reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

@Klamka82 przykro mi przytulam [emoji8] nie poddawaj się. Ja tez juz sobie powiedzialam po ostatnim razie ze desc i nie próbuje a się udało. Trzeba wierzyć ze się uda. Trzymaj się[emoji3590]

reklama
Hej dziewczyny, ja wczoraj zaczęłam krwawić, szybko się rozkręciło, dzisiaj idę do lekarza po L4 ale już wiem że jest po wszystkim.
Dziękuję wam za te kilkanascie dni radości która mogłam z wami dzielić
Trzymam kciuki za Was!
Klamka bardzo mi przykro trzymaj sie dzielnie. A na usg cos wskaxywalo ze jest nie dobrze ?

Szarlotka masz takie dlugie cykle ? bo ja mialam ostatnia @ 21 styczen a termin mi wychodzi pod koniec pazdziernika a ty 5 styczen i tez 4 tydzien

https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
tu jest fajny artykul na temat witamin dla ciezarnych :)
ja w poprzedniej ciazy bralam omega med optima forte i fajnie bo facet ocenil na 5/5 tylko drogi w pierony ale tez sa 2 inne preparaty wlasnie ktore maja tylko podstawowy sklad z DHA bez wypelniaczy i dodatkowych witamin i sa duzo tansze :)
Ja też z tego artykułu wybrałam composita mama, łącznie trzy tabletki.ja jeszcze dodatkowo łykam folik bo to nie dawki są. Poziom kwasu niby w normie ale mam wysoki poziom homocysteiny i to najbardziej mnie martwi

Hej dziewczyny, ja wczoraj zaczęłam krwawić, szybko się rozkręciło, dzisiaj idę do lekarza po L4 ale już wiem że jest po wszystkim.
Trzymam kciuki za Was!
O boze klamka ;(((( tak mi przykro :( az sie poplakalam;( ja tez 7+2. Nie wyobrazam sobie..... ;( trzymaj sie kochana! I jednak mam nadzieje ze jak juz w jakims sensie sie z tym pogodzisz to Ci sie uda! Ogromnie Ci tego życzę!

W Walentynki byłam na wyjeździe z pracy daleko. Rzadko mi się zdarza. Ale akurat nikt inny nie mógł. Moja mama jeszcze jest i dlatego padło na mnie. Synek dostał od nas piękną kartkę z pieskiem (kocha psy) z życzeniami od nas wszystkich i podpisami. Były cupcakes. Kromki w serduszka na śniadanie. A jak go odwiozłam na autobus to wyruszyłam do pracy. Ledwo wróciłam wieczorem mąż mnie zabrał do kina na Aquamana. W aucie dałam mu kartkę z życzeniami. Coś na zasadzie „Roses are red and violets are blue, another baby ...(tu nazwisko) in October is due” [emoji23] do tego napisałam mu imiona dzieci z datami. I dopisałam jeszcze jedną datę 2019 a przy tym napis „loading”. Był w szoku ale bardzo się ucieszył. A dziś zadyma od samego rana. Lekarka dostała moje wyniki i ręki i telefony się nie kończyły. Do mnie. Do męża. Do niego do pracy. A ja akurat zajeta byłam. I nie widziałam jak tyle razy dzwonili. Jak mi nie powiedzieli o co chodzi przez telefon to już wiedziałam, że to nic dobrego. Musiałam się stawić natychmiast. Podejrzewali u mnie ciążę pozamaciczną. Generalnie nie mogli znaleźć zarodka. Jedna pani od usg, potem druga. Dwie lekarki. A następnie ER. Nie pozwolili mi czekać do poniedziałku. Ale z drugiej strony i ja nieco spokojniejsza będę. U mnie jest 5+5 i bardzo ciężko coś dostrzec. Ale jest. Wypuścili mnie w końcu do domu. W tej sytuacji musieliśmy powiedzieć mojej mamie, bo była w domu z dziećmi. Jeszcze do się ie dochodzi. I już się o wszystko martwi. Taką ma naturę. A ja mam wizyty co dwa dni. Max co trzy. Aż do bijącego serduszka. Muszą mnie monitorować. Także w poniedziałek kolejna wizyta. Ale się stresu najadłam.
Współczuję, przeszłam taki niepotrzebny stres w ostatniej ciąży, jak nie widzą zarodka w 4-5 TC to panikujat i od razu że pozamaciczna...

USG 12.02 było bez zastrzeżeń. Wczoraj rano zaczął mnie boleć brzuch ale pomyślałam że macica się rozciąga a ona się na oczyszczanie szykowała...
Znikam i życzę Wam wszystkiego co najlepsze!

Trzymam kciuki za Was!
Strasznie mi przykro,mam nadzieję,że to samoistnie i zaraz będzie można znowu się starac. Trzymaj się

Klamka bardzo mi przykro, serdeczne wyrazy współczucia :( mam nadzieję, że mimo chwilowego podlamania i odpuszczenia jednak jeszcze za jakiś czas spróbujecie.. Życzę powodzenia!

reklama
Trzymam kciuki za Was!
Oj kochana bardzo mi przykro ;( no co za los ;( trzymaj sie !;* tule mocno :*

Do góry