reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? A i jeszcze jedna rzecz, nie widzę tego zamkniętego wątku, na samym początku jak zostal utworzony to widziałam a teraz już nie mam dostępu (jestem w tabelce). Da radę coś z tym zrobic? ;-)
https://www.babyboom.pl/forum/fora/mamusie-pazdziernikowe-_2017.1216/

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t2d [emoji594]

reklama
Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? A i jeszcze jedna rzecz, nie widzę tego zamkniętego wątku, na samym początku jak zostal utworzony to widziałam a teraz już nie mam dostępu (jestem w tabelce). Da radę coś z tym zrobic? ;-)
Ja tez suplementuje magnez... Mi kazal brac aspargin 2X3 dziennie czyli 6 tabletek... :)

Dzięki dziewczyny, ja biorę Pregne Plus a tam nie ma magnezu wiec muszę dołożyc, może spróbuję ten Magne B6 2 albo 3 razy dziennie brać i zobaczymy jak zareaguję ;-) oprócz tego wcinam orzechy i gorzką czekoladę ;-)

Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? ;-)

Też biorę ten magnez i także mnie odrzuciły te ilości. I tak przez te 4 miesiące łyknęłam chyba więcej tabsów niż przez pół życia i raczej miłośnikiem suplementów nie jestem. :) Też miałam skurcze i zbyt szybki puls. Zrobiłam sobie badanie magnezu w alabie (mniej niż 10zł to kosztuje, a wyniki są tego samego dnia przez internet) i brałam 3x1 plus orzechy, kasza gryczana i czekolada 80% kakao. Powtórzyłam badanie - było już ok, objawy zniknęły, zatem zostałam przy tej dawce. Jednak, jak lekarz nie zleca dawki to zwykle stosuje się zgodnie z ulotką.

Tala musisz czekać.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t2d [emoji594]

reklama
Kobiety w ciazy moga zazywac do 320mg magnezu na dobe, ja biore aspargin 3x2 i magne b6 x2 teraz do tego smaruje sie oliwa magnezowa czy jakos tak :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry