reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Witam niedzielnie u mnie wyjazd się przesunął na środę i dobrze bo będzie na spokojnie :)
Zastanawiam się jeszcze czy dla własnego spokoju nie pojsc jeszcze do lekarza to będzie 2 tyg. od ostatniej wizyty czy wytrzymać do badań prenatalnych, które mam 01.04.

Ja pije jedna kawę dziennie rano, przed ciąża połam 2-3, mam niskie ciśnienie wiec bez kawy jest mi ciężko.
Miłej niedzieli wszystkim życzę.

Uffff spakowałam już dzieci. Do czwartku walizki będą leżeć [emoji23] od poniedziałku zadyma z lekarzami, pracą i załatwianiem spraw. Nie będzie kiedy. Wieczorami padam na twarz. Moje rzeczy się suszą. Wszystko już mam. Zapomniałam pieluszek do pływania. Jutro poproszę męża o wygrzebanie leżaków, parasola i gadżetów. Trzeba się zorganizować. Nie wiem tylko co na drogę do jedzenia wziąć. Wrapy z kurczaka, quesadilla raczej mi przez gardło nie przejdą, ale rodzince zrobię. I owoców nakroję. Może upiekę muffiny czekoladowe. Mam podgrzewacz do mleka. Będzie w aucie. I taki jeszcze jeden podgrzewacz do jedzenia typu quesadilla, parówki, etc. Napichciłam dziś, a do kuchni potem wejść nie mogłam. Tak mnie mdli. I tak w nocy budzi mnie głód.... jogurt, jajko, dwa suchary i woda. Oto moje menu z dzisiaj [emoji43][emoji28] a tak samo „duża” jestem [emoji23][emoji43]
U mnie na drogę jak gdziekolwiek jedziemy bierzemy zwykle kanapki:) A u was na takim wypasie ;)

@kasik90 wszystko zależy co zamierzasz robić. Farby lateksowe są bezpieczne w ciąży zwłaszcza jak dodatkowo wentylujesz pomieszczenie. W pierwszej ciąży też pomagałam w malowaniu. Ale najważniejsze by farba była bezpieczna (lateksowa) i nie brać za dużo na siebie. Ja zamierzam pomagać ale na pewno nie przesadzać, na pewno nic na drabinie.

U mnie dziś też standardowo rosół. Niedziela bez rosołu to nie niedziela :p za to dziś nie standardowe drugie danie bo normalnie byłyby kluski śląskie i rolada ale, że brakło mi ziemniaków to będzie ryż z sosem grzybowym i filet z kurczaka w przyprawach..
Co do kawy to przed ciąża piłam zazwyczaj 2 kawy rozpuszczalne z dużą ilością mleka. Tak w tej jak i poprzedniej ciąży przerzucilam się na kawę zbożowa. Tyle tylko, że teraz mam ochotę na kawę, zrobię sobie i wypije 2-3 łyki i więcej mi nie wchodzi..

Cześć, jestem trochę wystraszona bo rano zauważyłam plamki na wkladce koloru kawa z mlekiem [emoji853] mam nadzieję, że to tylko chwilowe i może to efekt czwartkowego badania.

Co do kawy to czasami sie napiję, ale bardziej dla towarzystwa, niż z potrzeby :) wcześniej piłam kilka dziennie.

A jeżeli chodzi o jedzenie to ciągle jestem głodna, właśnie grzeję zupę

O! Kluski śląskie tez chyba zrobię [emoji4]

Wskakuje dzis w spodnie ciazowe bo moje jeansy w ktore sie mieszcze brudne a przy takiej pogodzie nie myślę o sukienkach[emoji1787]

Ja wlasnie tez mam pzu i ja i maz. I zastanawialiśmy się czy mozna teraz zmienic wariant na lepszy w przypadku meza ale chuba nie. U nas często jest promocja ze brak karencji lub 3 miesieczna.

Witam wszystkich w ten wiosenny dzień. Aż szkoda w domu siedzieć.
U mnie na obiad tradycyjnie rosół a na drugie schabowe dla męża i syna bo ja za mięsem nie za bardzo przepadam zwłaszcza teraz.

Załączniki

• 20190317_113156_HDR.jpg
    20190317_113156_HDR.jpg
    948,2 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Czesc dziewczyny. Witam sie z szpitala. Rano dostalam mega krwotoku i wylecalialy ze mnie jak to pani na izbie zapytala watrobki. Juz myslalam ze po wszystkim ale okazalo sie ze dzidzia zyje. Na izbie sami byli w szoku. Podejrzewaja ze mogla to byc ciaza blizniacza i jedno poronilam, ale to tylko podejrzenia. Kosmowka sie odkleja musze lezec trzymajcie kciuki.

Do góry