reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Ja mam takie badanie : Glukoza, Morfologia, HBS Antygen, Anty-Hcv, HIV, Toksoplazmoza IgG i igM, różyczka, WR, Tsh no i jescze mocz. Jestem ciekawa ile za te badania zapłacę..do ginekologa chodzę prywatnie, bo zależało mi żeby mial certyfikat FMF.
9+0
ja dzis robilam morfologie, mocz, hiv, hcv, HBaAG i jeszcze jedno i zaplacilam 125 zł.
tokso, IgG, igM rozyczka tsh juz za mna
a jak to jest z badaniami prenatalnymi? Chodze prywatnie wiec tez bede musiala zaplacic za nie nawet jesli mam powyzej 35 i niby sa darmowe?

reklama
Tak podczytuje ostatnio wrzesniowki:) jakie juz tam fajne dzieciatka:D i pomyslec ze (mam nadzieje) to juz my niedlugo. Ale to tez czas badan prenatalnych. Ale sie boje. Juz widze te wskazniki przy moim wieku:(

Witam znad miski z płatkami kukurydzianymi na sucho (jedyne co mogę zjeść na kolację...).
Ja tez zapytam, co to za certyfikat??
Ciekawe czy moja Pani Dr go ma. A jest jakaś oficjalna stronka na której można wpisać nazwisko lekarza i to sprawdzić?

Spośród badan które wymieniacie, to nie miałam jedynie poziomu wit D. Mam nadzieje ze jest w porządku ;)

Dobrze wam z tymi badaniami,ja dostalam(Uk) chyba tylko na Hiv,syphilis i zoltaczke B,ale wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy tez bylo toxo. I jeszcze mnie pytala o pochodzenie bo czarnoskore osoby i azjaci maja sklonnosci do innych chorob.

Tak podczytuje ostatnio wrzesniowki:) jakie juz tam fajne dzieciatka:D i pomyslec ze (mam nadzieje) to juz my niedlugo. Ale to tez czas badan prenatalnych. Ale sie boje. Juz widze te wskazniki przy moim wieku:(

Heh oczywiście zaraz zrobiłam to samo - podglądnęłam wrześniowe ;)
Zupełnie inne mają tematy na głowie, widzę że króluje poziom glukozy i migreny :p cóż każdy okres ma swoje uroki...
Będzie dobrze, czuję to i mam nadzieję zamieścić wam w ten czwartek zdjątko mojego dzidziusia <3

Dobrze wam z tymi badaniami,ja dostalam(Uk) chyba tylko na Hiv,syphilis i zoltaczke B,ale wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy tez bylo toxo. I jeszcze mnie pytala o pochodzenie bo czarnoskore osoby i azjaci maja sklonnosci do innych chorob.
Szok! Co to za segregacja rasowa? Każdy powinnien mieć równy zestaw badan zlecony. Ech nie podoba mi się to całe UK. Mieszkałam tam tylko 3 mies a tez zdarzyło mi się zachorować i nie wspominam tego dobrze. Plus byłam świadkiem jak działa pomoc psychiatry tam - koszmar.

@akrimjoch poczytałam coś w necie właśnie i teoretycznie sery z mleka pasteryzowanego są bezpieczne, ale te pleśniowe Camemberty czy Lazury mają inną kwasowość i w nich szybkiej mogą się rozwinąć te bakterie od nowa. Więc zaleca się jeść te sery po obróbce termicznej (np na pizzy :D). Sama pleśń nie ma tu znaczenia.

@październikowe_love glukoza... najgorsze badanie ciążowe... ;) a to że czarnoskórzy mają inne badania wydaje mi się być naturalne skoro pochodzą z innego kontynentu i mają zupełnie inne choroby :)

reklama
A ja lubie glukoze. Czuje sie po niej jakbym cos brala. Az mnie nosi.
To ja zapadam w letarg [emoji23] w pierwszej ciąży spałam w poczekalni :D a w drugiej byłam mądrzejsza i wzięłam książkę do czytania. Pierwszą godzinę czytałam a w drugiej już nie mogłam usiedzieć i skoczyłam na szybkie zakupy [emoji85]
I ten napój... w pierwszej ciąży oczywiście nie wiedziałam że można sobie cytrynę wziąć. I oczy mi łzawiły żeby nie zwymiotować [emoji15]

Do góry