reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Dziewczynki :) mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Ja jestem w 16 tyg i nic nie czuję. To moja pierwsza ciąża i w dodatku łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie bedę czuła je trochę później :dry: ale zastanawiam się, czy te pierwsze ruchy czujecie tak jakby od środka, czy dopiero jak przyłożycie rękę do brzuszka?? Boję się, ze ich przeoczę :zawstydzona/y:

reklama
Ja podobnie jak hajmal - w środku. Po prawej stronie pępka, trochę pod nim. Pewna nie jestem, ale wiem, że to nie jelita, bo jelita mi "burczą" i raczej czuję kolkę niż ruchy. Nigdy jeszcze czegoś takiego nie czułam. Nie są to bardzo wyraźne "kopniaki". To raczej takie pojedyncze muśnięcia raz na jakiś czas :-)

Cześć Dziewczynki :) mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Ja jestem w 16 tyg i nic nie czuję. To moja pierwsza ciąża i w dodatku łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie bedę czuła je trochę później :dry: ale zastanawiam się, czy te pierwsze ruchy czujecie tak jakby od środka, czy dopiero jak przyłożycie rękę do brzuszka?? Boję się, ze ich przeoczę :zawstydzona/y:
Ja ruchy czuję w środku, najbardziej jak kucnę lub przycisnę brzuch [emoji4] Na zewnątrz ruchy są wyczuwalne później [emoji4] Ja w obu ciążach łożysko przodujące, w pierwszej poczułam w 15tc, w obecnej w 12tc [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

A ja chyba jeszcze nic nie czuję. Wieczorem leżę tak spokojnie i nic. Szczerze mówiąc to nie pamiętam kiedy czułam w poprzednich ciążach.

Dzięki Kochana :) tak zrobie
No to ja bym nawet nie myślała o polskim ubezpieczeniu. Jeżeli jedziesz na stałe to musisz mieć normalne ubezpieczenie i Wasze dziecko tez. Bez problemu otrzymasz ubezpieczenie niemieckie jak mąż ma stała umowę, po prostu musi Cie podpiąć pod siebie, a potem dzidziusia. Nic Was to nie kosztuje a możesz normalnie zacząć tu prowadzić ciąże i rodzic.
Taka ciekawostka ja rodziłam córkę w Polsce, co prawda nie mogę narzekać wszyscy byli mili, musiałam zapłacić za poród rodzinny i było ok ale jak rodziłam syna w Niemczech to czułam się jak księżniczka w najlepszym hotelu, masz tam wszystko absolutnie wszystko, tam rodząca jest najważniejsza, podczas porodu możesz mieć cała rodzine nawet jeśli chcesz, mąż może Cie odwiedzać w Twojej sali i być z Tobą i dzidziusiem ile tylko chce, macie stołówkę z darmowymi sokami kawami i wszystkim, aż chce się rodzic :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czuję wszędzie, czasem siedzi w boku i takie przesuwanie czuć, czasem pod pępkiem, ale takie już kopniaki:) W niedzielę przez brzuch było widać w okolicy pępka takie coś jak łokieć, dziwne, takie to małe ok 10cm a rusza się jak szalone :szok:

Ja nawet nie mam pojęcia gdzie to dziecko jest a też już jutro będzie 16 tydzień.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w lidlu kupiłam tylko jedne niebieskie leginsy do chodzenia w domu, bo generalnie nie przrpadam za leginsami. Byliśmy w tym komisie ale tylko się zdenerwowalam. Otwarte powinno być od 11, o 11:20 jakoś byliśmy i już wisiała kartka "zaraz wracam". Po 20 minutach mąż znalazł nr do nich o zadzwonił że tyle czekamy ile to jeszcze potrwa, że ciężarna stoi tyle czasu a pogoda nie rozpieszcza :D po kolejnych 10 min przyszła dama, nawet ma dzień dobry nie odpowiedziała, a w środku taki syf że nawet nie miałam ochoty oglądać tych spodni. Rzuciłam okiem ale ceny były około 130 zł to tyle samo co w hm [emoji23] pojechaliśmy potem właśnie do hm ale też ma żadne się nie zdecydowałam, jestem wysoka i wszystkie spodnie są mi za krótkie. Niby teraz taka moda, ale wolałabym długie. Muszę poszukać innych sklepów, allegro przeszukać. Na obiad mąż poprosił lasagne, teraz leżę i chyba w takiej pozycji zostanę do wieczora :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry