reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

No to po sąsiedzku, bo ja pochodzę z Gorlic :) mam koleżankę z Nowego Targu, z rodziny góralskiej z tradycjami ;) co roku organizuje imprezę dla naszej paczki i co roku są moskole :D do tego bryndza, oscypki i cytrynówka :D
Pewnie z tej dzielnicy, o której wspominałam [emoji1787] Raczej na blokach nie mieszka.

reklama
A jeszcze może być tak, że specjalnie dla ceprów, raz w roku, wystawia specjały góralskie, a na codzień tego w ogóle nie je [emoji16]

Moi rodzice są z okolic Limanowej, to w drugą stronę od Nowego Sącza, co Ty, ale rzeczywiście blisko.

@Keejti-93 hehe aż ciężko mi uwierzyć :D no to może faktycznie jakieś tabsy się przydadzą. Choć akurat na żelazo wołowina chyba jest dobra? My właśnie jemy mało mięsa. Gotuje głównie wege, ale w ciąży mam ochotę na mięso i chyba będę sobie raz w tygodniu robić. Wczoraj np pojechałam o 20:30 do sklepu po pieczony pasztet bo mnie tak naszło :D

@JoaSaw82 wspaniale, zazdroszczę pozytywnie :) pozdrów ode mnie ukochaną Barcelonę :) to miasto darzę szczególnym sentymentem :) w czasach studenckich pojechaliśmy tam z moim wtedy jeszcze nie mężem, a świeżym chłopakiem autostopem :D szwędaliśmy się nocami po mieście, piliśmy sangrię i spaliśmy na plaży. Co za czasy... :)
Przybij pionę! Autostopem na lazurowe wybrzeże we Francji aż do Hiszpanii Spanie na plaży.... To były czasy Też z moim obecnym mężem i jeszxze cała ekipa jeździliśmy I to tak kilka lat z rzędu Cudownie to wspominam

Przybij pionę! Autostopem na lazurowe wybrzeże we Francji aż do Hiszpanii Spanie na plaży.... To były czasy Też z moim obecnym mężem i jeszxze cała ekipa jeździliśmy I to tak kilka lat z rzędu Cudownie to wspominam
O proszę! Piona autostopowa siostro :D Hiszpania to moja najdłuższa wyprawa stopem. Ale jeździłam po Polsce, Norwegii, Tasmanii, Włoszech :)

Podziwiam za jazdę autostopem. Ja tylko autobusem/samochodem(swoim lub wypożyczonym)/samolotem. W czwartek rano odbieramy vana i pakujemy się w ciepłe miejsce [emoji7] zaspamuję was widokiem plam [emoji12]

8+3

Hej, znów bezsenność, przychodzi 1-2 i się budzę :( teraz maz do pracy pojechał i też zasnąć nie mogeb:sad:

Z witamin to tylko kwas foliowy biorę, pewnie teraz jak przyniosę wyniki krwi itd zdecydujemy czy będę coś brać, przyznam że w ostatniej ciąży nic nie brałam, wyniki idealne, ale ja dużo warzyw i owoców jadam to pewnie dlatego :)

@25_pixels napisałaś plam, zamiast palm :laugh2::laugh2::laugh2::p

Edit. Wiadomość z listą poszła do aniaslu musialam wszystkie wymienić, także dziś pewnie wątek utworzy :)

Ostatnia edycja:
Witam z rana! Bardzo chciałabym być tutaj regularnie ale czasu mi brakuje. Postaram się częściej. Dzisiaj po pracy mam wizytę i jak będzie wszystko ok to mam ambitny plan w poniedziałek ogłosić nowinę dyr. Liza współczuję bezsenności. Co do listy to ja chciałbym ją po dzisiejszej wizycie edytować. Można jeszcze?

Witam się i ja :)

@25_pixels i @JoaSaw82 zazdraszczam wyjazdów, zwiedzania, pięknych widoków :)

A może pixels właśnie będzie wrzucać zdjęcia plam z ubrań a nie jakis tam palm co to każda chociaż na obrazku widziała :D

Super, że udało się z tym wątkiem zamkniętym :)

@Baeda kciuki za wizytę :)

Ja dzisiaj jadę na kontrol do pulmonologa.

9+6
Cześć dziewczyny!
Liza współczuję bezsenności, ja dzisiaj jak zabita spałam.
Udanych wyjazdów życzę i odpoczynku. :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

reklama
Ja tez ide w rownym 13 ale z miesiaczki a dzidzia z usg ostatnio o tydzien starsza byla czyli byloby 14 tydz i to za pozno? bo sie zestresowalam
Teoretycznie usg w I trymestrze jest do 13+6 ( pewnie dlatego ze później II tryneatr się zaczyna) właśnie tez nie wiem czy to ma jakiś wpływ na badanie i jego wyniki.
@JoSaw82 super wyjazd. Zycze żeby był udany dwa tygodnie to już da się odpoczac

Do góry