reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

A bardzo chętnie dowiem się co to za otulacz :)

A proszę bardzo. Mięciutki cieplutki, październikowa plucha nie będzie straszna :) kupiony na Allegro ze sklepu „cocobird”

Załączniki

• F2D117FD-2CD2-41AC-9287-C9B429E78560.jpeg
    F2D117FD-2CD2-41AC-9287-C9B429E78560.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 140
  • 627D44E8-E573-4F1B-BF6C-4722102A4198.jpeg
    627D44E8-E573-4F1B-BF6C-4722102A4198.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 131
reklama
Mi brakuje inhalatora, bujają, nawilżacza powietrza i torby do wózka, szukam małej poręcznej

Jakiego inhalatora?
Nawilzacz powietrza sobie darowałam.
Torbę do wózka mam ale na twoim miejscu przemyślałabym jej rozmiar. Co wsadzisz w jakaś mała? A jeszcze lepiej, może plecak? Torba potrzebuje conajmniej jednej ręki a przy dziecku okaże się ze czasem sześć rak to za mało. Ja mam dla starszej córki poręczny plecak i mam za każdym razem wolne ręce.

Jakiego inhalatora?
Nawilzacz powietrza sobie darowałam.
Torbę do wózka mam ale na twoim miejscu przemyślałabym jej rozmiar. Co wsadzisz w jakaś mała? A jeszcze lepiej, może plecak? Torba potrzebuje conajmniej jednej ręki a przy dziecku okaże się ze czasem sześć rak to za mało. Ja mam dla starszej córki poręczny plecak i mam za każdym razem wolne ręce.

Inhalatora na zaś w razie choroby(taki z maseczkami). Torba na rzepy który wisi na rączce wózka, także nie muszę jej trzymać w ręce :). Co wsadzę ? To co najpotrzebniejsze klucze porfel telefon pampersa małe chusteczki i coś na przebranie. Nie chce mikro torebusi ale jakaś ładna zgrabna bez miliona przegródek :) .

Ok. Jeśli chodzi o torbę to ja nieco inaczej do tego podchodzę i mnie mała bez miliona przegródek by nie urządziła. Teoretycznie taka torba może wisieć na wózku ale w praktyce się okazuje, ze nie wszędzie się da wózkiem wjechać. Wtedy trzeba dziecko, torbę i często inne rzeczy zanieść.
Dodatkowo u nas torba idzie z maluszkiem do żłobka i przedszkola wiec musi być na tyle pakowna żeby pomieścić dodatkowe ciuszki i pampersy.

Ok. Jeśli chodzi o torbę to ja nieco inaczej do tego podchodzę i mnie mała bez miliona przegródek by nie urządziła. Teoretycznie taka torba może wisieć na wózku ale w praktyce się okazuje, ze nie wszędzie się da wózkiem wjechać. Wtedy trzeba dziecko, torbę i często inne rzeczy zanieść.
Dodatkowo u nas torba idzie z maluszkiem do żłobka i przedszkola wiec musi być na tyle pakowna żeby pomieścić dodatkowe ciuszki i pampersy.

Jasne. Każdy dostosowuje do siebie. Ja dużo jeżdżę autem także brakuje mi czegoś na podstawowe szpargałki na krótkie spacery :)

A proszę bardzo. Mięciutki cieplutki, październikowa plucha nie będzie straszna :) kupiony na Allegro ze sklepu „cocobird”
Dziękuję! Super wygląda :) ja na razie rozbijam się o kwestię jeszcze co kupić do gondoli. Czy ogolnie zimowy kombinezon i cieplejszy kocyk lub otulacz. Czy trochę cieńszy kombinezon i śpiworek. Jak wy rozwiązałyście tę kwestię?

reklama
Dziękuję! Super wygląda :) ja na razie rozbijam się o kwestię jeszcze co kupić do gondoli. Czy ogolnie zimowy kombinezon i cieplejszy kocyk lub otulacz. Czy trochę cieńszy kombinezon i śpiworek. Jak wy rozwiązałyście tę kwestię?

Fajnie wyglada i w samochodzie można rozwinąć żeby się nie gotowało tak samo w sklepie u lekarza czy gdziekolwiek( mam fotelik który rozkłada się na płasko, wiec nie muszę przekładać do gondoli w razie snu w aucie). Ja mam zimowy śpiworek do wózka z cotonmoose i kombinezon( dresowy podszyty cienkim misiem, drugi kombinezon mam cieńszy na suwak w środku wykończony jak cieplejsze bluzy ) - to jest zestaw do gondoli. Do fotelika właśnie ten otulacz.

Brałam takie kombinezony dla małego, abym na 100% wiedziała ze jest dobrze dociagniety pasami w foteliku. Oczytalam się bardzo dużo o bezpieczeństwie.

Ostatnia edycja:
Do góry