reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny :) jestem nowa,choć czytam Was juz od dłuższego czasu. To nasz 19 tydzień. strasznie się martwię, bo dzisiaj w południe pootwierałam okna na oścież i poczułam po kilkunastu minutach dziwny zapach. okazało się ,że za płotem w polu sasiad robi opryski. ja niestety lezałąm dłuzsza chwile w tym pokoju zanim się zorientowałam. Jestem przerazona...cały czas w domu czuć ten zapach :(

Witaj :) Nie masz się co martwić co innego jakbyś ty robiła opryski to by było niebezpieczne :)

reklama
Witam nową Mamę.
U mnie dziś leniwie, kończę sprzątanie po gościach, na obiad piersi z kurczaka z ziemniaczkami i surówką, więc też bez szału.
Dosyć sprawnie dziś od rana piszemy, a to dopiero początek Waszych wizyt na dziś :)
W sprawie zamknięcia wątku to może dajmy jeszcze kilka dni tym dziewczynom, które czytają, a wahają się, czy dołączyć? No na pewno takie są...

Ale ten wątek nie zostanie zamknięty , tylko założony nowy i zamknięty .
Pisalam juz do aniaslu.
Wiec tu tez będziemy mogły śmiało pisać i czekać na nowe mamy.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t6d [emoji272]

O , Właśnie BUM :D, bo ja jeszcze bym prosiła o zapisanie Mnie w tabelce bo tam nie istnieje :p
Jak dam rade robić aktualizacje na telefonie to napisze wam [emoji4][emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Ale ten wątek nie zostanie zamknięty , tylko założony nowy i zamknięty .
Pisalam juz do aniaslu.
Wiec tu tez będziemy mogły śmiało pisać i czekać na nowe mamy.

Tzn że co? Będziemy pisać na dwóch wątkach?
Albo tylko tam a tu sie zrobi cicho więc oczywiste jest, że raczej nikt więcej nie dołączy, bo po co skoro nikt już tu nie będzie pisał.
Osobiście to niewidze sensu pisania tego samego na dwóch wątkach (zamkniętym i otwartym), więc chyba nie dokońca rozumiem ideę...no ponoć mózg ciężarnej, mój faktycznie gorzej pracuje ;)

Zaraz idę po małą więc czasu nie będzie....nie produkujcie za dużo proszę...
Oczywiście gratuluje udanych wizyt i życzę kolejnych udanych tym które jeszcze czekają na swoją godzine

Hej laski ;-) byłam trochę u przyjaciółki, posiedzialysmy na dworzu, wstawiłam nogi na słońce i trochę mnie złapalo. Franek się wyszalal, zjedliśmy obiad i odpoczywamy. Przy okazji trochę z nią poważnie pogadalam , bo przecież ponad rok temu pozyczylismy im niemałe pieniądze niby na 2 tygodnie, a tu rok minął i ani widu, ani słychu. No i trochę się wkurzylam, bo tak jakby dała mi do zrozumienia, ze jej się pali grunt pod nogami, a ze my tak naprawdę poradzimy sobie bez tych pieniędzy. No przepraszam. Sami sobie na to zapracowali, a nas nie stać, żeby tak każdemu pożyczać na wieczne oddanie... dziecko niedługo się urodzi, wyprawkę trzeba szykować... No i powiedziała, że do końca roku postarają się oddać... zobaczymy... ciekawe czy będzie sie normalnie odzywać, czy przestanie...

Hajmal bo ja mam chyba ta cała hipoglikemie, niedocukrzenie, czy jakoś tak. Po słodkim mi skacze, a po normalnym jedzeniu mam całkiem niski i non stop jestem głodna :-/

Też widziałam ten filmik z komunii... W sensie ten co "Piękni i młodzi" grali. Dla mnie to już typowa pokazowa, rodzice nie mają co z kasą robić, ale pewnie nie liczą, że sie zwróci wydatek. Bo nie muszą liczyć. Pewnie komunia jak wesele. Nie popieram tego. Jakie ten dzieciak będzie miał wartości? Kasa, Kasa, kasa. Im więcej tym lepiej. Rodzice chcą się pokazać, chcą dla dziecka jak najlepiej, a nawet nie zdają sobie sprawy z tego jaka tej córce krzywdę wyrzadzaja.

Moje truskawki, niecierpliwie czekam na owoce
1495446901-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas też już całe kwiatami obsypane- Nie mogę się doczekać [emoji7]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Tzn że co? Będziemy pisać na dwóch wątkach?
Albo tylko tam a tu sie zrobi cicho więc oczywiste jest, że raczej nikt więcej nie dołączy, bo po co skoro nikt już tu nie będzie pisał.
Osobiście to niewidze sensu pisania tego samego na dwóch wątkach (zamkniętym i otwartym), więc chyba nie dokońca rozumiem ideę...no ponoć mózg ciężarnej, mój faktycznie gorzej pracuje ;)

Zaraz idę po małą więc czasu nie będzie....nie produkujcie za dużo proszę...
Oczywiście gratuluje udanych wizyt i życzę kolejnych udanych tym które jeszcze czekają na swoją godzine
Jak byłam na październikowych mamach 2015 to właśnie tak było że został założony zamknięty wątek i grupa się podzieliła część na zamkniętym część na fb, a na tym zwykłym już nikt nie pisał[emoji17] i cisza do dziś.
Oby u nas tak nie było bo jak zaczniemy rodzić to nawet nie będziemy wiedziały która już tuli maluszka, a która jeszcze odlicza dni do porodu...

[emoji170] synek 10/2017
[emoji307] córeczka 11/2015
[emoji169]aniołek 09/2014
[emoji172]synek 08/2009

Witajcie, szukałam informacji na temat cukrzycy ciążowej i pokazało mi wasze forum, jeśli pozwolicie chętnie dołączę widze fajna macie tutaj atmosferę :)
Jestem mama dwoch córeczek urodzone przez cc a trzecia córa ku naszemu zaskoczeniu w drodze termin na 05 październik jutro mam usg polowkowe moze cos jeszcze Pan doktor wypatrzy jakies jajeczka ;)

reklama
Narazie ból trochę przechodzi... Będę obserwować czy pojawi się znowu i w razie czego jak mąż wróci z pracy pojadę na ip, bo narazie to nawet samochodu nie mam bo mąż zabrał

No i przeszło Ci Agatki??

Hej dziewczyny :) ja w weekend mialam polowkowe i dodaje kolejnego chlopaka do naszej listy ;) Tatuś sie bardzo cieszy bo chcial chlopaka, ja tez :) Niestety zdjecia mamy malo pokazowe, tylko przyblizenia, wiec nie ma co pokazywac nawet. Kupilismy niebieski dywan do pokoiku dziecka, przewijak i pare pierdolek w IKEA. Powoli pokoj zaczyna wygladac na dzieciecy :) Po za tym weekend spedzony u rodzicow na ogrodku, szkoda ze w niedziele gorsza pogoda byla.

Trzymam kciuki mocno za wasze dzisiejsze i pozniejsze wizyty :) Na pewno bedzie wszystko ok!

Super! My narazie pokoju nie robimy, dopóki będę karmić dziecko będzie u nas w sypialni. Komode już wstawilismy, łóżeczko musimy kupić i postawimy obok naszego :-)

Moje truskawki, niecierpliwie czekam na owoce
1495446901-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pięknie ;-) ja nie mam truskawek, ale pojem u sąsiadów, bo już sąsiadka się śmiała, że im zmarzly, ale do pojedzenia coś znajdę ;-)
A dziś jadłam pyszne truskawki jak byłam u tej przyjaciółki; -) jej mama co roku jeździ do Niemczech do pracy i akurat brat coroczny też tam był, przyjechał na komunię i przywiózł tych pyszności i dziś wraca znów do pracy do truskawek :-)

Melduję, że my po wizycie :) Mama rośnie, Młodzian też :D na szczęście potwierdził się Chłopak więc nie trzeba będzie garderoby zmieniać :p Połówkowe mamy za 2 tyg..Dziś posłuchałam serduszka i chwilkę popatrzyłam na tego Mojego Szkraba :)

Gratuluję! Bardzo dobre wieści! Oby już tak do wieczora zostało :-)

Hajmal moje też tak wyglądają :-) dzisiaj mąż wsadził do gruntu pomidory zwykle i koktajlowe. Mniam dalej mogę jeść je o każdej porze dnia. I do tego arbuz i toaleta moja co 10 min heheh

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja i bez arbuza ciągle biegam siku :-)
Arbuza nie mogę :-(

Cześć dziewczyny :) jestem nowa,choć czytam Was juz od dłuższego czasu. To nasz 19 tydzień. strasznie się martwię, bo dzisiaj w południe pootwierałam okna na oścież i poczułam po kilkunastu minutach dziwny zapach. okazało się ,że za płotem w polu sasiad robi opryski. ja niestety lezałąm dłuzsza chwile w tym pokoju zanim się zorientowałam. Jestem przerazona...cały czas w domu czuć ten zapach :(

Cześć :-)
Nie przejmuj się tymi opryskami. Ja mieszkam w zagłębiu sadowniczym i też ciągle wszyscy pryskaja. Taki okres, mój też ciągle smrodzi. No może nikt mi za oknem nie pryska, ale i tak pełno tego w powietrzu i z dzieckiem wszystko w porządku ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry