reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Carenik kciuki za wynik i daj znać :)

Ja brałam od ok. początku stycznia kwas foliowy a na wizycie lekarz zalecił mi Pregna Plus.

Dziękuję kochane ze stresu zapomniałam badania zabrać co w ostatnim czasie mi robił. Ja witaminy biorę od września witD5000 i kwas foliowy na receptę A teraz na zmianę jeden dzień kwas foliowy A drugi mama DHA

Dzień dobry czytam codziennie Ale ze stresu nic nie pisze
u mnie dziś 5+3 i brak jakichkolwiek objawów :( chce już wizytę
witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję tym co już slyszaly serduszka :)
U mnie to 4 ciąża, pierwsza obumarla w 2014, w 2016 syn urodzony a trzecia obumarla w tamtym roku i była to ciąża blizniacza :(
My mamy psa kundelka i rybki
ja dziś na obiad zupa pomidorowa i sos na zeberkach
Pijecie już jakieś witaminy ? Bo ja czekam z zakupem do wizyty
miałam coś Jeszcze napisać Ale zapomniałam
5/6 tydzien
Ja tez bardzo malo objawowo,w sumie wiecej sikam,i cycki mi nabrzmialy ale nie bola no i tyle,chociaz dzisiaj tak mnie maz denerwowal za to ze oddychal za glosno....i jakas taka dupowata jestem ale nie spiaca.jakbym tak raz sobie przytulila muszle to bym sie lepiej poczula;)

Cześć dziewczyny.
Mam 32 lata i dwóch synów: 13 lat i 1,5 roku :) teraz ciąża trzecia, poród wyliczony na koniec października. Ostatnia miesiączka 5 stycznia.
Wizytę mam 1 marca, wtedy też przerwę wychowawczy. Nie mam żadnych objawów, nawet brzuch mnie nie boli. Gdyby nie dwa pozytywne testy i wysoka temperatura, nie wiedzialabym, że coś jest na rzeczy.

Ja się naczytałam o tym że kwas foliowy to ściema, bo się kiepsko wchłania. Pije chlorellę, bo w niej naturalnie występuje dużo kwasu foliowego. Ogólnie dla mnie suple dla kobiet w ciąży to przede wszystkim marketing... Jeszcze rozumiem D3 i DHA ale jakieś turbo zestawy dziesięciu witamin i minerałów gdzie jedne blokują wchłanianie drugich albo są w postaci słabo przyswajalnej to porażka. Ale lekarz zgarnia prowizje ;) w poprzednich ciążach właściwie nie brałam witamin. Lekarz mi zalecił m.in. magnez, ot tak po prostu. Więc sama poszłam sobie zbadać poziom i wyszedł w normie. Więc po co brać? Teraz faktycznie zima i gorzej z owocami, warzywami i słońcem. Więc biorę D3+K2, a poza tym chlorella i pokrzywa.

reklama
Cześć dziewczyny.
Mam 32 lata i dwóch synów: 13 lat i 1,5 roku :) teraz ciąża trzecia, poród wyliczony na koniec października. Ostatnia miesiączka 5 stycznia.
Wizytę mam 1 marca, wtedy też przerwę wychowawczy. Nie mam żadnych objawów, nawet brzuch mnie nie boli. Gdyby nie dwa pozytywne testy i wysoka temperatura, nie wiedzialabym, że coś jest na rzeczy.
Hej,to myslisz ze ktory tydzien?5?

Do góry