reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Dziewczynki :) mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Ja jestem w 16 tyg i nic nie czuję. To moja pierwsza ciąża i w dodatku łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie bedę czuła je trochę później :dry: ale zastanawiam się, czy te pierwsze ruchy czujecie tak jakby od środka, czy dopiero jak przyłożycie rękę do brzuszka?? Boję się, ze ich przeoczę :zawstydzona/y:

reklama
Ja podobnie jak hajmal - w środku. Po prawej stronie pępka, trochę pod nim. Pewna nie jestem, ale wiem, że to nie jelita, bo jelita mi "burczą" i raczej czuję kolkę niż ruchy. Nigdy jeszcze czegoś takiego nie czułam. Nie są to bardzo wyraźne "kopniaki". To raczej takie pojedyncze muśnięcia raz na jakiś czas :-)

Cześć Dziewczynki :) mam pytanie do dziewczyn, które czują już ruchy. Ja jestem w 16 tyg i nic nie czuję. To moja pierwsza ciąża i w dodatku łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie bedę czuła je trochę później :dry: ale zastanawiam się, czy te pierwsze ruchy czujecie tak jakby od środka, czy dopiero jak przyłożycie rękę do brzuszka?? Boję się, ze ich przeoczę :zawstydzona/y:
Ja ruchy czuję w środku, najbardziej jak kucnę lub przycisnę brzuch [emoji4] Na zewnątrz ruchy są wyczuwalne później [emoji4] Ja w obu ciążach łożysko przodujące, w pierwszej poczułam w 15tc, w obecnej w 12tc [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

A ja chyba jeszcze nic nie czuję. Wieczorem leżę tak spokojnie i nic. Szczerze mówiąc to nie pamiętam kiedy czułam w poprzednich ciążach.

Dzięki Kochana :) tak zrobie
No to ja bym nawet nie myślała o polskim ubezpieczeniu. Jeżeli jedziesz na stałe to musisz mieć normalne ubezpieczenie i Wasze dziecko tez. Bez problemu otrzymasz ubezpieczenie niemieckie jak mąż ma stała umowę, po prostu musi Cie podpiąć pod siebie, a potem dzidziusia. Nic Was to nie kosztuje a możesz normalnie zacząć tu prowadzić ciąże i rodzic.
Taka ciekawostka ja rodziłam córkę w Polsce, co prawda nie mogę narzekać wszyscy byli mili, musiałam zapłacić za poród rodzinny i było ok ale jak rodziłam syna w Niemczech to czułam się jak księżniczka w najlepszym hotelu, masz tam wszystko absolutnie wszystko, tam rodząca jest najważniejsza, podczas porodu możesz mieć cała rodzine nawet jeśli chcesz, mąż może Cie odwiedzać w Twojej sali i być z Tobą i dzidziusiem ile tylko chce, macie stołówkę z darmowymi sokami kawami i wszystkim, aż chce się rodzic :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czuję wszędzie, czasem siedzi w boku i takie przesuwanie czuć, czasem pod pępkiem, ale takie już kopniaki:) W niedzielę przez brzuch było widać w okolicy pępka takie coś jak łokieć, dziwne, takie to małe ok 10cm a rusza się jak szalone :szok:

Ja nawet nie mam pojęcia gdzie to dziecko jest a też już jutro będzie 16 tydzień.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w lidlu kupiłam tylko jedne niebieskie leginsy do chodzenia w domu, bo generalnie nie przrpadam za leginsami. Byliśmy w tym komisie ale tylko się zdenerwowalam. Otwarte powinno być od 11, o 11:20 jakoś byliśmy i już wisiała kartka "zaraz wracam". Po 20 minutach mąż znalazł nr do nich o zadzwonił że tyle czekamy ile to jeszcze potrwa, że ciężarna stoi tyle czasu a pogoda nie rozpieszcza :D po kolejnych 10 min przyszła dama, nawet ma dzień dobry nie odpowiedziała, a w środku taki syf że nawet nie miałam ochoty oglądać tych spodni. Rzuciłam okiem ale ceny były około 130 zł to tyle samo co w hm [emoji23] pojechaliśmy potem właśnie do hm ale też ma żadne się nie zdecydowałam, jestem wysoka i wszystkie spodnie są mi za krótkie. Niby teraz taka moda, ale wolałabym długie. Muszę poszukać innych sklepów, allegro przeszukać. Na obiad mąż poprosił lasagne, teraz leżę i chyba w takiej pozycji zostanę do wieczora :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry