reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny czytacie bloga mamy ginekolog?
Właśnie dodała ciekawy wpis. Tzn dla mnie jest ciekawy bo poniekąd dotyczył mnie w pierwszej ciąży.
Mialam zagrożenie porodem przedwczesnym, skurcze itp od położy ciąży i nakaz leżenia.

Tu link Link do: Leżenie czy odpoczywanie oto jest pytanie - Mama Ginekolog

A co jest najlepsze ja lezac w poprzedniej ciazy czułam się okropnie bardziej przez to że miałam nogi i resztę ciała opuchnięte niz przez te skurcze które mi towarzyszyly.
A gdy lekarz uznał że w 30tyg mogę rodzic bo dzieć miał już dobra wagę plus dostał sterydy na rozwój płuc w końcu wstałam z łóżka i zaczęłam normalnie chodzić ! I uwaga urodziłam po terminie :D

Ostatnia edycja:
My wreszcie w domu. W przychodni przy pobraniu krwi dostałam od syna właścicielki pięknego żółtego tulipana [emoji3] rozmawiałam też chwilę z położną ale to takie ploteczki.
W moim Rossmannie było tak pusto ale cos tam wybrałam [emoji4]
A jeśli chodzi o używane ubranka. Ja dla pierwszego syna kupiłam taka wielką paczkę, ponad 150szt. Bylam bardzo zadowolona bo wgle nie były zniszczone, kupiłam mu też kilka nowych rzeczy ale nie za dużo. Dla drugiego też kilka nowych śpiochów i tule, dlatego jeśli teraz będzie chłopczyk to nic już nie szukam. A gdyby miała być dziewczynka [emoji86] wtedy bym zaszalała [emoji38]
Dziś też kupiłam Jasiowi na podwórko dwie kurtki w lumpie po 5zl, co najlepsze wygladaja na nieużywane [emoji4]

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Właśnie dodała ciekawy wpis. Tzn dla mnie jest ciekawy bo poniekąd dotyczył mnie w pierwszej ciąży.
Mialam zagrożenie porodem przedwczesnym, skurcze itp od położy ciąży i nakaz leżenia.

A co jest najlepsze ja lezac w poprzedniej ciazy czułam się okropnie bardziej przez to że miałam nogi i resztę ciała opuchnięte niz przez te skurcze które mi towarzyszyly.
A gdy lekarz uznał że w 30tyg mogę rodzic bo dzieć miał już dobra wagę plus dostał sterydy na rozwój płuc w końcu wstałam z łóżka i zaczęłam normalnie chodzić ! I uwaga urodziłam po terminie
Fajny artykuł.

A gdy lekarz uznał że w 30tyg mogę rodzic bo dzieć miał już dobra wagę plus dostał sterydy na rozwój płuc w końcu wstałam z łóżka i zaczęłam normalnie chodzić ! I uwaga urodziłam po terminie

Właśnie miałam to wkleić :D
Ja z tych leżących plackiem... Chyba, że wstawanie co 20 minut na siku można nazwać aktywnością fizyczną :)
Chyba zacznę trochę spacerować

My wreszcie w domu. W przychodni przy pobraniu krwi dostałam od syna właścicielki pięknego żółtego tulipana [emoji3] rozmawiałam też chwilę z położną ale to takie ploteczki.
W moim Rossmannie było tak pusto ale cos tam wybrałam [emoji4]
A jeśli chodzi o używane ubranka. Ja dla pierwszego syna kupiłam taka wielką paczkę, ponad 150szt. Bylam bardzo zadowolona bo wgle nie były zniszczone, kupiłam mu też kilka nowych rzeczy ale nie za dużo. Dla drugiego też kilka nowych śpiochów i tule, dlatego jeśli teraz będzie chłopczyk to nic już nie szukam. A gdyby miała być dziewczynka [emoji86] wtedy bym zaszalała [emoji38]
Dziś też kupiłam Jasiowi na podwórko dwie kurtki w lumpie po 5zl, co najlepsze wygladaja na nieużywane [emoji4]

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png
Jak tylko dowiem się jaka płeć to też ruszę na ciuchopolowanie :D
U nas w Rossmann'ie też pustki kompletne, za to na ulicach masa panów z tulipanami:D

Ja też nie nastawiaj się na termin z OM bo moje dzieci nie spieszą się za bardzo na ten świat [emoji4] syn ur. 5 dni po terminie a córka 8 dni a pewnie trwało by to dłużej gdyby nie zdecydowali zrobić cc. Więc teraz też pewnie urodze po 20-tym mimo ze termin z OM na15.10.

zi139jcgzj8086ka.png

synek 08/2009, córeczka 11/2015, aniołek*09/2014

Hej dziewczyny. Po wczorajszej udanej wizycie musiałam ochłonąć, zwłaszcza że po wizycie pojechaliśmy odebrać synka od moich rodziców i powiedzieliśmy im o ciąży... Ale mieli miny... [emoji44]
Tak piszecie widzę o ciuszków dla dzieci... U mnie jeśli będzie chłopak to mamy wszystko po naszym 2,5 latku ale marzy mi się dziewczynka i kupowanie tych pięknych sukienek itp... Ja tam lubię pobuszowac w pepco czy w lumpku.
Jeśli chodzi o termin porodu to będę mieć cc po skończonym 38 tyg pewnie po 10 października.. Czy któraś z was tez wie że będzie mieć cc.?

p19u3e3kvkz8r37a.png

Witajcie.
Jeśli chodzi o artykuł mamyginekolog ciężko mi się do niego odnieść bo to moja pierwsza ciąża i na razie odpukać nie dzieje się nic złego.
Tak jak wam pisałam wstałam po 7 i byłam w przychodni. Dostałam skierowanie na badania, zaświadczenie ze jestem w ciąży i kolejne zwolnienie - do 5 kwietnia.
Badania mam zrobić jutro lub pojutrze i po wyniki iść w poniedziałek lub wtorek, wtedy będzie zakładana karta ciąży.
Jak wróciłam to byłam tak zmęczona że położyłam sie spać i obudziłam się niedawno, odgrzalam obiad i oglądam teraz tv.
Nie wyobrażam siebie ze miałabym cały czas pracować i codzień wstawać o 3:30 :o masakra...

f2w33e3kyka25715.png

reklama
Ja mam 2,5 roczną córkę , ale ubranek po niej zero - wszystko rozdałam wraz z łóżeczkiem potrzebującej koleżance - ale mam nadzieję , ze będzie siurek to bym i tak musiała kupować dla niego wszystko od początku :)
Szczerze to parę ubranek dostałam już od koleżanki po synku są cudowne te malusie kompleciki :) no , ale wiem , żeby tyle nie kupować co córce bo i tak w połowie przechodzi tylko :)

magda ja mam nadciśnienie - z córką miałam cc bardziej to przez indukcję , ale nadciśnienie też miało z tym dużo wspólnego , więc chciałabym znów cc - ale obejrzymy jak to wyjdzie wszystko :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry