reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

To ja zapadam w letarg [emoji23] w pierwszej ciąży spałam w poczekalni :D a w drugiej byłam mądrzejsza i wzięłam książkę do czytania. Pierwszą godzinę czytałam a w drugiej już nie mogłam usiedzieć i skoczyłam na szybkie zakupy [emoji85]
I ten napój... w pierwszej ciąży oczywiście nie wiedziałam że można sobie cytrynę wziąć. I oczy mi łzawiły żeby nie zwymiotować [emoji15]
Haha to niezle. Ja pamietam ze takiego speeda dostalam ze bylam jak na haju. Nic nie jadlam, lumpy oblecialam chyba wszystkie mozliwe. Dopiero poznym wieczorem padlam [emoji1787]

Sent from my SM-G920F using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ja po glukozie miałam jak @Carenik ;) speed. Ciekawe jaki ja komplet badań dostane... książeczke już mam, bo tu sie ma jedną na czworo dzieci ;)
Ide podejrzeć wrześniówki.

Szok! Co to za segregacja rasowa? Każdy powinnien mieć równy zestaw badan zlecony. Ech nie podoba mi się to całe UK. Mieszkałam tam tylko 3 mies a tez zdarzyło mi się zachorować i nie wspominam tego dobrze. Plus byłam świadkiem jak działa pomoc psychiatry tam - koszmar.
Niedokrwistosc sierpowatokrwinkowa to jest chyba choroba glownie czarnoskorych i mi raczej nie grozi,dlatego nie mam na nia badan.Nie no staraja sie byc fair dla wszystkich,mieszkam tu juz 14 lat i w sumie nie spotkalam sie ze zlym traktowaniem,ale glownie starsi anglic to tacy troche rasisci sa,slyszalam sytuacje od kolezanek ktore pracuja jako pilegniarki czy pomoce po zabiegach.

Jak mi badali glukoze,to musialam wypic chyba 2 lub 1.5 puszki,normalnego energetyka czy cos podobnego.normalnie ludzie to kupuja w sklepach.jest pomaranczowe i gazowane.ja gazowanego slodkiego wogole nic a nic nie pije i ogolnie malo pije,a tu 8:00 rano i na czczo kaza pic w szybkim czasie.wypilam pol puszki i juz mnie zaczelo na wymioty brac i szukam wzrokiem lazienki na oddziale,a pielegniarka do mnie mowi" kochana wytrzymaj bo jak zwymiotujesz to bedziesz musiala znow pic od poczatku a tak juz masz troche mniej" walczylam dzielnie,ale wspominam masakrycznie,jak czuje zapach tego napoju to mam piekne wspomnienia;)

A ja właśnie robię pizzę [emoji487] i pachnie w całym domu [emoji39] chłopcy siedzą pod piekarnikiem bo się nie mogą doczekać [emoji23] bedzie dwusmakowa. Poza wspólną bazą połowa będzie ze smażonymi pieczarkami, świeżą ostrą papryką i zielonymi oliwkami a druga z camembertem, gruszką i orzechami włoskimi [emoji39] który wybieracie? :D

Dla mnie poproszę opcję kurczak, boczek, ananas, cambert i hot sauce! [emoji12]

Koleżanka na wrześniówkach jest i mówi, że tam ciagle „ciekawe” tematy są. Takie typu: obwisłe piersi po ciąży, wstrzykiwanie sobie specyfików w usta, heheheh nie mam czasu i chęci podczytywać. Nawet nie chciało by mi się wbijać w takie rozmowy [emoji12]

Koleżanka na wrześniówkach jest i mówi, że tam ciagle „ciekawe” tematy są. Takie typu: obwisłe piersi po ciąży, wstrzykiwanie sobie specyfików w usta, heheheh nie mam czasu i chęci podczytywać. Nawet nie chciało by mi się wbijać w takie rozmowy [emoji12] już wystarcza mi, że w każdej ciąży siostra męża wspomina o kapuście by tylko nie karmić dzieci (bo ci piersi obwisną). Jeszcze nikt, nawet mąż [emoji12], nie martwił się o moje piersi tyle co ona. Niedawno się mnie pytała czy idziemy sobie biusty podrobić [emoji23] hahahaha no padłam.

@październikowe_love trochę wiem coś na temat chorób różnych ras z racji mojej wcześniejszej pracy i nigdy nie będzie niczego takiego jak równość badań. Nie każda rasa choruje na to samo. Dlatego u lekarza wypełnia się formularz o swoim pochodzeniu. Jakby połowa ludzi w Polsce była różnych ras jak i tu, to i te same procedury by były.

To ja zapadam w letarg [emoji23] w pierwszej ciąży spałam w poczekalni :D a w drugiej byłam mądrzejsza i wzięłam książkę do czytania. Pierwszą godzinę czytałam a w drugiej już nie mogłam usiedzieć i skoczyłam na szybkie zakupy [emoji85]
I ten napój... w pierwszej ciąży oczywiście nie wiedziałam że można sobie cytrynę wziąć. I oczy mi łzawiły żeby nie zwymiotować [emoji15]

A można? Wziąć cytrynę do tego??

reklama
@październikowe_love trochę wiem coś na temat chorób różnych ras z racji mojej wcześniejszej pracy i nigdy nie będzie niczego takiego jak równość badań. Nie każda rasa choruje na to samo. Dlatego u lekarza wypełnia się formularz o swoim pochodzeniu. Jakby połowa ludzi w Polsce była różnych ras jak i tu, to i te same procedury by były.

Ok, może i tak...

Do góry