reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? A i jeszcze jedna rzecz, nie widzę tego zamkniętego wątku, na samym początku jak zostal utworzony to widziałam a teraz już nie mam dostępu (jestem w tabelce). Da radę coś z tym zrobic? ;-)
https://www.babyboom.pl/forum/fora/mamusie-pazdziernikowe-_2017.1216/

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t2d [emoji594]

reklama
Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? A i jeszcze jedna rzecz, nie widzę tego zamkniętego wątku, na samym początku jak zostal utworzony to widziałam a teraz już nie mam dostępu (jestem w tabelce). Da radę coś z tym zrobic? ;-)
Ja tez suplementuje magnez... Mi kazal brac aspargin 2X3 dziennie czyli 6 tabletek... :)

Dzięki dziewczyny, ja biorę Pregne Plus a tam nie ma magnezu wiec muszę dołożyc, może spróbuję ten Magne B6 2 albo 3 razy dziennie brać i zobaczymy jak zareaguję ;-) oprócz tego wcinam orzechy i gorzką czekoladę ;-)

Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? ;-)

Też biorę ten magnez i także mnie odrzuciły te ilości. I tak przez te 4 miesiące łyknęłam chyba więcej tabsów niż przez pół życia i raczej miłośnikiem suplementów nie jestem. :) Też miałam skurcze i zbyt szybki puls. Zrobiłam sobie badanie magnezu w alabie (mniej niż 10zł to kosztuje, a wyniki są tego samego dnia przez internet) i brałam 3x1 plus orzechy, kasza gryczana i czekolada 80% kakao. Powtórzyłam badanie - było już ok, objawy zniknęły, zatem zostałam przy tej dawce. Jednak, jak lekarz nie zleca dawki to zwykle stosuje się zgodnie z ulotką.

Tala musisz czekać.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t2d [emoji594]

reklama
Kobiety w ciazy moga zazywac do 320mg magnezu na dobe, ja biore aspargin 3x2 i magne b6 x2 teraz do tego smaruje sie oliwa magnezowa czy jakos tak :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry