reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
BUM telefon wyszukuje mi tę Apke tylko w jakimś skandynawskim języku.. Możliwe ze jest tylko na androida?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Możliwe bo ja mam androida ... [emoji4] ale moze idzie zmienić język?

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Fasolek [emoji271] październik 2017
8t2d [emoji235]

reklama
Możliwe bo ja mam androida ... [emoji4] ale moze idzie zmienić język?

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
8t2d [emoji235]

No właśnie nie mogę ogarnąć ale dzięki!

Termin był ustalany pod moją poprzednią ciążę, którą niestety straciłam- miałam termin na 7 czerwca... Teraz będzie przynajmniej bez nerwów i stresu [emoji12] U Ciebie 2 tygodnie przed terminem to wyzwanie- musisz dobrze zaciskać nogi [emoji12][emoji23][emoji23][emoji23]

w57v3e3kfucyl84a.png
Haha :D lepiej bym tego nie ujęła :D

Dziewczyn co myślicie o kremach przeciw rozstępom ? Macie jakies doświadczenia z tymi mazidłami? Generalnie niezbyt kosmetykowa jestem ale jak widzę mój brzuch po jedzeniu (jak go czasem wywali) i myśle sobie ze bedzie jeszcze większy z czasem to rozważam kremy [emoji23][emoji23]

Dziewczyn co myślicie o kremach przeciw rozstępom ? Macie jakies doświadczenia z tymi mazidłami? Generalnie niezbyt kosmetykowa jestem ale jak widzę mój brzuch po jedzeniu (jak go czasem wywali) i myśle sobie ze bedzie jeszcze większy z czasem to rozważam kremy [emoji23][emoji23]

Tyyyle się oczytałam przez te moje leżące tygodnie i już Ci mówię... :-)
Z tego co czytałam, to wiele dziewczyn poleca smarowanie olejem kokosowym.
Znalazłam fajną stronę, gdzie dziewczyna testuje skład róznych kosmetyków dla mam i dzieci i tam był polecany krem na rozstępy firmy babydream z Rossmanna. Podobno nie ma żadnych szkodliwych substancji, wiec możemy być spokojne, nic nie przejdzie w żaden sposób do naszych fasolek.
A! I najważniejsze. Można się smarować dopiero od 4 miesiąca, bo w 1 trymestrze masaż brzucha może wywoływać skurcze (chyba nazywali to wczesnoporonnymi), także lepiej na razie się nie masować po brzuszkach :p

To chyba nie ma różnicy ja np smarowalam sie oliwka tylko , mialam mało w ciąży , więcej mi wyszło po bokach po porodzie...
Moja koleżanka smarowala sie najdroższymi jakie mogły być bo miała mega obsesje na punkcie swojego wyglądu i wyszły jej gorsze ..
Ale tak ponoć olej kokosowy się sprawdza , ald wydaje mi sie , ze tez nie u wszystkich .

8t2d [emoji235]

Czytałam też, że można smarować krocze zwykła oliwą, żeby nie pękało podczas poorodu. Słyszałyście może o tym? Stosowałyście we wcześniejszych ciążach/ przed porodem? :-)

Czytałam też, że można smarować krocze zwykła oliwą, żeby nie pękało podczas poorodu. Słyszałyście może o tym? Stosowałyście we wcześniejszych ciążach/ przed porodem? :-)
Ja nie stosowalam , mialam CC [emoji4]

8t2d [emoji235]

reklama
Witajcie dziewczyny. Przez ostatnie dni nie miałam na nic siły. Przesypiam połowę dnia... Czytywałam Was troszeczkę... jednak trochę muszę nadrobić.
Trochę martwiło mnie te moje zmęczenie i pogrzebałam trochę w necie i znalazłam jak mama ginekolog to tłumaczy i zrobiło mi się trochę lżej na sercu :)
Polecam - wiele rozjaśnia:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=751520898340506&id=646192435540020

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry