reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

5+4
Cześć :) cały czas Was czytam ale mam wrażenie że jestem daleko z tyłu i jakoś nie potrafię wbić się w rozmowę. Podpowiedzcie z doświadczenia, kiedy najlepiej pójść na pierwszą wizytę, tak żeby było już coś widać, kiedy pierwszy raz uslyszałyście serduszko? Jeśli chodzi o objawy właściwie jedynie bolesne i powiększone piersi, wypryski na twarzy, lekkie bóle brzucha i senność. Nie mam mdłości ani nie wymiotuję, któraś też tak miała? Może jeszcze mam to przed sobą :)

reklama
Cześć Mamusie,
Chciałam i ja się dołączyć. Termin z usg i moich obliczeń 14 październik. Mam 2 synów 7 i 14 lat, i córeczkę w niebie urodzona w czerwcu 2018, zmarła w październiku, miała trisomie 18. W tym roku kończę 37 lat.
7+6

5+4
Cześć :) cały czas Was czytam ale mam wrażenie że jestem daleko z tyłu i jakoś nie potrafię wbić się w rozmowę. Podpowiedzcie z doświadczenia, kiedy najlepiej pójść na pierwszą wizytę, tak żeby było już coś widać, kiedy pierwszy raz uslyszałyście serduszko? Jeśli chodzi o objawy właściwie jedynie bolesne i powiększone piersi, wypryski na twarzy, lekkie bóle brzucha i senność. Nie mam mdłości ani nie wymiotuję, któraś też tak miała? Może jeszcze mam to przed sobą :)
Ja byłam w 7t1d na pierwszej wizycie widziałam maluszka i słyszałam serduszko. Też mam bóle brzucha tylko silniejsze Ale już trochę lepiej. Mdłości miałam troche jak pomyślałam o jakimś konkretnym jedzeniu Ale już mijają. Myślę że do 6tc nie ma sensu lepiej poczekać tydzień niż się zamartwiaj że nic nie widać albo tylko pęcherzyki ciążowy.

5+4
Witamy serdecznie :)
Jak ja byłam w tym samym tygodniu co ty teraz to był sam pęcherzyk ciążowy w macicy :) co do mdłości to jest różnie mogą być ale równie dobrze może nie być :)
Rozgosc się :)
Cześć Mamusie,
Chciałam i ja się dołączyć. Termin z usg i moich obliczeń 14 październik. Mam 2 synów 7 i 14 lat, i córeczkę w niebie urodzona w czerwcu 2018, zmarła w październiku, miała trisomie 18. W tym roku kończę 37 lat.
7+6
Witaj :)
Gratulacje kochana :) przykro mi z powodu córeczki (*)

Rozgoscie się dziewczyny :)

Cześć Mamusie,
7+6

Witaj i rozgość się u nas, serdecznie współczuję z powodu odejścia córci..

5+4
Ja mam pryszcze,codziennie nowe jakies.takie bolace:( i wlosy mi sie przetluszczaja bardziej/szybciej.

Ja byłam w 7t1d na pierwszej wizycie widziałam maluszka i słyszałam serduszko. Też mam bóle brzucha tylko silniejsze Ale już trochę lepiej. Mdłości miałam troche jak pomyślałam o jakimś konkretnym jedzeniu Ale już mijają. Myślę że do 6tc nie ma sensu lepiej poczekać tydzień niż się zamartwiaj że nic nie widać albo tylko pęcherzyki ciążowy.
Planuję iść w czwartek może piątek, to będzie 6+1, 6+2, myślisz że będzie ok czy lepiej jeszcze zaczekać?

Witamy serdecznie :)
Jak ja byłam w tym samym tygodniu co ty teraz to był sam pęcherzyk ciążowy w macicy :) co do mdłości to jest różnie mogą być ale równie dobrze może nie być :)
Rozgosc się :)

Kiedy teraz idziesz? :)

Ja mam pryszcze,codziennie nowe jakies.takie bolace:( i wlosy mi sie przetluszczaja bardziej/szybciej.

O to mam dokładnie tak samo, codziennie coś nowego wyskakuje :( ale z włosami mam spokój na razie, jest wręcz odwrotnie, mam wrażenie że teraz mniej się przetłuszczają

Ja też miałam ale już minęło, znikają na szczęście a włosy dłużej są świeże co mnie cieszy :) no i co prawda siedzę w domu a praca miała to do siebie że codziennie musiałam myć :/

Planuję iść w czwartek może piątek, to będzie 6+1, 6+2, myślisz że będzie ok czy lepiej jeszcze zaczekać?

Kiedy teraz idziesz? :)

O to mam dokładnie tak samo, codziennie coś nowego wyskakuje :( ale z włosami mam spokój na razie, jest wręcz odwrotnie, mam wrażenie że teraz mniej się przetłuszczają
Aerdgi teraz idę 12 marca będzie to 7t2d :)

reklama
Długo się nie odzywałam ale cały czas was czytam ;)
U mnie niestety bez zmian, chudnę w ekspresowym tempie...
Wymiotuje pawie całe dnie i to nie tylko od jedzenia bo od wody również .. byłam w przychodni na dyżurze w nocy a babka jedyne co dała to zwolnienie z uczelni i mówiła żeby brać Aviomarin ( bo ona jako zwykly lekarz nie może przepisać nic silniejszego ), nie wykupiłam tych leków bo nie sadze żeby na taki ciężki przypadek pomogły.
Jutro idę do gina i nie wyjdę dopóki nie da mi czopków przeciwymiotnych albo skierowania na kroplówki, bo ja już nie mam siły ....

Do góry