reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Chyba nie macie co robić [emoji12] i tyle naprodukowane... ufff u mnie pierwsza jako taka przerwa. W nocy młoda dała nam tak popalić, że nam się czasy noworodkowe przypomniały. Ledwo zipię. Trochę popracowałam. Odwiozłam synka na autobus. Wyszukiwałem się i młodą na wizytę. O 8:30 dobiłyśmy na miejsce. Godzinę później nas wypuścili. Bardzo ciężko im znaleźć maluszka. W takim miejscu jest, że bardzo źle widać. Naciskają nie chyba z każdej możliwej strony. Jest bicie serca. Ale niestety troszkę wolniejsze niż powinno i w przyszłym tygodniu znowu do kontroli. Ale moja młoda zawojowała panie recepcjonistki [emoji12] do każdego podchodzi, podaje rączkę i mówi „cześć”, albo „hello”, dziubki puszcza, zagaduje. No poradzi sobie dziewczyna w życiu coś czuję [emoji57][emoji4]
Potem szybkie zakupy. Skype z dziadkiem. Młoda na drzemkę, ja do pracy na kompie i nawet nie wiem, kiedy to zeszło. Za godzinę synka odbieram. Ledwo żyję. Na bank jak się teraz na sekundę położę to młoda wstanie.

reklama
@Czoperka omg! Zazdroszczę wypadu w góry. U nas teren płaski. Nawet marnej górki w pobliżu nie ma i dzieciaki muszę wieźć do parku na sanki [emoji23] ale ten.... zaspamuję was fotami palm i oceanu w marcu może [emoji12]
@Klaudia555 pięknie tam!
@moocha.pl my kupiliśmy synkowi koszulkę „Big brother” i jaki dumny poszedł w niej do szkoły mąż mówił. „Dostał” od młodej w szpitalu jak przyszedł ją pierwszy raz zobaczyć. Do dziś ją uwielbia. Teraz chyba będzie trzeba kupić większą [emoji23] a dla młodej coś w stylu „I’m being promoted to big sister” hahahaha

Witam was, ja po pracy, zaraz obiad, i odpoczynek bo jestem Padnieta....

Piszecie Skąd jestescie, ja mam Blisko Karkonosze, 60km i Karpacz a odemnie widoki na Śnieżkę
14329438_IMG_20190205_102012.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/2/22/14329439_IMG_20190217_093810.jpg

Cudo! Ja mam widok na mój ogród, drzewa i wieczne procesje kumpli synka z racji tego, że mamy największy teren, grają w piłkę, skaczą na trampolinie, jeżdżą na zip lining - także normalnie jakbym koło obiektu sportowego mieszkała [emoji12] ewentualnie sąsiada okno w zimie jak liście opadną [emoji23][emoji23][emoji23]

@Matkaroku nie strasz [emoji43] ja też jestem sama. Ale całą sobotę. Zastanawiam się gdzie moje bąble zabrać. Trampoliny, muzeum czy taki płac zabaw w środku. Zależy od pogody i samopoczucia. Zobaczę rano.

reklama
Zazdrosze ze w Pl sa takie zwolnienia platne,naprawde super to jest.W Uk grosze sie dostaje,i nie wiem co by musialao sie dziac by wogole dostac zwolnienie chociaz na 2 tygodnie

U mnie to samo jest. Dostaniesz tylko jeśli coś naprawdę zagraża. A nawet groszy z tego nie ma. Pod tym względem jest w Polsce akurat lepiej. Ale generalnie nie narzekam. Wszędzie masz plusy i minusy. Narazie (w tym momencie) wcale o tym nie myślę. Zacznę narzekać dopiero jak mi się naprawdę ciężko zrobi [emoji12]

Do góry