reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Odebrałam właśnie wyniki badań i wyszło, że w moczu mam bardzo liczne bakterie i liczne fosforany... Czuję się dobrze, nic mnie nie boli i nie piecze, czy to możliwe, że mam jakieś zapalenie? Iść jeszcze na posiew? Wizytę u mojej lekarki mam dopiero 5 kwietnia a jeszcze teraz jest na urlopie

reklama
Odebrałam właśnie wyniki badań i wyszło, że w moczu mam bardzo liczne bakterie i liczne fosforany... Czuję się dobrze, nic mnie nie boli i nie piecze, czy to możliwe, że mam jakieś zapalenie? Iść jeszcze na posiew? Wizytę u mojej lekarki mam dopiero 5 kwietnia a jeszcze teraz jest na urlopie
Ja miałam liczne bakterie i trochę leukocytów , lekarz powiedział że musiało to wypaść z upławami. Robiłam też powiew bo oczywiście zaczęłam panikowac ale nic nie wykazalo

@Nadzieja19 ja już jem ;)
IMAG3064.jpg
:D

@Marii9012 ale mi smaka narobiłas na śląskie z rolada i buraczkami. Mmm, chyba któregoś dnia zrobię.
Ja właśnie zjadłam zupę „barszcz ukraiński” z mrożonki. Bez mięsa oczywiście. Muszę się powstrzymać żeby dokładki nie brać.
@Nadzieja19 mam podobny widok z podwórka- pola, w oddali las a nawet dolinka. W mojej okolicy mnóstwo jest pięknych widoków tylko nie ma chodników a ulica do spacerów nie zachęca-dużo aut jeździ. Dobrze ze mam duże podwórze.

Czesc dziewczyny. Witam sie z szpitala. Rano dostalam mega krwotoku i wylecalialy ze mnie jak to pani na izbie zapytala watrobki. Juz myslalam ze po wszystkim ale okazalo sie ze dzidzia zyje. Na izbie sami byli w szoku. Podejrzewaja ze mogla to byc ciaza blizniacza i jedno poronilam, ale to tylko podejrzenia. Kosmowka sie odkleja musze lezec trzymajcie kciuki.

O matko [emoji17] Dobrze, że dzidzia cała, może to był jakiś mega wielki krwiak, który pęknął i stąd ten krwotok. W każdym razie trzymaj się tam dzielnie [emoji8]

Witam Was dziewczyny! Jestem tutaj nowa.

U mnie obecnie 9+6. Kolejna wizyta dopiero 2 kwietnia. Termin porodu wg ostatniego usg 13.10.

Na ostatniej wizycie okazało się ze pojawił się krwiak i kosmówka zaczyna się odklejać. Nakaz polegiwania i zero dźwigania. Ginekolog twierdzi że takie krwiaki zdarzają się "często gęsto" i na kolejnej wizycie może nie być po nim śladu jeśli będę się oszczędzać.

To moja druga ciąża, w domu 16 miesięczny syn :) ale w tej ciąży jakoś złe przeczucia mnie nie opuszczają

jeszcze raz witam i każdej z Was życzę dużo spokoju i siły, obyśmy wszystkie zostały szczęśliwymi pazdziernikowymi Mamami

Witaj [emoji8] To chyba ciężko uskuteczniać to polegiwanie i nie dźwiganie przy 16-miesięcznym dziecku, co? [emoji33]

Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj te pulpety i ich nie tknęłam. Nie odrzuciły mnie, ale naszła mnie MEGA zachcianka na sushi. Ale taka, której nie można odmówić. Wyszukałam w menu Urumaki z grillowanym łososiem (co by się nie zatruć surowizną) i czekam na dostawę. Normalnie mam ślinotok na samą myśl [emoji7]

reklama
@akrimjoch bardzo mi przykro jeśli to była bliźniacza ale może krwiak jak już ktoś pisał. Najważniejsza że na usg widoczna dzidzia z bijacym serduszkiem i że jesteś pod stałą opieką w szpitalu! Dawaj znać co u Was! Trzymam kciuki

Do góry