reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Dzien dobry,u mnie tak bez objawowo ze sie chodze i macam po cyckach czy nie zmalaly i czy chociaz troszeczke bola...wczoraj poszlam spac szybciej moze to zakwalifikuje do objawow.

A ja mam taki dylemat.. Chodzić do 2 ginekologów na raz w ciąży? Jednego na NFZ i drugiego prywatnie?
Na początku byłam na NFZ, jeszcze nie było widać serca (przynajmniej na jego aparacie), ale zbadał mnie i kazał (tak z dnia na dzień) odstawić duphaston, który brałam już od 11 dni w dawce 3x na dobę (w 4 tc wylądowałam w szpitalu z powodu bólu). Tu na forum jedna z dziewczyn przestrzegła mnie, że nie można tak odstawiać, więc telefonicznie poradziłam się 2 innych lekarzy i potwierdzili - nie można odstawiać. Do jednego z nich poszłam na następny dzień. Zobaczyłam bijące serduszko [emoji16] Było cudownie, ale.. 250 zł za wizytę + zlecił badania, które muszę wykonać też prywatnie.
Wizytę na NFZ mam ustaloną na 21.02, a prywatną na 25.02.
Z racji wieku będę miała prenatalne i tak się zastanawiam, czy jednak nie chodzić do tego na NFZ właśnie dla skierowań na badania, żeby choć trochę zaoszczędzić. Głównie chodzi mi o te prenatalne, bo z tymi z krwi to nawet nie zdążę teraz się wyrobić. Co sądzicie? Bo ja mam mętlik w głowie totalny.

Wydaje mi się że raczej się tak nie da.... Bedziesz miała zakładaną kartę ciaży i lekarz będzie pytal czy na pewno chce by to on prowadził ciąże. Jak pójdziesz do szpitala rodzic to tez będą pytać kto prowadził ciąże i bedziesz dawala karte ciąży bo to taka nasza świętość w ciąży.

5+0 heeej laski. Czy może ktoś za mnie wstać ?

Dzien dobry.. jak od 6:10na nogach bo moj starszy na 7:10 do szkoly.. jprdl..
Wypilam juz herbate moja imbirowa, ale jak szlam za facetem z fajka, to myslalam, ze zapawiuje mu plecy. A jeszcze 1,5tyg temu sama palilam.. heh zabawne. Wgl to cos mnie lapie, ale zastanawiam sie czy to syndrom odatawienia fajek czy przeziebienie. Mam katar i niby suchy nos, z gardla wczoraj odchrzaknelam nieznana twarda mase czegos i od tego momentu pobolewa. Zastanawiam sie czy moge psiknac Unibenem, bo w necie skrajne opinie.. chyba podejde do apteki i zapytam farmaceutke.

Tak wgl to zaraz ide wstawic pranie i moje ciuszki, ktore wczoraj sobie kupilam w lumpie za cale 40zl komplet: spodnie czarne rurki NextMaternity z dziurami na kolanach, koszulotunike w krate z tak boskiego materialu, ze szok!!! Bede mogla nosic do leginsow i do tego oversizowy czarny zakiet. Coz.. spodnie za 15zl to szkoda nie brac.. a w koncu czlowiek chce wygladac!

Zastanawiam sie czy jak zezre paprykarz to bedzie paw.. ale tak troche mnie korci..

6+4

Carenik, u mnie wie mąż, mama, przyjaciółka z mężem i kuzynka. Reszta kolegów/koleżanek podejrzewa i sie domyśla, bo odmawiam caly czas alkoholu i nie wychodze z nimi palić. Po wizycie 1.03 jak bedzie ok powiem reszcie bo ciężko to ukryć.

Dziewczyny, czy macie /miałyscie na początku problemy ze snem?? Ja od paru dni budzę się w nocy i 2, 3 i nie mogę już spać... Albo usypia się na siłę i jest tem wtedy mega styrana tym płytki snem albo wstaje już po 4 tej i zaczynam dzień... Wcześniej tak nie miałam.... Dziś np. Obudziłam się po 3 i nie mogłam spać do 5 o 5 przysnelam ale po 6 chwilę już zaczęłam dzień bo uznałam że to bez sensu

OJ w moim przypadku norma....

reklama
Dzien dobry.. jak od 6:10na nogach bo moj starszy na 7:10 do szkoly.. jprdl..
Wypilam juz herbate moja imbirowa, ale jak szlam za facetem z fajka, to myslalam, ze zapawiuje mu plecy. A jeszcze 1,5tyg temu sama palilam.. heh zabawne. Wgl to cos mnie lapie, ale zastanawiam sie czy to syndrom odatawienia fajek czy przeziebienie. Mam katar i niby suchy nos, z gardla wczoraj odchrzaknelam nieznana twarda mase czegos i od tego momentu pobolewa. Zastanawiam sie czy moge psiknac Unibenem, bo w necie skrajne opinie.. chyba podejde do apteki i zapytam farmaceutke.

Tak wgl to zaraz ide wstawic pranie i moje ciuszki, ktore wczoraj sobie kupilam w lumpie za cale 40zl komplet: spodnie czarne rurki NextMaternity z dziurami na kolanach, koszulotunike w krate z tak boskiego materialu, ze szok!!! Bede mogla nosic do leginsow i do tego oversizowy czarny zakiet. Coz.. spodnie za 15zl to szkoda nie brac.. a w koncu czlowiek chce wygladac!

Zastanawiam sie czy jak zezre paprykarz to bedzie paw.. ale tak troche mnie korci..

6+4
Hehe kochana, widze że kochasz lumpy jak ja ;) tylko ja teraz mieszkam w niemczech i tu tak nie ma ale w Polsce zawsze pełne torby ;) co do fajek, ja odstawiłam i nie mam aż czegoś takiego ale mam przytkany nos i ciut gorzej mi sie oddycha, chociaż nie wiem czy to od tego.

Do góry