestraszyłam. Zwracacie uwagę na wit a np w kosmetykach?

Czy jestem pierwszą tu osobą, która kupiła ciuch dla maluszka? [emoji85] byłam dziś w lumpku kupić coś chłopakom i jak zobaczyłam tego pajacyka za piątaka to nie wytrzymałam :D

Zobacz załącznik 947975
Ja też kupiłam i to dawno [emoji85]
A kwas foliowy lekarz mi zalecił taki jak na zdjęciu, ma lepszą przyswajalność ponoć. Minus taki, że trzeba go zamawiać przez internet.
Screenshot_20190302-125036.jpeg

reklama
Hejka.

Ja dzisiaj zaczynam 10-ty tydzień. Powiedzcie mi bo nie pamiętam, w którym tc zaczyna się drugi trymestr?
Dzisiaj pojechałam po kwas foliowy. Naczytałam się o chlorelli, folianach itd i w końcu kupiłam nazwyklejszy Folik, który brałam dla świętego spokoju w poprzednich ciążach. Trochę późno zaczynam ;) ale chlorelle odstawiam na razie bo wyczytałam że ma dużo wit a i się przestraszyłam. Zwracacie uwagę na wit a np w kosmetykach?

Czy jestem pierwszą tu osobą, która kupiła ciuch dla maluszka? [emoji85] byłam dziś w lumpku kupić coś chłopakom i jak zobaczyłam tego pajacyka za piątaka to nie wytrzymałam :D

Zobacz załącznik 947975
Czoperka nie jesteś sama, ja odkupilam mate z Fischer ;)

9+0
A ja już zapisana na prenatalne na początku kwietnia :) jak u Was, wizyty już umówione?

I podczytuje sobie książkę właśnie, zaczynam dziś 3 mc

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 54
ja chyba cos ok 28 zł
ja mam stresa strasznego, mam wrazenie ze objawy zmalały, mniej mnie mdli, piersi tez jakos mniej dokuczaja, lepiej spie no i gluoty mi do glowy przychodza. W pon przed wizyta to chyba zejde. I caly czas mi sie wyswietla obraz z przed roku :(((((
Wiem co czujesz bo mi tez objawy zmalaly,mdlosci sobie poszly i tylko w sumie suty mnie bola.ale widzialam bijace serce i jak fasol sobie ciagnie z tego pecherzyka,i sobie tlumacze ze te objawy zmalaly bo pecherzyk zoltkowy sie wytworzyl juz dawno i hormony sie troche uspokoily a teraz fasol rosnie to czas na inne objawy takie jak sennosc bo cialo sie skupia na fasoli.uff jaki wywod,ale tak sobie tlumacze..

Ja mam wizytę na 11.03 a prenatalnych Jeszcze nie umawialam. U mnie z objawów to ostatnio głównie ból piersi, a mdłości raczej znikome, bardziej nie smak po zjedzeniu czegokolwiek i odbijanie.

@Carenik super, pajacyki też będziesz szyć? :) bo ja tylko portki i czapki szyję chłopakom bo najłatwiej. Raz szyłam bluzy. I dla młodszego kocyk bambusowy i ochraniacze na przewijak.

@Czaata czytałam na pantabletka o metafolianie i trochę nie ma dowodów że się lepiej przyswaja. Kwas foliowy w układzie pokarmowym zmienia się w metafolian generalnie rzecz biorąc.

@martamarta123 czytałam w pierwszej ciąży :) dla pierworódki dużo przydatnej wiedzy, ale trochę też przestarzałych informacji. Chyba że jest jakaś nowa wersja.

@Carenik super, pajacyki też będziesz szyć? :) bo ja tylko portki i czapki szyję chłopakom bo najłatwiej. Raz szyłam bluzy. I dla młodszego kocyk bambusowy i ochraniacze na przewijak.

@Czaata czytałam na pantabletka o metafolianie i trochę nie ma dowodów że się lepiej przyswaja. Kwas foliowy w układzie pokarmowym zmienia się w metafolian generalnie rzecz biorąc.

@martamarta123 czytałam w pierwszej ciąży :) dla pierworódki dużo przydatnej wiedzy, ale trochę też przestarzałych informacji. Chyba że jest jakaś nowa wersja.
Ja słucham się lekarza, tak już mam. [emoji23]

reklama
Do góry