reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Tym razem dostawka. Mam już jedna maluche w domu i nie bardzo mam jak zorganizować to inaczej. Wybrałam Chicco Next to me Magic.

Ja myślałam o chicco właśnie, w końcu zdecydowałam się na dostawkę lionelo timon ze względu na to ze składa się na płasko, a my gdzieś często jeździmy także do bagażnika wchodzi jak ulał.

Załączniki

• 7B0625E2-82F4-4434-A969-0506B2C56605.jpeg
    7B0625E2-82F4-4434-A969-0506B2C56605.jpeg
    776,6 KB · Wyświetleń: 125
reklama
Przypatrzyłam listę i brakuje mi bujaka myśle o babybjorn ktoś poleci ?. Nawilżacz bo u nas w mieszkaniu jakos strasznie sucho zimą. Koszul do szpitala, biustonoszy i prześcieradeł do gondoli. Butelki mam 2 szklane z aventu, nastawiam się na kp wiec narazie nie robiłam zapasów. Baza do fotelika już jeździ z nami w aucie bo mąż sprawdza czy nie porysuje mu skórki na fotelach :-D.

Mam 17 par body 56-62 z długim 7 z krótkim 8 pajacy bez stopek, 7 par spodenek i 3 pary polspiochow 3 cienkie czapeczki 1 grubsza z 8 par skarpetek. Co myśliscie wystarczy ?

Ostatnia edycja:
Ja myślałam o chicco właśnie, w końcu zdecydowałam się na dostawkę lionelo timon ze względu na to ze składa się na płasko, a my gdzieś często jeździmy także do bagażnika wchodzi jak ulał.
A jak materacyk w tej dostawce? Bo jedyne negatywne opinie na kego temat znalazłam właśnie odnośnie materacyka. Też się nad nim zastanawiam, ale jeżeli trzeba wymienić materac to chyba muszę też chicco przemyśleć :(

A jak materacyk w tej dostawce? Bo jedyne negatywne opinie na kego temat znalazłam właśnie odnośnie materacyka. Też się nad nim zastanawiam, ale jeżeli trzeba wymienić materac to chyba muszę też chicco przemyśleć :(

Timon ma dwa materacyki jeden jest dość cienki i twardy se dają dodatkowy piankowy który ma pozytywna opinie instytutu matki i dziecka oraz instytutu bezpieczeństwa . Dotykałam obydwa stacjonarnie w sklepie nie zauważyłam różnicy szczerze mówiąc.

Wow to Ty już gotowa :). Ja szykowałam się po trochu od 20 tygodnia jak królewicz pokazał co tam skrywa :).
Mój pokazał się w 12tc,
No a w domu starsze dzieci więc wyprawkę chciałam do konca lipca ogarnąć a teraz sierpień i 3 wyprawki szkolne:) wrzesień też miesiącem składek itd także trzeba sobie radzić :) i moment zleci czas :)

Mój pokazał się w 12tc,
No a w domu starsze dzieci więc wyprawkę chciałam do konca lipca ogarnąć a teraz sierpień i 3 wyprawki szkolne:) wrzesień też miesiącem składek itd także trzeba sobie radzić :) i moment zleci czas :)

Moj facecik na genetycznych nie chciał nic pokazać, później na wizycie u gin było powiedziane ze na 80% chłopak połówkowe potwierdziły w 100%. Chociaż wózek zamówiłam już kupę czasu temu. To ile tez prościej bo masz już wprawę :) ja chyba zostanę chustoświrką ledwo się dowiedziałam ze jestem w ciąży i kupiłam nasza pierwsza chustę :)

reklama
O słodka mama :). Ja miałam problem tylko z cukrami na czczo wahały się od od 84-96 najwiecej. Godzinę po posiłku nigdy mi nie przekroczyło mimo ze aż tak nie zwracam uwagi na ig. Ja w ciągu dnia mogę grzeszyć, ważny posiłek to ten na noc. Mimo to schudłam w ciąży 11 kg, a nie byłam otyła przed. Ja zaczęłam kupować rzeczy do wyprawki od 20 tygodnia i tak co miesiąc sukcesywnie coś z listy skreślać. Oczywiście nie obyło się bez nadprogramowych ciuszków. Wózek czeka od ponad miesiąca razem z fotelikiem i łóżeczkiem. Mamuśki, decydujecie się na standardowe duże łóżeczka czy dostawki ?

Ja zamówiłam już cała aptekę niedawno przyszła. Jeśli będziecie miały gorszy dzień sugeruje założyć majtki poporodowe:-D:-D:-D
Ja cukry na czczo najwięcej miałam 92, więc tragedii nie ma, a najwięcej po posiłkach 180, jedzenie na mieście... Ale to są pojedyncze przypadki. Jak pisałam wcześniej lody naturalne PolishLody w ogóle mi nie podnoszą cukru, ale te kubełkowe ze sklepu już tak, ogólnie własne wypieki i wszystkie owoce też mi nie szkodzą, więc naprawdę tego nie odczuwam jakoś źle :) jeśli chodzi o wagę, to zdążyłam przytyć 5/6kg i teraz jak się pilnuję to stoi w miejscu :)

Do góry