reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

@Xinak @dorzynka serdecznie gratuluję udanych wizyt :) o ciąży powiedziałabym na Twoim miejscu jutro, aby mieć z głowy..

@gaga92 świetny pomysł z tymi tabelkami, jestem zdecydowanie za! :) Któraś pytała o uzupełnienie online, obawiam się że takiej możliwości nie ma..

@Sarna33 no to my niemalże sąsiadki, witaj :)

reklama
Ja tam wyznaje zasadę - co masz zrobić jutro zrób teraz Ja bym szybko powiedziała i miała z głowy A tak przez cały weekend będziesz myśleć
I po wizycie :) Byłam u innej Pani doktor- karta ciąży założona :) pobrała też wymaz na bakterie- nie wiem czy coś ją zaniepokoiło, ale wzięła. oczywiście za wszystko trzeba zapłacić, aczkolwiek jakoś przeżyję- gabinet i sprzęt miodzio- Pani Doktor też bardzo konkretna. A więc 10+1, 3,5 cm, serduszko przesłuchane :) kolejna wizyta za miesiąc jeśli nic mnie nie zaniepokoi.
Uffff. zostało powiedzieć w pracy. Myślę czy iść od razu za ciosem jutro i powiedzieć, że się dziś dowiedziałam, czy odczekać do "po weekendzie". niech to już będzie za mną bo osiwieję....

Gratuluję udanych wizyt [emoji7] ja ide jutro ale na nfz tylko po wyniki

Zabralam się dzisiaj za szycie. Miał byc jakis kocyk i czapki dzieciom na wiosne ale uparli się na fartuszki do kuchni więc na tym stanęło, reszta jutro.

Współczuję kawalerek ale kawalerka z jednym dzieckiem to jak dwa pokoje z trójką[emoji1787] u nas teraz dzieci razem w klitce 2.7x3.5, lozko maja pietrowe zeby sie pomieścić a i tak caly zagracony. Nasz salon ok 20m ale co z tego jak tu i spanie i jedzenie i wszystko inne. Bede chciala zrobic w salonie kacik dla dziecka, oddzielić np tymi duzymi kallaxami i łóżeczko na kolkach zeby w dzien u dzieci moglo spać. A pozniej nie wiem moze pietrowe lozko z wysuwanym trzecim[emoji1787][emoji1787]

Chyba w tym arkuszu google da sie zrobix taka tabelke żeby sie dopisywać ale moze ppczekac na zamknięty. Wydaje mi się że trzeba napisac do administratorow babyboom

Dziękuję Kochane za odpowiedzi :) Jutro pójdę do szefowej. W końcu jest w ciąży- zrozumie to zrozumie, a jak nie... to zmienię dział po powrocie do pracy. Zresztą gdzie tam do powrotu :) nie ma co się martwić na zapas. Będzie się działo plotkarstwo firmowe- oj będzie :D :D
Muszę jutro zadzwonić do kliniki od prenatalnych i z 21.03 przesunąć o jakiś tydzień. bo to byłby początek 11 tyg i Gin doradziła przesunąć. zobaczymy czy się uda bo to są darmowe na Śląsku i może być ciężko...

Gratuluję udanych wizyt! [emoji3590]
Co do metrażu, to u mnie 2 pokoje, na razie ja z mężem i pies, także nie ma źle. Właśnie mąż kończy remont sypialni, która przekształci się w pokój dla dziecka.

Gratulacje !!! ❤️
A co do rozmowy w pracy to im szybciej pogadasz tym lepiej, przynajmniej będziesz miała to z głowy ja się bardzo denerwowałam przed rozmowa z kierowniczka i szefem, ale teraz ogromna ulga, ze już wiedza
Ja też się bałam bo ledwo 1 lutego wróciłam do pracy po 15 miesiącach a tu niespodzianka po paru dniach test pozytywny. Ale szef mnie uściskał i kazał nie myśleć o pracy tylko o sobie i dziecku.

Oj dużo dziś pisalyscie

My wynajmujemy 64m, 2 pokoje i salon z kuchnią. Dzieci swoje pokoje, corka sama a synowie razem a my w salonie, no i mamy upatrzony domek i staramy się o kredyt co by było Lżej i juz płacić na swoje... Także ciiii, i trzymajcie kciuki :)
Co do pomocy, to nie ma tu nikogo, teściowa ma swoje życie, a moi rodzice 430km stąd. Ale Juz 3 odchowana więc da się radę, nie myślę o tym :)
Dziś im (dzieciom) powiedzieliśmy to się ucieszyli :)

Gratki udanych wizyt :)

Ja też się bałam bo ledwo 1 lutego wróciłam do pracy po 15 miesiącach a tu niespodzianka po paru dniach test pozytywny. Ale szef mnie uściskał i kazał nie myśleć o pracy tylko o sobie i dziecku.
To pięknie ja tez się bałam, a prezes się cieszył jakby to on był ojcem tyle ze u mnie dopiero 1 ciąża i już trochę w tej firmie pracuje

To i warunki podobne i wizyta :) damy radę!! :)

@dorzynka Faktycznie!
Przygotowywałam się na najgorsze, a zobaczyłam słodkie maleńkie skaczące Baby!!! <3 mam problem z wysłaniem wam filmiku, może łącze będzie lepszej jakości jutro to przyślę . Wszystko jest dobrze, nie było co prawda dokładnych pomiarów ale jak najbardziej wyglada na 11 skończonych tygodni :)

reklama
Do góry