reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mojemu mężowi się strasznie takie podobaja. Ale wybraliśmy baby design ze względu na to jak się go prowadzi :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No ja niestety nie moge narazie pojechać i pojeździć żadnym :-) mam nadzieje, ze to sie zmieni., chociaż szwagierka mnie nastraszyla, ze przy przodujacym łożysku mogę nawet do końca leżeć... nie chcę nawet o tym myśleć. Już mi się marzy, żeby pojechać i pooglądać te wszystkie wózki i akcesoria...

Mam straszne problemy ze snem ostatnio , ide spać koło 3 a wstaje koło 12 :( I tak w kółko
A ja znowu wstaje z kogutami ;-) chociaż żadnego nie ma w promieniu kilku kilometrow... jak już rano obudze się do łazienki, to za cholerę nie mogę usnąć... ale dziś tylko 2 razy wstawałam ;-) teraz 3.

Cześć dziewczyny! Która dziś do lekarza? :-)
Ostatnio same dobre wiadomości na forum, więc dziś też zapewne tak będzie :-)

Muszę Wam powiedzieć, że w nocy jeszcze rozmawiałam z mężem na temat jego podejścia do mojej ciąży, wylalam mu wszystkie żale, zryczałam się jak nie wiem i chyba coś się zmiemi... powiedział, ze to dlatego, że przez te wszystkie komplikacje do tej pory nie może sie cieszyć, bo boi się, żeby się znów nie rozczarować, dlatego jest taki zdystansowany...

Aż mi się go na chwilę szkoda zrobiło, ale zaraz sobie pomyślałam, że przecież mi też jest ciężko, a on w ogole mnie nie wspiera i mu wszystko wygarnelam. Przytulił mnie, dał buziaka i poszedł spać :-) mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej :-)

Je pije jedna dziennie jak potrzebuje, kobiety w ciazy u mnie w szpitalu dostaja hydroxyzyne, a w cięższych wypadkach relanium. Melisa i tak jest delikatniejsza od rych lekow.

My kupilismy wozek w zeszlym roku, skladana parasolke 3w 1 z chicco. Zajmuje mniej miejsca w bagazniku i gondola ma specjalne pasy i uchwyty do przeworzenia dziecka na lezaco. Mlodemu kupilam podobna tylko kilka modeli starsza uzywana spacerowke bez gondoli i fotelika , byla tak fajna ze ciagle pozyczana.
Wyglada to mniej wiecej tak.

1489124290-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Wczorajszy dzień miałam strasznie zakręcony. Ja chce już październik, zamiast coraz lepiej to u mnie coraz gorzej. Wcześniej przeważnie mnie mdliło a teraz przytulanko z muszlą zdecydowanie zbyt często [emoji20]

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

aż tyle cesarek ? :O:O:O sszzok .... ja mam nadzieję na poród Sn
Jak ostatnio już byłam po porodzie w szpitalu ma sali dla mam to położna robiła sobie taki mini obchód. Obok nas w sali były kobiety czekające na CC chyba z 5 ich było. Pytała dlaczego cesarka a one wszystkie, że bardzo duże dziecko. Pamiętam jak sie wściekła bo wszystkie miały mieć dzidziolki po około 3500g. Nawet nie wyobrażacie sobie jak je tam zwyzywała.
Moja szwagierka jest pielęgniarką środowiskową i rozmawiała ostatnio z położną ze swojej przychodni i mówiła właśnie, że bardzo dużo kobiet chce cesarki, a za wskazanie duża masa płodu, choć w rzeczywistości mało która ma większe niż 4kg.

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

No jednak natura to natura... Poród naturalny bez wątpienie jest "zdrowszy" i dla mamy i dla malucha... Ja bardzo chciałabym urodzić naturalnie, ale podobno przy łożysku przodującym jest to zabronione. Za duże zagrożenie życia podobno...

Dla dziewczyn, które mają jeszcze wątpliwości wrzucam ciekawy link :-)

Link do: Poród naturalny czy cięcie cesarskie?

reklama
Ale Ci

zazdroszczę... Ja mojemu dziś podstawiłam na siłe 2 artykuły, żeby chociaż trochę świadomości złapał o co kaman... Przeczytał, to tyla:D haha :D ale wypilam sobie zakupioną dziś meliskę i mam to w nosie :D
Ile tej melisy można dziennie pić?
Bo mi to pewnie co 2 godziny by się przydało :D

Mój maż za czytanie by się nie brał[emoji6] ale za to bardzo lubi jak mu opowiadam Co Ja wyczytałam itd[emoji6]
Ale nacieszamy się soba jak możemy bo mój jeździ tirem i często się mijamy. Ja idę spać A on wstaje w trasę

34bw3e3kof41ymjj.png

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry